Vincent Bijlo en Elger van der Wel sprekers tijdens Online Radio Day
28-08-2019 12:17:53 | Door: | hits: 1905 | Tags:

Het event voor onlineradio en podcasts vindt plaats in Beeld en Geluid op woensdagmiddag 9 oktober 2019 tijdens de Dutch Media Week, het mediafestival dat georganiseerd wordt van 4 tot en met 13 oktober.

Na de eerste editie pakken de initiatiefnemers van de Online Radio Awards, de verenigde Online Radiostation (v-OR) en vaknieuwsplatform Spreekbuis.nl, uit met een dagprogramma Online Radio Day. Vanaf 12 uur start het programma met podcastsworkshops voor scholieren onder leiding van Radiocoach Pierre Papa en jongerenmerk ZTACK. Voormalig TMF-vj en radiomaakster Fabienne de Vries zal het Online Radio Day-congres presenteren. Zij zal de diverse sessies met onlineradiomakers, mediaspecialisten en podcastmakers hosten.

Sprekers Online Radio Day-congres

Sprekers tijdens het congres zijn onder meer mediaspecialist Elger van der Wel, cabaretier/columnist Vincent Bijlo en radiomaker Arjan Snijders. Een belangrijk thema tijdens het congres is Geld verdienen met online radio en podcasts. Albert Heijn, KLM, TMG en JUKE vertellen over hun audiostrategie. Op de Online Radio Day worden ook de resultaten bekendgemaakt van het Online Radio en Podcast Onderzoek 2019. Het congres wordt afgesloten met een expertsessie over verdienmodellen voor onlineradio en podcasts met onder andere Evert Bronkhorst (radiospecialist bij mediabureau VIZEUM), David Achter de Molen (podcastproducer voor onder andere Netflix, AD, Sony en Tivoli) en Tim de Gier (Dag en Nacht Media).

Online Radio Awards 2019

De Online Radio Day wordt afgesloten met de uitreiking van de Online Radio Awards  2019. De presentatie van de awardshow is dit jaar wederom in handen van Erik de Zwart. De award voor het beste radiostation wordt dit jaar uitgereikt door radio-icoon en Marconi Oeuvre Award-winnaar Willem van Kooten. De Online Radio Ambassadeur 2019 wordt bekendgemaakt door de huidige ambassadeur Michiel Veenstra.

New Business Radio maakt de gehele middag live-radio en doet verslag van het event met onder andere Rick van Velthuysen, Jasper Leegwater en Barry Brand.

www.onlineradioawards.nl

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie