Workshop reanimeren tijdens Somertijd
12-05-2022 12:30:07 | Door: Joke Heikens | hits: 1464 | Tags:

Voor de vierde keer organiseert Radio 10 samen met het Rode Kruis een Somertijd Reanimatiedag op 11 juni tussen 12:00 en 15:00 uur. Bij Paleis Soestdijk kan iedereen een gratis workshop reanimeren volgen, daar wordt een locatie speciaal ingericht. Ook is deze dag live te volgen op Radio 10 tijdens een speciale uitzending van Somertijd.

Speciale aandacht hartfalen

Brandweer, politie, ambulance en de burgerhulpverleners laten in een spectaculaire demo zien en horen wat er gebeurt wanneer 112 een melding krijgt. Dit jaar is er speciale aandacht voor de vaak cruciale hulp die een melder krijgt van de 112-centralist bij een onwelwording. Ook brengt de show onder de aandacht dat symptomen van hartfalen bij vrouwen totaal anders kunnen zijn dan bij mannen.

Rob van Someren, dj en politieagent: "Ik ben trots dat we de Somertijd Reanimatiedag voor het vierde jaar organiseren. Te vaak komen mensen er pas tijdens een noodsituatie achter dat ze niet weten hoe te handelen. Het is heel belangrijk om je naasten en anderen te kunnen helpen en daarom bieden wij de mogelijkheid om op een snelle en makkelijke manier de basics van het reanimeren te leren.''

Eline Nijhof, hoofd EHBO bij het Rode Kruis: “Door de gratis workshop reanimeren tijdens de Somertijd Reanimatiedag van Radio 10 maken we de drempel laag om de basis van reanimatievaardigheden aan te kunnen leren. Snel handelen is bij een hartstilstand cruciaal. De eerste minuten zijn van levensbelang. Hoe sneller de reanimatie gestart wordt, hoe kleiner de kans op blijvende schade. Ik hoop dat velen zich inschrijven om deze speciale workshop te volgen!”

www.radio10.nl

www.rodekruis.nl

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie