XS2RADIO lanceert platform om radiostation te beginnen met bestaande content
13-02-2020 08:52:16 | Door: Saskia van Weert | hits: 2210 | Tags:

De Hilversumse tech-startup XS2RADIO lanceert een platform waarmee nieuws-, special interest- en vakmedia-uitgevers hun eigen radiostation kunnen beginnen.

Met het XS2RADIO-platform hebben uitgevers de mogelijkheid om met hun bestaande content een radiostation op te zetten om hun doelgroep op andere momenten te bereiken. XS2RADIO biedt een end-to-endplatform voor uitgevers om zonder grote investeringen een mediakanaal op te starten, via hun eigen site bereik te genereren en meer verdienmodellen op te zetten. 

RSS-feeds worden radiostations

XS2RADIO ontwikkelde een platform waar RSS-newsfeeds worden omgezet in radiostations, door samenvoeging van text2speech, audiodesign in radiostijl en de optie om andere audiocontent, zoals jingles, muziek, podcasts, radiocommercials (middels een ad-exchange) toe te voegen.

Het platform combineert high end radiotechnologieën, kunstmatige intelligentie en machine learning en wordt nog volop doorontwikkeld. Gebruikersgegevens worden veilig opgeslagen in het XS2RADIO-platform. Met deze gebruiksgegevens kan XS2Radio in de toekomst onder meer gepersonaliseerd nieuws, weersvoorspellingen, aandelenkoersinformatie, verkeersinformatie en commercials bieden. De XS2RADIO-tool is beschikbaar in meer dan 30 talen en kan daarom wereldwijd worden gebruikt.

XS2RADIO opgericht door media- en marketing-ondernemers Richard Otto en Sebastian Plasschaert. Radio-icoon en media-ondernemer Erik de Zwart is ook bij dit project betrokken.

Richard Otto: “Het Nederlandse radiolandschap telt momenteel slechts twee nieuwszenders. Onze technologie maakt het voor nieuwssites mogelijk om nu ook de radioluisteraars op andere momenten te bereiken, zoals in de auto of op de fiets.”

Sebastian Plasschaert: “Via platforms zoals Android Auto en Apple Car wordt de radiocontent van uitgevers ook beschikbaar gemaakt voor consumenten die onderweg zijn.  Radio-items kunnen worden overgeslagen en in de toekomst ook doorzocht via de speciaal ontworpen XS2RADIO-player. Bovendien kan de XS2RADIO-player worden bediend via spraakopdrachten via Alexa, Google Assistant of Siri, zodat de mobiele luisteraar volledige controle heeft over zijn nieuwsconsumptie, zelfs bij druk verkeer.”

www.xs2radio.com

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie