XS2Radio wijzigt naam in XS2Content
07-04-2022 11:46:00 | Door: David de Jong | hits: 1735 | Tags:

Met een andere naam, huisstijl, website en positionering wil XS2Content met haar platform alle soorten bestaande content van organisaties kunnen omzetten naar andere contentvormen.

Onder de naam XS2Radio is de Hilversumse start-up in 2020 gestart met het omzetten van tekstuele content naar audio in radiovormgeving door middel van geavanceerde text2speech-technieken. Door verbreding van producten en diensten dekte deze naam echter niet meer de lading van het techbedrijf.

De afgelopen maanden is het bedrijf daarom bezig geweest met aanpassing van positionering, merknaam en huisstijl.   

Transformatie

Afgelopen jaar heeft het bedrijf zich getransformeerd naar een techbedrijf, waarbij content genererende organisaties hun bestaande content kunnen vermenigvuldigen naar andere mediavormen, waaronder podcasts, audiobulletins en (nieuws)video’s met avatars, maar ook vice versa.

Klanten

Het bedrijf heeft afgelopen jaren diverse projecten opgezet voor onder andere De Ondernemer, Mediahuis Nederland, DPG Media, Paramount International Networks, Talpa Network en Business Insider Nederland. Komende maanden zal XS2Content de internationale markt verder gaan betreden om, naast uitgevers en mediabedrijven, ook meer focus te leggen op andere content genererende sectoren, waaronder overheid, financiële sector, charitatieve organisaties, reclamesector en educatie.

Context gedreven mediaconsumptie

Mediaconsumptie wordt gedreven door context. Het leveren van content op de juiste plaats, in een relevant format op het goede moment is van belang om de content laagdrempelig over te brengen. Content schaalbaar maken op de traditionele manier is tijdrovend en duur.

XS2Content heeft een technologie en platform ontwikkeld om bestaande content een nieuwe bestemming te geven, door kwaliteitscontent automatisch te vermenigvuldigen naar andere contentvormen met de inzet van hoogstaande AI-mediatechnologieën. Dit brengt voordelen op het gebied van schaalbaarheid, snelheid en kostenbesparing met zich mee.Richard Otto, mede-oprichter van XS2Content: “De oude naam XS2Radio riep regelmatig associaties op dat we een radiobedrijf zijn. Dit kwam ook doordat we in den beginne vooral TTS-audio projecten ontwikkelden. We hebben echter een bredere visie gevormd om op efficiënte wijzee content te genereren door middel van artificial intelligence. Voor deze mediatechnieken bieden wij tegenwoordig ook een onderzoekplatform aan, waardoor nieuwe producten ook getest kunnen worden onder eigen- of externe gebruikerspanels.”

Sebastian Plasschaert, mede-oprichter van XS2Content: “Naast mediabedrijven en uitgevers zijn de meeste bedrijven tegenwoordig content genererende organisaties. XS2Content kan hen ondersteunen om op een snelle, schaalbare en kostenbesparende wijze van reeds bestaande content andere toegankelijke contentvormen te genereren. Van bijvoorbeeld tekst naar audio, van podcast naar tekst of van tekst naar video’s voor Youtube, Instagram, TikTok en Facebook. De (creatieve) mogelijkheden om je doelgroep laagdrempelig te bereiken zijn daarmee veelzijdig.”

www.xs2content.com