[Vacatures] DPG Media zoekt een Adjunct-hoofdredacteur digital Margriet
28-03-2022 10:03:00 | Door: Pie Kamau | hits: 2309 | Tags:

DPG Media is per direct op zoek naar een:

Adjunct-hoofdredacteur digital Margriet (36 uur)

Adem jij digital, ben je maatschappelijk betrokken én een bevlogen inspirator en verbinder? Dan is Margriet op zoek naar jou!

Wat ga je doen?

 • Je bent verantwoordelijk voor de digitale transitie van het merk en het team.
 • Je vertaalt strategie en data-analyses naar de dagelijkse praktijk.
 • Je volgt de actualiteit op de voet, signaleert nieuwe ontwikkelingen en vertaalt die naar journalistieke en kwalitatieve content, waarbij je (digital) content first denkt.
 • Je zit de dagelijkse en wekelijkse contentmeetings voor.
 • Je bent verantwoordelijk voor de planning van alle kanalen en de continuïteit van alle uitingen van het merk.
 • Je stuurt de redactiemanagers aan en je vervangt de hoofdredacteur bij afwezigheid.


Wie zijn wij?

Margriet is hét magazinemerk voor actieve, maatschappelijk betrokken vrouwen, die op een leuke manier gezond en fit ouder willen worden. In haar 84-jarige bestaan is Margriet uitgegroeid tot een iconisch merk dat niet meer is weg te denken uit onze samenleving. Margriet maakt grote maatschappelijke impact, met een bereik van 2,4 miljoen (NPMM 2021-III), een zeer betrokken doelgroep én als deelnemer van de Nationale Coalitie tegen Eenzaamheid.

Met onze persoonlijke verhalen, aansprekende interviews, beste lifestyletips, informatieve dossiers en herkenbare columns weten wij onze lezeressen iedere dag te inspireren, informeren en vermaken. In tekst, beeld, video én audio.

Margriet is volop in beweging: met de lancering van onze nieuwe website en een gloednieuwe app begin dit jaar is het bereik van Margriet.nl enorm gestegen; de focus ligt nu op conversie naar inlogs en (digitale) abonnementen.

Naast het populaire weekblad en de website omvat het merk Margriet de Margriet-Extra (9 specials per jaar), de socialmedia-kanalen, nieuwsbrieven, puzzelboekjes, podcast, voice action én natuurlijk het jaarlijks terugkerende grootste winterfeest van Nederland: de Margriet Winterfair, die ieder jaar 70.000 bezoekers naar de Brabanthallen trekt. De redactie is momenteel gevestigd in Hoofddorp en verhuist in 2024 naar Amsterdam.

Wat maakt jou de ideale kandidaat?

 • Je hebt minimaal 5 jaar ervaring als chef redactie of adjunct-hoofdredacteur van een magazine en/of online platform.
 • Je volgt de actualiteit op de voet en weet de vertaalslag te maken naar originele content van hoge kwaliteit voor onze doelgroep.
 • Je bent een bevlogen inspirator, motivator en verbinder: je weet mensen te motiveren en mee te krijgen.
 • Je bent organisatorisch zeer sterk en kunt plannen als de beste.
 • Je bent flexibel, ziet verandering als een leuke uitdaging en denkt in oplossingen.
 • Je hebt affiniteit met de doelgroep en een uitstekend gevoel voor de tone of voice van Margriet.
 • Je voelt je thuis in de wereld van data, SEO, Facebook en Instagram.
 • Je hebt geen 9 tot 5 mentaliteit en je bent gek op chocolade en/of taart, want dat eten we bij ieder goed resultaat dat de redactie boekt (en dat is vaak).


Als hét grootste mediabedrijf van Nederland staan we open voor alle talent in de maatschappij. Wij roepen kandidaten met een diverse achtergrond in de breedste zin van het woord dan ook op om te solliciteren op deze functie. Juist door de verschillen tussen collega’s ontstaan verrassende inzichten en innovatieve oplossingen. En dat past dan weer heel erg goed bij ons als organisatie. We zijn benieuwd wie jij bent en welke kwaliteiten en ervaring jij meebrengt.

Wat bieden wij?

 • Een uitdagende rol in een inspirerende, gezellige werkomgeving
 • Een marktconform salaris en goede arbeidsvoorwaarden
 • Flexibiliteit rondom het thuis- en op kantoor werken
 • Ruimte voor persoonlijke ontwikkeling door trainingen en opleidingen via de DPG Campus.

 

Nog meer redenen om bij DPG Media te willen werken

Bij DPG Media werken we voor meer dan 90 sterke nieuwsmerken, magazines, televisieprogramma’s, radiostations en online services zoals Qmusic, NU.nl, Tweakers, Libelle, Margriet, VTM en meer. We bereiken maandelijks ruim 90 procent van de Nederlanders en 8 op de 10 Vlamingen.

We bieden je een professionele werkomgeving waarin we vrijheid enorm belangrijk vinden. We geven je alle ruimte om aan je toekomst te werken door het aanbieden van workshops en trainingen. Voel je vrij om bij ons ondernemer, leerling en teamspeler te zijn, en vooral om jezelf te zijn. Bij DPG Media is iedereen welkom. Dus solliciteer, wat je achtergrond ook is. Er staan ruim 5.500 slimme collega’s te popelen om je op te nemen in een team, of dat nou een projectteam, een pubquizteam of een sportteam is.

Solliciteren, en dan?

Is deze functie jou op het lijf geschreven? Solliciteer hier uiterlijk 8 april 2022 met jouw CV en motivatiebrief. Je krijgt binnen twee weken na ontvangst van je sollicitatie altijd een reactie. Voor meer informatie over de functie, neem contact op met de Hoofdredacteur Margriet Helene van Santen helene.van.santen@dpgmedia.nl.

www.dpgmedia.nl
www.dpgmediagroup.com

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie