XS2Radio start Corona Nieuws Radio 24/7
19-03-2020 12:11:00 | Door: David de Jong | hits: 1858 | Tags:

XS4Radio is begonnen met Corona Nieuws Radio 24/7. XS2Radio wil op deze manier laten zien hoe met bestaande content een radiostream kan worden opgezet. De NOS heeft XS2Radio toestemming gegeven om de nieuwsfeed van NOS.nl te gebruiken als demo.  

Overigens is XS2Radio niet het eerste initiatief omtrent het coronavirus via online radio. Eerder startte Radio Corona al dat zich op de coronasituatie richt.

Richard Otto, mede-oprichter XS2Radio en eigenaar van TENS Media: "Met Corona Nieuws Radio 24/7 bieden we een nieuwe mogelijkheid om het nieuws in audio te volgen. De radiostream is ook goed te gebruiken voor de ruim 300.000 blinden en slechtzienden, maar ook de circa 2,5 miljoen laaggeletterden in Nederland. Zij kunnen hiermee, op laagdrempelige wijze, betrouwbare informatie tot zich nemen."

Sebastian Plasschaert, mede-oprichter van XS2Radio: "Dankzij de NOS kunnen we experimenteren met het filteren van nieuwsberichten binnen een RSS feed op basis van zoektermen, waardoor we dedicated nieuws in audio kunnen brengen. De gehele dag wordt het meest actuele tekstnieuws over Corona van de NOS.nl-newsfeed opgehaald en binnen enkele seconden omgezet in audio. Nederlanders, die niet in de gelegenheid zijn om te lezen, kunnen hierdoor continue op de hoogte blijven van de laatste actualiteiten. In deze teststream zetten we alle nieuwsartikelen tot twee duizend karakters om in audio."

www.xs2radio.nl

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie