[Vacatures] DPG Media zoekt een Animator bij NU.nl
31-01-2022 10:29:00 | Door: Pie Kamau | hits: 2139 | Tags:

DPG Media is per direct op zoek naar een:

Animator bij NU.nl

NU.nl zoekt animator die het nieuws kan uitleggen. Dit is jouw kans om onze nieuwe collega te worden binnen het videoteam en het nieuws uit te leggen. Meer weten? Lees dan verder!

NU.nl wil niet alleen de snelste brenger van het laatste nieuws zijn, maar wil dit ook het beste uitleggen. Dat doen we in verschillende vormen, waaronder in geanimeerde uitlegvideo’s. Zoals hier, waarin je te weten komt waarom een besmettelijke variant gevaarlijker is of deze video waarin je de impact van het vuurwerkverbod op ziekenhuizen en de luchtkwaliteit ziet.

Wat ga je doen?

Je bent onderdeel van het videoteam dat uitlegvideo’s voor NU.nl maakt. We starten de dag met een overleg, waarin wordt besproken welke vragen bij het nieuws we willen uitleggen. De rest van de dag houden we contact met elkaar: we denken met elkaar mee, overleggen over voice-over teksten en sparren over details om de video nog beter te maken.

Je bent verantwoordelijk voor alle facetten van een uitlegvideo. Je pitcht ‘s ochtends je idee in het ochtendoverleg, doet research naar het onderwerp en schrijft de voice-over tekst. Je werkt de rest van de dag en de volgende dag aan je animatie. Op dag drie rond je ‘s ochtends de video af, kom je tot een sterke kop en zet je de productie op NU.nl.

Wat maakt jou de perfecte kandidaat?

Jij bent creatief, je bent gek op nieuws en visualiseert een goede uitleg. Daarnaast wil je na het lezen of kijken van het nieuws meer weten. Je bent het gewend om snel te werken en een dynamische werkplek spreekt je aan!

Veder heb je:

  • Minimaal hbo-denk- en/of -werkniveau.
  • Ervaring met het animeren van video’s.
  • Affiniteit met nieuws in brede zin.
  • Met verschillende animatieprogramma’s gewerkt zoals Adobe after effects, Illustrator, Photoshop en Première Pro.

 

NU.nl is onderdeel van DPG Media. Als hét grootste mediabedrijf van Nederland staan we open voor alle talent in de maatschappij. Wij roepen kandidaten met een diverse achtergrond in de breedste zin van het woord dan ook op om te solliciteren op deze functie. Juist door de verschillen tussen collega’s ontstaan verrassende inzichten en innovatieve oplossingen. En dat past dan weer heel erg goed bij ons als organisatie. We zijn benieuwd wie jij bent en welke kwaliteiten en ervaring jij meebrengt.

Wat bieden wij?

  • Een fulltime jaarcontract bij de grootste nieuwssite van Nederland.Gezellige en bevlogen collega's die samenwerken in Hoofddorp en (zeker in coronatijd) vanuit huis.
  • Een Macbook Pro met het volledige Adobe-pakket.
  • Volop opleidings-en ontwikkelingsmogelijkheden.

 

Dit moet je weten over NU.nl

NU.nl is met acht miljoen maandelijkse gebruikers de grootste nieuwssite van Nederland. We zijn altijd in beweging en de ontwikkelingen gaan lekker snel. Je krijgt dus genoeg kansen om jezelf te ontwikkelen en samen met andere collega's bij te dragen aan nieuwe projecten.

We werken op een open vloer waar veel contact tussen diverse redacties is en samenwerken wordt gestimuleerd. De sfeer is informeel. Iedereen wordt aangemoedigd zich uit te spreken en mee te denken. In totaal werken er vijf chefs redactie en een adjunct-hoofdredacteur bij NU.nl. Samen zijn ze verantwoordelijk voor verschillende rubrieken en activiteiten. Zij rapporteren aan de hoofdredacteur van NU.nl.

Nog meer redenen om bij DPG Media te willen werken

Bij DPG Media werken we voor meer dan 90 sterke nieuwsmerken, magazines, televisieprogramma’s, radiostations en online services zoals Qmusic, NU.nl, Tweakers, Libelle, VTM en meer. We bereiken maandelijks ruim 90 procent van de Nederlanders en 8 op de 10 Vlamingen.

We bieden je een professionele werkomgeving waarin we vrijheid enorm belangrijk vinden. We geven je alle ruimte om aan je toekomst te werken door het aanbieden van workshops en trainingen. Voel je vrij om bij ons ondernemer, leerling en teamspeler te zijn, en vooral om jezelf te zijn. Bij DPG Media is iedereen welkom. Dus solliciteer, wat je achtergrond ook is. Er staan ruim 5.500 slimme collega’s te popelen om je op te nemen in een team, of dat nou een projectteam, een pubquizteam of een sportteam is.

Direct solliciteren?

Heb je zin om aan de slag te gaan als animator bij NU.nl? Solliciteer hier dan vóór 27 februari met jouw CV en motivatie. Eerst meer weten? Neem dan contact op met onze chef redactie Laura Cuppen, dit kan via laura@nu.nl.

www.nu.nl
www.dpgmedia.nl
www.dpgmediagroup.com

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie