[Vacatures] DPG Media zoekt een Adjunct-hoofdredacteur Brabantse samenwerkingsredacties
12-10-2021 09:22:00 | Door: Pie Kamau | hits: 4927 | Tags:

DPG Media is per direct op zoek naar een:

Adjunct-hoofdredacteur Brabantse samenwerkingsredacties

De drie Brabantse titels BN DeStem, Brabants Dagblad en Eindhovens Dagblad zijn op zoek naar een adjunct-hoofdredacteur voor hun samenwerkingsredacties die huizen in Tilburg. 

Afgelopen jaren hebben de drie redacties op steeds meer gebieden de krachten gebundeld. Zo werken ze op online-gebied samen in Online Zuid. Sport Zuid bedient de sportsecties van de drie titels en in de Brabantse onderzoeksredactie werken redacteuren van de drie titels samen. Begin 2022 wordt ook gestart met een gezamenlijke eindredactie en redactie vormgeving voor de drie Brabantse titels. In totaal zijn er dan ongeveer 70 redactieleden werkzaam op de samenwerkingsredacties.

Over BN DeStem, Brabants Dagblad en Eindhovens Dagblad

BN DeStem, Brabants Dagblad en Eindhovens Dagblad zijn de toonaangevende uitgevers van journalistieke media in Brabant. Via onze apps, sites en kranten bereiken wij dagelijks honderdduizenden lezers met nieuws en verhalen uit de buurt, de provincie en de rest van de wereld. BN DeStem, Brabants Dagblad en Eindhovens Dagblad zijn onderdeel van DPG Media, Als hét grootste mediabedrijf van Nederland staan we open voor alle talent in de maatschappij. Juist door de verschillen tussen collega’s ontstaan verrassende inzichten en innovatieve oplossingen. En dat past dan weer heel erg goed bij ons als organisatie. We zijn benieuwd wie jij bent en welke kwaliteiten en ervaring jij meebrengt.

Wat ga je doen

Voor de dagelijkse hoofdredactionele aansturing van onze samenwerkingsredacties in Tilburg zijn we op zoek naar een adjunct-hoofdredacteur. Dat doet hij of zij in Mindlabs, het nieuwe pand naast de LocHal. Een nieuwe, inspirerende omgeving waar de samenwerking tussen de drie titels een nieuwe impuls krijgt. De adjunct werkt onder de drie hoofdredacteuren. Verder: 

 • Je bent als adjunct lid van de hoofdredactie voor de samenwerkingsredacties en praat mee over wat daar gebeurt.
 • Je stimuleert samenwerking en kruisbestuiving tussen de verschillende redacties.
 • Je stuurt de chefs op de samenwerkingsredacties aan en beslist mee over alles wat daaraan aan strategie, journalistieke koers en budget vastkleeft.
 • Je bent het eerste hoofdredactionele aanspreekpunt voor collega’s op de samenwerkingsredacties .
 • Je signaleert kansen, denkt actief mee en doet voorstellen bij de hoofdredacteuren voor verbeteringen.

 

Wie jij bent

 • Je hebt aantoonbare en relevante journalistieke ervaring .
 • Je beschikt over strategische, innovatieve, leidinggevende en analytische kwaliteiten.
 • Je toont initiatief en kunt goed met mensen omgaan.
 • Je kunt zelfstandig werken maar bent zeker ook in staat om samen te werken en te verbinden.


Wij bieden jou

 • Een uitdagende functie in een dynamische werkomgeving.
 • Een salaris passend bij jouw kwaliteiten en ervaring.
 • Volop opleidings- en ontwikkelmogelijkheden via de Campus.

 

Solliciteren, en dan?

Heb je direct zin om aan de slag te gaan als adjunct-hoofdredacteur van de samenwerkingsredacties van BN DeStem, Brabants Dagblad en Eindhovens Dagblad? Solliciteer dan uiterlijk 19 oktober. Je krijgt na de sluitingsdatum van de vacature altijd een reactie. Zit je bij de eerste selectie, dan zullen we telefonisch contact met je opnemen om een afspraak in te plannen. Voor meer informatie over deze vacature kun je contact opnemen met André Trompers, hoofdredacteur BN DeStem (06 42640262), Lucas van Houtert, hoofdredacteur BD (06 53216450), John van den Oetelaar, hoofdredacteur ED (06 48281483) of solliciteer hier.

www .dpgmedia.nl
www.dpgmediagroup.com

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie