Werving The Radio Project van start
26-06-2018 09:25:00 | Door: | hits: 1843 | Tags:

De werving van The Radio Project, waarbij een groep jongeren gaat bouwen aan het radiostation van de toekomst, is van start. Jongeren in de leeftijd van zestien tot 21 jaar kunnen zich vanaf nu aanmelden voor de selectieronden van The Radio Project, door een video van hun one minute of fame in te sturen.

Met een socialmediacampagne, onder meer op Instagram, YouTube, Facebook en Twitter, worden multimediatalenten in een kort filmpje uitgedaagd zich op te geven voor de selectieronden van The Radio Project. Tot 1 augustus kunnen de talenten van de toekomst zich aanmelden door hun video te uploaden.

Op zaterdag 25 augustus wordt er een talentendag op het Media Park in Hilversum georganiseerd, waarbij een deskundige jury de definitieve selectie maakt van de groep jongeren die vanaf begin september aan The Radio Project mogen gaan deelnemen.

De jury bestaat uit:
- Pierre Papa, Radiocoach
- Giel Beelen, dj radio Veronica en Het Trendding op Giels YouTube
- Ruud de Wild, dj De Wild in de Middag op NPO RADIO 2, artist en painter

Van de deelnemers wordt naast mediaskills ook ondernemerschap, een gezonde dosis lef en creativiteit verwacht. Direct vanaf de start wordt door de jongeren zelf al wekelijks content geproduceerd. Hierbij worden de ontwikkeling van het project, de talenten, de keuzes die worden gemaakt en het groepsproces continu in beeld gevolgd. De bedoeling is dat het platform nieuwe inzichten geeft in wat jongeren echt willen en welke communicatiemiddelen hierbij het beste passen.

The Radio Project is een initiatief van de Hilversumse mediabedrijven YPCA, De Radiofabriek en Radiocoach. The Radio Project heeft als doelstelling op een unieke manier jong multimediatalent tot ontwikkeling te laten komen. Het project kent dan ook een eigentijdse en disruptieve aanpak.

Binnen het project worden zo min mogelijk regeltjes opgelegd aan de jongeren, hetgeen een optimale innovatie ten goede komt. Ze krijgen van de initiatiefnemers een volledige vrijbrief om te gaan bouwen aan hun ideale radiostation. Het project eindigt op 1 januari 2019, het jaar waarin de radio 100 jaar bestaat.

Het project wordt financieel ondersteund door Media Perspectives en de gemeente Hilversum in het kader van talentwerving en talentontwikkeling in de mediastad Hilversum.

www.radiocoach.nl
www.ypca.nl
www.mediaperspectives.nl 


Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie