Voetbal International en Dag en Nacht Media gaan samenwerken
23-12-2021 13:57:00 | Door: David de Jong | hits: 1314 | Tags:

Voetbal International en Dag en Nacht Media gaan een commercieel en strategisch partnerschap aan. Samen gaan ze het aanbod en de exploitatie van Nederlandse voetbalpodcasts verder uitbouwen.

Freek Jansen, hoofdredacteur van Voetbal International: “Het is heel mooi dat we de kracht kunnen bundelen met Dag en Nacht Media, de grootste speler in de podcastwereld.”

Vier voetbalpodcasts

Voetbal International geeft vier podcasts uit. Drie daarvan richten zich op de grootste Nederlandse voetbalclubs. De Pak Schaal Podcast wordt gemaakt door VI-hoofdredacteur Freek Jansen en Dag en Nacht hoofdredacteur (en Ajax-supporter) Arco Gnocchi.

Freek Jansen: “We zijn alweer anderhalf jaar actief met onze clubpodcasts en dat maakt veel los. Veel luisteraars genieten wekelijks van onze afleveringen en daarmee hebben we een stevige plek in het podcastlandschap verworven.”

In De Dick Voormekaarshow praten bestsellerauteur Michel van Egmond en clubwatcher Martijn Krabbendam wekelijks over Feyenoord. Voor PSV’ers is er de Skiete Willy Podcast, met ex-profvoetballer Björn van der Doelen en journalist Marco Timmer. Daarnaast duikt VI met de podcast Scorebordjournalistiek de diepte van het voetbal in, met onder andere VI hoofdredacteur Pieter Zwart.

Alle podcasts bij Dag en Nacht Media

Met deze stap worden alle podcasts van Voetbal International onderdeel van Dag en Nacht Media. Deze wordt hiermee verantwoordelijk voor de exploitatie van de VI-podcasts. Daarnaast zullen Voetbal International en Dag en Nacht ook plannen maken om op productioneel vlak samen te gaan werken.

Arco Gnocchi: hoofdredacteur Dag en Nacht Media: “Al meer dan drie jaar mag ik samen met Freek Jansen achter de microfoon plaatsnemen, en ik ben dan ook heel trots en verheugd dat we de samenwerking nu ook achter de schermen kunnen uitbouwen. Met maar één doel voor ogen: de beste en grootste voetbalpodcasts van Nederland maken.”

Voetbal International is onderdeel van Digital Enterprises.

www.vi.nl
www.dagennacht.nl
www.digitalenterprises.nl

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie