[Vacatures] DPG Media zoekt een Social media redacteur
20-09-2021 10:45:40 | Door: Pie Kamau | hits: 1472 | Tags:

DPG Media is per direct op zoek naar een:

Social media redacteur

Libelle is het vrouwen-mediamerk van Nederland, met uiteraard het grootste vrouwenweekblad en talloze print-specials, maar ook het grootste online bereik met Libelle.nl en Libelle TV. Je kunt ons vinden op Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest, YouTube, Google Voice en nog veel meer. Voor onze online redactie zoeken wij een SOCIAL MEDIA REDACTEUR (36 uur p/w).

Durf jij niet te vertellen wat je dagelijkse schermtijd is? Val je je vrienden vaker dan ze lief is lastig met de tofste berichten en filmpjes op Facebook, Instagram, Pinterest, Twitter, Snapchat en TikTok? Weet je alle ins & outs van alle social media kanalen die er zijn en ben je bovendien een verhalenverteller? Dan zijn we bij Libelle.nl op zoek naar jou.

De rol

Als Social Media Redacteur denk je bij het ontstaan van verhaalideeën mee over de vertelvormen op onze verschillende social kanalen en zorg je ervoor dat onze verhalen zoveel mogelijk impact en kwalitatief bereik krijgen. Het is je ambitie om aan een groot publiek duidelijk te maken welke mooie en onmisbare verhalen en lifestyle producties en video’s worden gemaakt bij Libelle. In deze rol komen het vertellen van goede verhalen, distributie en vorm samen. Gevoel voor verhaal, taal én beeld is dus belangrijk.

Dit neem je mee

Het team waarin je komt te werken bestaat onder meer uit een chef online, een producer van voor Libelle.nl en voor Libelle TV en een eindredacteur. Jij bent binnen dit team hèt aanspreekpunt voor sociale media en bedenkt bij alle content: (hoe) kan ik hier iets mee op social?

Je schakelt dan ook snel: gebeurt er iets spannends? Hoppa; jij hebt al iets op social gezet met je creatieve pennetje. Een gevat antwoord op een Facebook-comment: check. Een super sterke caption op Instagram: check. Een YouTube-video viral laten gaan: check. De meeste retweets op een dag: check. Samen zorgen we dat we zowel nieuwe doelgroepen bereiken als de relatie met bestaande bezoekers verdiepen.

Verder is het belangrijk dat je

 • Kunt inschatten welke merken en content voor Libelle interessant zijn. Je gaat samenwerkingen aan binnen DPG voor bijvoorbeeld crosspostings.
 • Bekend bent met programma's als Hootsuite, Coosto, Later, Tailwind, Buffer en Echobox.
 • Een goede contentstrategie voor sociale media kunt opzetten.
 • Nieuwe ontwikkelingen op gebied van social media bijhoudt en die deelt met de redactie.
 • Data weet te analyseren (Google Analytics) en daar conclusies aan kunt verbinden.

 

Jouw profiel

 • Minimaal een afgeronde Hbo-opleiding.
 • 3 tot 5 jaar ervaring in een soortgelijke functie (contentoptimalisatie/social media).
 • Je bent zelf actief op sociale media en kent trends voordat ze een trend zijn.
 • Je bent flexibel en hebt geen 9-5 mentaliteit.

 

Als hét grootste mediabedrijf van Nederland staat we open voor alle talent in de maatschappij. Wij roepen kandidaten met een diverse achtergrond in de breedste zin van het woord dan ook op om te solliciteren op deze functie. Juist door de verschillen tussen collega’s ontstaan verrassende inzichten en innovatieve oplossingen. En dat past dan weer heel erg goed bij ons als organisatie. We zijn benieuwd wie jij bent en welke kwaliteiten en ervaring jij meebrengt.

En dit mag je van ons verwachten

 • Een enerverende èn gezellige werkplek op de redactie (zodra dat weer mag).
 • Een arbeidsovereenkomst voor -om te beginnen- 6 maanden met uiteraard de bedoeling om dat te verlengen.
 • Ruimte om je te ontwikkelen, zowel on the job als bij de DPG Academy, waar regelmatig nieuwe cursussen en leerlijnen worden aangeboden.
 • Een goed salaris, afgestemd op je ervaring.
 • Keuzebudget van 12 procent (waarvan 8 procent vakantiegeld).
 • Winstdeling o.b.v. de prestaties van DPG Media.
 • Flexibiliteit om thuis of op kantoor te werken.

 

Nog meer redenen om bij DPG Media te willen werken

Bij DPG Media werken we voor meer dan 90 sterke nieuwsmerken, magazines, televisieprogramma’s, radiostations en online services zoals Qmusic, NU.nl, Tweakers, Libelle, VTM en meer. We bereiken maandelijks ruim 90 procent van de Nederlanders en 8 op de 10 Vlamingen.

We bieden je een professionele werkomgeving waarin we vrijheid enorm belangrijk vinden. We geven je alle ruimte om aan je toekomst te werken door het aanbieden van workshops en trainingen. Voel je vrij om bij ons ondernemer, leerling en teamspeler te zijn, en vooral om jezelf te zijn. Bij DPG Media is iedereen welkom. Dus solliciteer, wat je achtergrond ook is. Er staan ruim 5.500 slimme collega’s te popelen om je op te nemen in een team, of dat nou een projectteam, een pubquizteam of een sportteam is.

Solliciteren, en dan?

Heb je direct zin om aan de slag te gaan als social media redacteur bij Libelle? Reageer dan met je CV en een spetterende motivatie vóór 1 oktober 2021. Eerst meer weten? Mail dan je vragen naar barbara.schneemann@dpgmediamagazines.nl of solliciteer hier. Je krijgt na de sluitingsdatum van de vacature altijd een reactie. Zit je bij de eerste selectie, dan zullen we telefonisch contact met je opnemen om een afspraak in te plannen. 

www .dpgmedia.nl
www.dpgmediagroup.com

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie