Vier podcasts geselecteerd voor The Cast van Talpa Network
04-01-2022 17:45:00 | Door: David de Jong | hits: 1768 | Tags:

De Groundhoppers, De H van Hetero, Troostgerechten en Waarom lach je?! zijn door de jury van The Cast gekozen uit 200 inzendingen voor The Cast, een initiatief van Talpa Network om podcastmakers te ondersteunen bij het realiseren van hun creatieve idee. Van 8 juli tot 31 augustus 2021 konden ideeën worden ingezonden.

De creatieve bedenkers van de geselecteerde inzendingen worden de komende maanden met behulp van middelen en kennis ondersteund om hun idee uit te werken tot een podcastproductie.

De makers gaan samen met Talpa Network aan de slag om van hun idee een goed verhaal te maken. Zij krijgen budget voor de volledige realisatie, de faciliteiten en worden door content- en audioprofessionals begeleid bij de productie van hun podcast. Het bereik van de podcasts krijgt een boost door de marketingkracht van Talpa Network en distributie via audioplatform JUKE naar grote podcast-platforms zoals Spotify.

Paul Römer, Managing Director Radio & TV bij Talpa Network: "Afgelopen jaar zetten we onze deuren wagenwijd open voor he gouden podcastidee. De hoeveelheid inzendingen voor The Cast laat zien hoeveel creativiteit er in Nederland is, waardoor we uiteindelijk zelfs vier ijzersterke ideeën hebben geselecteerd. De gekozen podcastideën bieden uiteenlopende verhalen die gehoord moeten worden en we kunnen niet wachten om deze via onze platformen met Nederland te delen."

De vier podcastideeën:

De Groundhoppers: Een podcast van Kevin Kraan en Metin Karatas, twee vrienden die op zoek gaan naar de verhalen achter vergeten voetbalclubs. Clubs die ooit heel groot waren en een roemruchtige historie hebben, maar in de vergetelheid van het hedendaags voetbal terecht zijn gekomen. Wat is er precies gebeurd? En hoe gaat het nu met de clubs?

De H van Hetero: Een podcast van Luuk Dresen en Solange Dekker, een hetero cisman en een transvrouw uit de LHBTIQA+-gemeenschap die in gesprek gaan met als doel verbintenis tussen de communities te creëren en de afstand te verkleinen. Elke aflevering wordt een nieuwe letter besproken en een gast uitgenodigd die deze letter vertegenwoordigd.

Troostgerechten: Een podcast van Lonneke Bijman die de keuken in gaat met mensen die moedig genoeg zijn levensingrijpende gebeurtenissen te delen. Samen maken zij het ultieme comfortfood-gerecht van de gast, praten ze over een periode in het leven waarin deze troost extra hard nodig was en eten ze het troostgerecht op.

Waarom lach je?!: Een podcast van Annemijn van Hilten over haar zoektocht naar humor. Wat is typisch Nederlandse humor? Mag je nog steeds overal grappen over maken? Wat en wie be﮶loedt onze humor? En waarom hebben we humor nodig in ons leven? Van voetbalhumor, meelachen met cabaretiers tot grappen over corona: alles komt voorbij.

 
Zie ook: Talpa Network lanceert The Cast voor creatieve podcast-makers.

www.talpanetwork.com

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie