[Vacatures] NRC Media zoekt een Online Redacteur
04-08-2022 10:41:00 | Door: Pie Kamau | hits: 1997 | Tags:

NRC Media is per direct op zoek naar een:

Online Redacteur

NRC zoekt een online redacteur die aan de slag gaat als samensteller voor het beheren van de homepage en het schrijven van nieuwsbrieven, voor 24 of 32 uur per week.

Wat je gaat doen

Online samenstellers brengen NRC-journalistiek zo goed, snel en aantrekkelijk mogelijk bij de digitale lezer. Ze stellen de homepage samen: ze maken nieuwskeuzes, experimenteren met koppen en bedenken hoe de homepage die dag het beste aansluit bij het nieuws en de behoefte van onze lezers. Daarnaast schrijven ze de drie grootste algemene nieuwsbrieven van NRC: de Vandaag-, Middag- en de 5om5 -nieuwsbrief.

Je werkt als samensteller aan de Middentafel, in het hart van de NRC-redactie, en hebt geregeld contact met vrijwel alle andere redacties.

Wie we zoeken

We zoeken redacteuren met een intrinsieke interesse in nieuws, uitstekende taalbeheersing en een goed gevoel voor online journalistiek. Dat betekent: je volgt de actualiteit op de voet, kan verhalen aantrekkelijk aanschrijven en dat doe je in onberispelijk Nederlands. Je haalt plezier uit het scherp analyseren van data, zodat artikelen het publiek krijgen dat ze verdienen. Je bent leergierig en weet dat altijd alles beter kan.

Het gaat om een functie van drie of vier diensten in de week, overdag, in de avond en in weekenden.

Wat we bieden

Een tijdelijk dienstverband, te beginnen met een jaarcontract, met kans op verlenging met nog een jaarcontract. Maandsalaris is 2.540 euro per maand (fulltime, schaal 5), plus een onregelmatigheidstoeslag. Een inspirerende, professionele werkomgeving aan het Rokin in Amsterdam. Zo nodig een reisvergoeding, maaltijden tijdens avonddiensten. Goede begeleiding. Leermogelijkheden in de vorm van cursussen of mentorschap.

Hoe je kunt solliciteren:

Stuur ons een motivatiebrief waarin je de volgende vragen behandelt:

  • Waarom ben jij geschikt voor deze plek?
  • Welke onderwerpen liggen je het meest? (bijv. buitenland, sport, cultuur etc.)
  • Welke ervaring heb je met digitaal publiceren en verspreiden?
  • Wat breng je mee waarvan je vermoedt dat we het op de NRC-redactie nog niet zoveel hebben? Denk hierbij bijvoorbeeld aan vooropleiding, culturele achtergrond, talenkennis etc.

 

Stuur ons je cv.

Stuur ons, als mogelijk, referenties.

Interesse?

Solliciteer hier voordat 19 augustus 2022. Voor vragen over de vacature kun je contact opnemen met Marie-Louise Schonewille, Chef Middentafel via ml.schonewille@nrc.nl. De meest kansrijke kandidaten worden uitgenodigd voor een sollicitatie op donderdag 25 of vrijdag 26 augustus, die bestaat uit een sollicitatiegesprek en een opdracht.

www.nrc.nl

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie