[Vacatures] Talpa Network zoekt een Redacteur Misdaad en Research Shownieuws
05-08-2022 09:37:00 | Door: Pie Kamau | hits: 1607 | Tags:

Talpa Network is per direct op zoek naar een:

Redacteur Misdaad en Research Shownieuws

De crimedesk afdeling van de leukste entertainmentredactie van Nederland is per direct op zoek naar een steengoede redacteur voor zowel de televisie-uitzendingen als het online platform van Shownieuws!

Waar kom je te werken?

Shownieuws is het dagelijkse entertainmentnieuwsprogramma van SBS6, waarbij het laatste nieuws op het gebied van entertainment, crime, royalty, politiek en sport voorbijkomt. Jij zal je dus voornamelijk met crime en onderzoekverhalen gaan bezighouden. Shownieuws bereikt met de tv-uitzending op SBS6 en online maandelijks miljoenen mensen. De redactie van Shownieuws bestaat uit een team jonge ambitieuze professionals die vol passie dagelijks keihard werken om zoveel mogelijk mensen te entertainen met het laatste nieuws.

Welk profiel zoeken wij? 

Wij zijn op zoek naar een professionele speurneus die graag in dossiers duikt en het misdaadnieuws op de voet volgt. Die in samenspraak met de rest van de leukste crime desk van Nederland verhaal-ideeën verzint en aanverwant onderzoekt doet. Denk aan het indienen van WOB-verzoeken en uitpluizen van dossiers. Daarnaast heb je veel contact met politie en Openbaar Ministerie om ook op die manier het laatste nieuws te achterhalen. 

Verder weet jij hoe je televisiekijkers direct weet te raken met mooie items, maar kan je ook hits van artikelen schrijven voor onze website. Je bent in staat verrassende ideeën en invalshoeken voor onderwerpen aan te dragen en deze vliegensvlug tot een goed item, artikel of social-post te brengen. Je bent altijd bezig met het crimenieuws en weet de nieuwtjes te scoren via een goed netwerk. Gedrevenheid, creativiteit, taalgevoel en journalistiek talent zijn de belangrijkste eisen die we aan onze nieuwe collega stellen. 

Wij zoeken een enthousiaste collega die:

  • Relevante werkervaring heeft op het gebied van een dagelijks nieuwsprogramma;
  • Een flinke dosis kennis heeft van social media;
  • Een positieve, kritische en heldere mening heeft en collegialiteit hoog in het vaandel heeft staan;
  • Een uitstekende kennis van de Nederlandse taal in woord en geschrift heeft en je hebt een vlotte en snelle pen;
  • Het geen probleem vindt om in roosterverband, in de avond, in het weekend en op feestdagen te werken.

 

Wij bieden:

Een interessante en brede baan met veel eigen verantwoordelijkheid en uitdaging op basis van een 40-urige werkweek. Onze redactie is gevestigd in Hilversum. Natuurlijk hebben we ook een uitstekend arbeidsvoorwaardenpakket voor je conform de CAO van Talpa TV Productions B.V.

Sollicitatieproces / wat te verwachten?

We hebben een transparant sollicitatieproces met twee of drie gespreksrondes. Voor vragen kun je contact opnemen via jobs@talpanetwork.com of solliciteer hier.

www.talpanetwork.com

 

[$links]]