[Vacatures] DPG Media zoekt een Chef In Brabants Dagblad
13-06-2022 09:10:46 | Door: Pie Kamau | hits: 1610 | Tags:

DPG Media is per direct op zoek naar een:

Chef In Brabants Dagblad

Heb jij het in je de regie te nemen over een redactie en ervoor te zorgen dat er dagelijks aansprekende producties worden geleverd? En kun je naast uitstekend communiceren ook goed motiveren en inspireren? Dan is de rol van Chef In bij het Brabants Dagblad mogelijk iets voor jou. 

Over Brabants Dagblad

Het Brabants Dagblad is het toonaangevende nieuwsmedium in Midden en Noordoost Brabant. Via onze krant, site en app bereiken wij dagelijks bijna een half miljoen lezers met nieuws, verhalen en video. We zijn innovatief en altijd bezig onze werkwijze te verbeteren, bijvoorbeeld aan de hand van lezersdata. We weten dat betere journalistiek leidt tot meer abonnees en zetten daarom vol in op kwaliteit. Daar hoort ook bij dat we kijken naar wie wij als redactie zijn. Diversiteit, de positie van vrouwen en onze onderlinge cultuur hebben dan ook de aandacht. Daarbij werken we intensief samen met de andere Brabantse nieuwsredacties van Eindhovens Dagblad en BN De Stem. De samenwerking en uitwisseling met nog eens vier andere regionale titels en het AD in ADR maakt onze mix ijzersterk. Ons bereik is afgelopen jaren dan ook sterk gestegen. We zijn een trots onderdeel van ons moederbedrijf DPG Media.

Wat ga je doen?

Als Chef In zorg je, in nauwe samenwerking met je collega Chef In, dat de redactie elke dag aansprekende producties maakt. Je bent de spil in het dagelijks redactieproces, bepaalt uiteindelijk de keuzes en begeleidt de belangrijkste producties. Je geeft rechtstreeks leiding aan de nieuwsdienst en aan de drie clusterchefs die elk een editieredactie aansturen.

Dagelijks heb je overleg met de chefs van de andere Brabantse titels ( Eindhovens Dagblad en BN DeStem) en je onderhoudt intensief contact met de samenwerkingsredactie in Tilburg (Uit, Online, Sport, Onderzoek). Daarnaast onderhoud je contact met de andere ADR-titels en met name met de chefs van de centrale redactie van het AD.

Als lid van de centrale tafel ben je, net als de andere chefs, ook betrokken bij het maken van beleid. Je overlegt tweewekelijks met de chefs en hoofdredactie over keuzes voor de kortere of langere termijn.

Je hebt oog voor de mens achter de verslaggever en voor de gezamenlijke cultuur. Je weet dat iedereen beter werkt op een prettige werkplek.

Wat jou de perfecte Chef In maakt

Voor deze functie zoeken wij een inspirator en motivator met een opgewekt karakter. Verder:

  • Heb je ruime journalistieke ervaring, een scherpe neus voor nieuws en gevoel voor de verschillende journalistieke genres.
  • Beschik je over strategische, innovatieve, leidinggevende en analytische kwaliteiten.
  • Ben je initiatiefrijk en zelfstandig, maar werk je ook gemakkelijk samen.
  • Ga je soepel met mensen om, heb je oog en gevoel voor het groepsproces en weet je mensen te verbinden.

 

Brabants Dagblad is onderdeel van DPG Media en als hét grootste mediabedrijf van Nederland staan we bij DPG Media open voor alle talent in de maatschappij. Wij roepen kandidaten met een diverse achtergrond in de breedste zin van het woord dan ook op om te solliciteren op deze functie. Juist door de verschillen tussen collega’s ontstaan verrassende inzichten en innovatieve oplossingen. En dat past dan weer heel erg goed bij ons als organisatie. We zijn benieuwd wie jij bent en welke kwaliteiten en ervaring jij meebrengt.

Wat bieden wij

  • Een dienstverband van 38 uur op een bruisende redactie.
  • Part-time werken is bespreekbaar.
  • Een salaris conform cao voor journalisten, passend bij jouw ervaring.
  • Keuzebudget van 12 procent (waarvan 8  procent vakantiegeld) en een winstdeling.
  • Ruimte voor persoonlijke ontwikkeling door onder andere trainingen en opleidingen.

 

Nog meer redenen om bij DPG Media te willen werken

Bij DPG Media werken we voor meer dan 90 sterke nieuwsmerken, magazines, televisieprogramma’s, radiostations en online services zoals Qmusic, NU.nl, Tweakers, Libelle, VTM en meer. We bereiken maandelijks ruim 90 procent van de Nederlanders en 8 op de 10 Vlamingen.

We bieden je een professionele werkomgeving waarin we vrijheid enorm belangrijk vinden. We geven je alle ruimte om aan je toekomst te werken door het aanbieden van workshops en trainingen. Voel je vrij om bij ons ondernemer, leerling en teamspeler te zijn, en vooral om jezelf te zijn. Bij DPG Media is iedereen welkom. Dus solliciteer, wat je achtergrond ook is. Er staan ruim 5.500 slimme collega’s te popelen om je op te nemen in een team, of dat nou een projectteam, een pubquizteam of een sportteam is.

Interesse, en dan?

Wil jij graag aan de slag als Chef In bij Brabants Dagblad? Solliciteer hier dan uiterlijk 26 juni met je cv voorzien van motivatie. Meer informatie over deze functie? Neem contact op met Lucas van Houtert, hoofdredacteur Brabants Dagblad, l.vhoutert@bd.nl of met collega chef In Mo Prins, m.prins@bd.nl.

www.dpgmedia.nl
www.dpgmediagroup.com

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie