[Vacatures] DPG Media zoekt een Chef Sport NU.nl
20-12-2021 09:01:00 | Door: Pie Kamau | hits: 1432 | Tags:

DPG Media is per direct op zoek naar een:

Chef Sport NU.nl

Ben jij een groot sportliefhebber met ruime journalistieke bagage? Heb je ervaring met leidinggeven aan een redactie en de ambitie om voor een miljoenenpubliek te werken? NU.nl is per direct op zoek naar een Chef sport (38 uur per week). Bekijk hieronder onze vacature.

De rol

 • Of het nou de Olympische Winterspelen, het nieuwe Formule 1-seizoen of het WK voetbal is dat eraan komt: jij bent in staat om met een goed plan te komen voor hoe NU.nl dit evenement gaat coveren en betrekt je eigen redactie en waar nodig andere redacties hierbij.  Wat houdt de functie in?
 • je bepaalt, in samenspraak met de hoofdredacteur, de redactionele strategie en geeft leiding aan negen redacteuren. Het aansturen van stagiair(e)s en freelancers hoort ook bij de functie;
 • als chef bewaak je de redactionele koers en kwaliteit van de berichtgeving op sport en ons verdiepende katern NU+ Formule 1. Het gaat hierbij niet alleen om geschreven artikelen, maar ook om bijvoorbeeld video’s en podcasts;
 • van de chef sport wordt niet alleen verwacht dat je oog hebt voor de inhoudelijke kant van verhalen, maar ook voor de manier waarop we ze brengen;
 • je zorgt voor voldoende bezetting op de redacties en houdt daarbij rekening met het budget;
 • daarnaast draai je zelf ook nieuwsdiensten. Je bent een meewerkende chef.

 

Dit moet je weten over NU.nl

NU.nl is met acht miljoen maandelijkse gebruikers de grootste nieuwssite van Nederland. We zijn altijd in beweging en de ontwikkelingen gaan lekker snel. Je krijgt dus genoeg kansen om jezelf te ontwikkelen en samen met andere collega's bij te dragen aan nieuwe projecten. We werken op een open vloer waar veel contact tussen diverse redacties is en samenwerken wordt gestimuleerd. De sfeer is informeel. Iedereen wordt aangemoedigd zich uit te spreken en mee te denken. In totaal werken er vijf chefs redactie en een adjunct-hoofdredacteur bij NU.nl. Samen zijn ze verantwoordelijk voor verschillende rubrieken en activiteiten. Zij rapporteren aan de hoofdredacteur van NU.nl.

Wat maakt jou de perfecte kandidaat

Jij bent een professional met een sterke persoonlijkheid die het team weet te inspireren en motiveren. Je bent creatief, werkt gestructureerd, maar houdt ook van verandering en nieuwe dingen proberen. In deze baan moet je kunnen omgaan met stress en moet je flexibel zijn. Tevens ben je de schakel tussen de sportredactie enerzijds en andere redacties binnen NU.nl, de hoofdredactie, de marketingafdeling en de IT-afdeling anderzijds. Daarnaast:

 • heb je de drang om te scoren met nieuws, maar hebt ook ideeën hoe we dat nieuws kunnen uitleggen aan ons publiek;
 • heb je ervaring met het uitzetten van producties en het maken van planningen. Je communiceert gemakkelijk met anderen en werkt goed samen in een team;
 • heb je leidinggevende ervaring en veel kennis over sport. Tot slot vragen we aantoonbare affiniteit met nieuws in brede zin;
 • heb je minimaal hbo-denk- en -werkniveau. Ook beschik je over ervaring als schrijvende sportjournalist, in het bijzonder heb je ervaring met alle mogelijkheden die online journalistiek bieden.

NU.nl is onderdeel van DPG Media. Als hét grootste mediabedrijf van Nederland staan we open voor alle talent in de maatschappij. Wij roepen kandidaten met een diverse achtergrond in de breedste zin van het woord dan ook op om te solliciteren op deze functie. Juist door de verschillen tussen collega’s ontstaan verrassende inzichten en innovatieve oplossingen. En dat past dan weer heel erg goed bij ons als organisatie. We zijn benieuwd wie jij bent en welke kwaliteiten en ervaring jij meebrengt.
 
Wat bieden wij?
 • Onze sportredactie bestaat uit liefhebbers die net zo bevlogen zijn als jij. Momenteel werken we vanwege het coronavirus deels vanuit huis, maar in principe is de redactie in Hoofddorp (naast het treinstation) onze basis.
 • Je krijgt een contract voor 38 uur per week en wordt ingeschaald volgens de cao. Je krijgt een laptop in bruikleen en een telefoon- en reiskostenvergoeding. Ook ontvang je afhankelijk van je rooster onregelmatigheidstoeslag.

 

Nog meer redenen om bij DPG Media te willen werken

Bij DPG Media werken we voor meer dan 90 sterke nieuwsmerken, magazines, televisieprogramma’s, radiostations en online services zoals Qmusic, NU.nl, Tweakers, Libelle, VTM en meer. We bereiken maandelijks ruim 90 procent van de Nederlanders en 8 op de 10 Vlamingen.

We bieden je een professionele werkomgeving waarin we vrijheid enorm belangrijk vinden. We geven je alle ruimte om aan je toekomst te werken door het aanbieden van workshops en trainingen. Voel je vrij om bij ons ondernemer, leerling en teamspeler te zijn, en vooral om jezelf te zijn. Bij DPG Media is iedereen welkom. Dus solliciteer, wat je achtergrond ook is. Er staan ruim 5.500 slimme collega’s te popelen om je op te nemen in een team, of dat nou een projectteam, een pubquizteam of een sportteam is.

Solliciteren, en dan?

Heb je direct zin om aan de slag te gaan als Chef sport? Solliciteer dan uiterlijk 3 januari 2022 via deze pagina met je cv en een motivatie. Je krijgt uiterlijk 30 januari 2022 een reactie terug. Zit je bij de eerste selectie, dan zullen we telefonisch contact met je opnemen om een afspraak in te plannen. Eerst nog wat meer weten? Hoofdredacteur Gert-Jaap Hoekman beantwoordt graag je vragen. Stuur een mail naar gert-jaap@nu.nl of solliciteer hier.

www .dpgmedia.nl
www.dpgmediagroup.com

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie