Whats Going On van Marvin Gaye op nummer 1 in de Sublime Soul Top 1000
13-04-2022 13:12:04 | Door: David de Jong | hits: 1519 | Tags:

Radiozender Sublime is gestart met de Sublime Soul Top 1000, de langste soullijst van Nederland. Daarin staan de beste soulplaten ooit gemaakt volgens de luisteraars van de radiozender. De plaat met de meeste stemmen is Whats Going On van Marvin Gaye geworden.

(Sittin On) The Dock Of The Bay van Otis Redding staat op nummer 2 in de langste soullijst van Nederland. De Top 3 wordt compleet gemaakt door Silk Sonic met Leave The Door Open. De artiesten die het vaakst in de lijst staan zijn Stevie Wonder, Michael Jackson, Prince, Aretha Franklin en Earth Wind & Fire. Silk Sonic is met Leave The Door Open als nieuwe binnenkomer direct op plek 3 geëndigd. Silk Sonic, het in 2021 opgestarte project van artiesten Anderson .Paak en Bruno Mars, won met hetzelfde nummer onlangs ook al een Grammy voor Beste Song van het jaar. En Silk Sonic wint in een jaar tijd veel aan populariteit onder de soulliefhebbers.

Whats Going On

De boodschap die Marvin Gaye meer dan 50 jaar geleden verkondigde, met zijn nummer Whats Going On, is vandaag de dag nog steeds actueel met alles wat gaande is in de wereld. Het zijn roerige tijden en Marvin Gaye blijft daarmee prediken om met elkaar in gesprek te blijven en begrip voor elkaar te tonen. You know we've got to find a way, to bring some lovin' here today blijft daarmee nog steeds een mooie en belangrijke boodschap.

De Sublime Soul Top 1000 is tot en met 22 april 2022 te beluisteren op Sublime.

www.sublime.nl

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie