YPCA, de Radiofabriek start lifestylezender GoodLIFE Radio
15-10-2020 19:02:00 | Door: David de Jong | hits: 2373 | Tags:

YPCA, De Radiofabriek heeft de radiozender GoodLIFE Radio gelanceerd. De zender is het vijfde station naast Traffic Radio, New Business Radio, ALLsportsradio en ZTack.

GoodLIFE Radio wil luisteraars dagelijks inspiratie om het leven beter en completer te maken. Het station brengt 24 uur per dag muziek, updates, reportages en verschillende themaprogramma’s. Thema’s die op de nieuwe lifestylezender een centrale rol krijgen zijn onder meer gezondheid, koken, wonen, persoonlijke ontwikkeling, hobby, muziek, entertainment, showbizz, reizen, liefde, relaties en seks.

Het radiostation speelt hiermee in op de huidige coronapandemie, waarin mensen meer tijd thuis doorbrengen en worden beperkt in hun uitgaans- en reismogelijkheden.

Lars Schotanus, directeur/eigenaar van YPCA, De Radiofabriek: "Ondanks alle negatieve berichtgeving en beperkingen in de huidige coronatijd, willen wij met GoodLIFE Radio juist een positieve toon zetten. Mensen werken meer thuis, besteden meer tijd met hun gezin, nemen de tijd om uitgebreider te koken, kiezen een lekkerder wijntje en…luisteren meer radio en meer podcasts! Daar spelen we volledig op in met dit nieuwe station en brengen de entertainment gewoon bij iedereen thuis."

De openingsuitzending van GoodLIFE Radio was gelijktijdig te horen op de zusterstations Traffic Radio, New Business Radio en ALLsportsradio. De uitzending werd gepresenteerd door Martine Hauwert en Fabienne de Vries, die een prominente rol gaan spelen op het nieuwe radiostation.

Martine Hauwert is wekelijks te horen met het lifestyle magazine programma Lekker Leven.

Martine Hauwert, presentatrice bij GoodLIFE Radio: “Ik gun iedereen een Lekker Leven, met veel plezier, passie én waarin je de beste versie van jezelf kunt zijn! Ik vind het mooi om met dit programma veel verhalen van experts, BN’ers en artiesten te kunnen delen om je hopelijk veel inspiratie en informatie te kunnen geven voor een Lekker Leven."

Daarnaast komt Fabienne de Vries op GoodLIFE Radio terug met een radiovariant van het razend populaire TMF TV programma Toute Fabienne.

Fabienne de Vries, presentatrice bij GoodLIFE Radio: “Ik vind het super leuk om na zo’n lange tijd weer terug te zijn met Toute Fabienne. Ook wel een beetje spannend trouwens. Toute Fabienne op TMF was echt mijn kindje, waar ik volledig mijn ei in kwijt kon. Muziek en entertainment, dat is waar mijn passie ligt. Uiteraard zullen we in de radioversie van Toute Fabienne ook weer de link leggen naar de muziek uit de jaren ‘90”.  

In de openingsuitzending werden ook de andere programma’s en programmamakers bekend gemaakt. Zo maken televisiepresentatoren Vivian Reijs en Michiel de Zeeuw hun opwachting met respectievelijk het vrouwenprogramma de Viv Health Show en het woonprogramma Woonboulevard.

Michiel de Zeeuw, presentator bij GoodLIFE Radio: "Radio geeft mij echt de kans zelfs zonder beeld, anderen te inspireren."

GoodLIFE Radio komt daarnaast met een aantal lifestyle themaprogramma’s. Zo gaat radio dj Patricia van Liemt (Qmusic/100% NL) met gasten in gesprek over seks en gender in programma Let’s Talk About Sex(e), verhuist Max Moszkowicz met zijn programma Vechten met Moszkowicz van New Business Radio naar GoodLIFE Radio en start radio- en televisiepresentatrice Mari Carmen Oudendijk met een programma over wijnen.

Mari Carmen Oudendijk, presentatrice voor GoodLIFE Radio: “Hoe fijn is dit. Terug op de radio met een goed glas wijn. Twee liefdes komen bij elkaar. Samen met wijnkenners reis ik door de mooiste wijngebieden. In mijn programma ‘Het glas gevuld’ ga ik op zoek naar het verhaal achter de wijn. Historisch, geografisch en cultureel. We ontrafelen mythes en bezoeken wijnmakers."

Naast bekende namen uit de media- en lifestylewereld, is er op het station ook volop ruimte voor presentatietalent. Zo start Marc van Halm, voormalig communicatiedirecteur bij Oranjefonds en voormalig manager communicatie bij TROS, VARA, NOS, SBS en NPO het maandelijkse programma Doing Good over persoonlijke ontwikkeling.

Jaco Bal, directeur/eigenaar van YPCA, De Radiofabriek: "Voor ons is deze  lifestylezender weer een niche, waarin we marktpartijen een platform bieden om hun verhalen te vertellen. Storyteling dus! Daarnaast denk ik dat we in deze tijd al direct van meerwaarde kunnen zijn voor branches die het nu door corona zwaar hebben, zoals muziek, entertainment, kunst, cultuur en niet te vergeten de horeca.”

GoodLIFE Radio zal via de website alsmede via online radioplatforms te beluisteren zijn. De programma's zullen daarnaast als podcast via podcastkanalen worden verspreid.

www.goodliferadio.nl
www.ypca.nl

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie