[Vacatures] Talpa Network zoekt een Junior CRM Marketeer
21-01-2022 07:58:00 | Door: Pie Kamau | hits: 3041 | Tags:

Talpa Network is per direct op zoek naar een:

Junior CRM Marketeer

Als Junior CRM Marketeer ga je aan de slag met de grootste marketingkanalen binnen Talpa eCommerce: email en app push, met een bereik van meer dan 3 miljoen actieve klanten in de Benelux en Duitsland. Jij bent aan zet om te bepalen wat in de communicatie moet staan. Je bent een ambitieuze starter, die graag de kneepjes van CRM-marketing wil leren binnen een toonaangevend bedrijf. Herken jij jezelf hierin en ben je nieuwsgierig naar deze functie? Lees dan snel verder! 

Als e-commerce speler wil VakantieVeilingen, onderdeel van Talpa Network, de online winkelervaring leuker en opwindender maken voor jong en oud. Met meer dan 100 miljoen bezoeken per jaar en 3 miljoen tevreden consumenten zijn wij marktleider in de reis- en vrijetijdssector. Naast ons grootste merk VakantieVeilingen, deallabel ActievandeDag hebben we vorig jaar het broertje van VakantieVeilingen gelanceerd: SlaJeSlag.nl en dit jaar Aladoo.de.

Wat ga je doen?

Jij bent aan zet om te bepalen wat in de communicatie moet staan. Op basis van de campagnekalender en slimme data-inzichten selecteer je de juiste content en campagne-uitingen voor e-mail en app push berichten en bepaal je naar welke relevante klantengroepen dit verstuurd gaat worden. Hiervoor ben je continu in contact met diverse afdelingen, zoals Branding en Communications en Category Management. Daarnaast neem je initiatief in het bedenken, uitzetten en analyseren van A/B-testen voor beide kanalen om de berichten verder te optimaliseren. Binnen Talpa eCommerce hebben we veel data tot onze beschikking, hierdoor hechten wij veel waarde aan een data-gedreven werkwijze.

Als junior CRM Marketeer breng jij?

Je bent communicatief vaardig en in staat snel te schakelen met diverse teams en stakeholders. Jij hebt je zaakjes goed op orde, waardoor je in staat bent strakke deadlines te halen en flexibel om kan gaan met onverwachte wijzigingen. Talpa eCommerce is een snel veranderende omgeving, jij voelt je hier in thuis en bent niet bang om zelf het initiatief te nemen om nieuwe dingen te proberen.

Talpa eCommerce bestaat uit verschillende merken die actief zijn in Nederland en België, zoals VakantieVeilingen, Vavabid, ActievandeDag en SlajeSlag. Zeer recent is het nieuwe platform Aladoo.de gelanceerd voor de Duitse markt. Je werkt in de rol van Junior CRM Marketeer voor al deze merken, als onderdeel van een multidisciplinair CRM-team. Je vormt een team met CRM/Email Marketeers en Marketing Automation Specialisten, je rapporteert aan de Channel Lead. 

Een dag als Junior CRM Marketeer?

Het is maandagochtend 9 uur, je opent snel je laptop met een kopje koffie. Je bent benieuwd hoe de Email-campagnes het dit weekend hebben gedaan. Zijn de targets behaald voor engagement, marge en sessies? Je bespreekt de resultaten met de andere CRM/Email Marketeers en past hier de strategie voor deze week op aan. Om 11 uur sluit je aan bij de teammeeting om de week door te spreken en je stemt meteen de laatste details af voor een nieuwe A/B-test met de Marketing Automation Specialist.

In de middag is het tijd om de app pushberichten voor te bereiden voor aanstaande woensdag, waarbij je de campagne “Weekbreker” uitlicht. Om 16.30 uur bel je via Teams in voor de wekelijkse (virtuele) Bootcamp-les, zo begin je fit aan je werkweek. Voordat je je laptop dichtklapt werp je nog een laatste blik op de ingeplande nieuwsbrieven van vanavond, benieuwd naar de resultaten morgenochtend!

Wij zoeken een energieke collega die:

  • Je hebt een afgeronde HBO- of WO-opleiding
  • Je hebt 1-2 jaar werkervaring of hebt ervaring opgedaan in relevante stages
  • Je werkt nauwkeurig met oog voor detail en houdt het overzicht, zelfs als het hectisch is
  • Je vindt het leuk om nieuwe dingen te proberen, waarbij je data-gedreven te werk gaat. Je voelt je comfortabel met uitvoeren van A/B testen en het analyseren van de resultaten
  • Je kijkt kritisch naar bestaande processen en werkwijzen en je kijkt constant hoe dingen efficiënter zouden kunnen
  • Je wil (meer) kennis opdoen in het werken met toonaangevende tools in een dynamische marketingtechnologielandschap.
  • Je beschikt over goede communicatieve vaardigheden en beheerst de Nederlandse en Engelse taal uitstekend 

 

Emesa / Talpa eCommerce

Talpa eCommerce (Emesa) is het e-commerce bedrijf achter de dealwebsite ActievandeDag.nl en de veilingsites VakantieVeilingen.nlSlajeslag.nlVavabid.be en Aladoo.de. Talpa eCommerce  onderscheidt zich van andere verkoopsites door haar unieke veilingsystemen, dynamic-pricing en Gamification. Talpa eCommerce is in 2017 overgenomen door Talpa. Talpa Network bereikt maandelijks ruim 12,8 miljoen Nederlands. Met de acquisitie van Talpa eCommerce zijn er e-commerce activiteiten toegevoegd aan het portfolio van sterke TV- en Radio merken (o.a. Veronica, SBS6, 538 & SkyRadio) en digitale merken (Kijk & Juke). Zo zijn er voor Talpa Network nieuwe mogelijkheden ontstaan om met onderscheidende content en media proposities klanten te bereiken over alle kanalen.

Wat hebben wij jou te bieden:

Een uitdagende en fulltime functie op basis van een 40-urige of 36-urige werkweek bij een jonge, snel groeiende en gedreven organisatie in Amsterdam. Diversiteit, uitdaging en motivatie vind je zeker bij ons terug, zowel in de werkzaamheden als in de samenwerking met jouw collega’s. Je komt te werken in een professionele en informele werkomgeving waar je collega’s altijd voor je klaarstaan. 

Wil jij impact maken?

Bij ons krijg je veel zelfstandigheid, verantwoordelijkheid en ruimte voor eigen inbreng; We hanteren een hybride werkbeleid waar je 2 dagen vanuit huis kunt werken. Wij zorgen voor een inrichting van jouw thuiswerkplek (Arbo verantwoord bureau/bureaustoel, 2e scherm etc.). 

Sluit deze functie perfect bij jou aan? Solliciteer hier. Wij hebben een transparant sollicitatieproces met twee of drie gespreksrondes, mogelijk is het eerste gesprek i.v.m. Covid-19 virtueel.Voor vragen kun je contact opnemen met Naomi Verkouteren via recruitment@emesa.nl.

www.talpanetwork.com

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie