[Vacatures] DPG Media zoekt een Chef audio/video NU.nl
13-06-2022 09:17:00 | Door: Pie Kamau | hits: 2472 | Tags:

DPG Media is per direct op zoek naar een:

Chef audio/video NU.nl

Heb je ervaring met leidinggeven aan een redactie, ruime journalistieke bagage op het gebied van audio en video en de ambitie om voor een miljoenenpubliek te werken? Dan ben jij mogelijk degene waar wij naar op zoek zijn om de functie chef audio/video op onze gezellige redactie te gaan bekleden!

Wat ga je doen?

Of het nou de oorlog in Oekraïne is, de stijgende inflatie, nieuwe regels in de Formule 1 of de rechtszaak tussen Johnny Depp en Amber Heard: NU.nl legt het nieuws op een begrijpelijke manier uit, zodat je snapt wat er gebeurt in de wereld.

Audio en video spelen een belangrijke rol. We maken dagelijks uitlegvideo’s, zowel animaties als gesprekken met deskundigen. Nieuwsvideo’s worden gemaakt door de nieuwsdesk video, een gedeelde redactie van AD en NU.nl.

Als chef audio/video stuur je dagelijks het uitlegteam aan en ben je het belangrijkste aanspreekpunt voor de nieuwsdesk video. Je bepaalt, in samenspraak met de hoofdredacteur, de redactionele strategie en geeft leiding aan zes redacteuren.
In deze functie ben je ook chef podcast. Daarmee ben je eindverantwoordelijk voor de podcasts die NU.nl maakt en schakel je met de collega’s van de nieuwsredactie van Q Music, die dagelijks het nieuws van NU.nl op de radio brengen. Ook ga je werken aan nieuwe formats voor nieuws, voetbal en klimaat.

Wie ben jij?

Jij weet mensen in jouw team te inspireren, bent creatief, werkt gestructureerd, maar houdt ook van verandering en nieuwe dingen proberen. In deze baan moet je kunnen omgaan met stress en moet je flexibel zijn. Je bent de schakel tussen de videoredactie enerzijds en andere redacties binnen NU.nl, de hoofdredactie, de marketingafdeling en de IT-afdeling anderzijds. Hoe we het nieuws kunnen uitleggen aan ons publiek daar heb jij wel goede ideeën over. Verder heb je:

  • Ervaring met het uitzetten van producties en het maken van planningen. Je communiceert gemakkelijk met anderen en werkt goed samen in een team.
  • Minimaal hbo-denk- en -werkniveau. Ook beschik je over ervaring als journalist op gebied van audio en/of video, maar in het bijzonder heb je ervaring met alle mogelijkheden die online journalistiek bieden.
  • Leidinggevende ervaring en veel kennis over video. Tot slot vragen we aantoonbare affiniteit met nieuws in brede zin.

 

NU.nl is onderdeel van DPG Media en als hét grootste mediabedrijf van Nederland staan we open voor alle talent in de maatschappij. Wij roepen kandidaten met een diverse achtergrond in de breedste zin van het woord dan ook op om te solliciteren op deze functie. Juist door de verschillen tussen collega’s ontstaan verrassende inzichten en innovatieve oplossingen. En dat past dan weer heel erg goed bij ons als organisatie. We zijn benieuwd wie jij bent en welke kwaliteiten en ervaring jij meebrengt. Er staan ruim 5.500 slimme collega’s te popelen om je op te nemen in een team, of dat nou een projectteam, een pubquizteam of een sportteam is.

Wat bieden wij?

Onze videoredactie bestaat uit liefhebbers die net zo bevlogen zijn als jij. De redactie in Hoofddorp (naast het treinstation) is onze basis, maar daarnaast is het ook mogelijk om deels thuis te werken. Verder bieden we jou:

  • De tijd om je huidige werkzaamheden af te ronden, want je start in augustus 2022.
  • Een contract voor 38 uur per week en inschaling volgens de cao.
  • Een laptop en telefoon in bruikleen.
  • Reiskostenvergoeding.
  • Afhankelijk van je rooster ook een onregelmatigheidstoeslag.

 

Dit moet je weten over NU.nl

NU.nl is met zeven miljoen maandelijkse gebruikers de grootste nieuwssite van Nederland. We zijn altijd in beweging en de ontwikkelingen gaan lekker snel. Je krijgt dus genoeg kansen om jezelf te ontwikkelen en samen met andere collega's bij te dragen aan nieuwe projecten.

We werken op een open vloer waar veel contact tussen diverse redacties is en samenwerken wordt gestimuleerd. De sfeer is informeel. Iedereen wordt aangemoedigd zich uit te spreken en mee te denken.

In totaal werken er vijf chefs redactie en een adjunct-hoofdredacteur bij NU.nl. Samen zijn ze verantwoordelijk voor verschillende rubrieken en activiteiten. Zij rapporteren aan de hoofdredacteur van NU.nl.

Nog meer redenen om bij DPG Media te willen werken

Bij DPG Media werken we voor meer dan 90 sterke nieuwsmerken, magazines, televisieprogramma’s, radiostations en online services zoals Qmusic, NU.nl, Tweakers, Libelle, VTM en meer. We bereiken maandelijks ruim 90 procent van de Nederlanders en 8 op de 10 Vlamingen.

We bieden je een professionele werkomgeving waarin we vrijheid enorm belangrijk vinden. We geven je alle ruimte om aan je toekomst te werken door het aanbieden van workshops en trainingen. Voel je vrij om bij ons ondernemer, leerling en teamspeler te zijn, en vooral om jezelf te zijn. Bij DPG Media is iedereen welkom. Dus solliciteer, wat je achtergrond ook is. Er staan ruim 5.500 slimme collega’s te popelen om je op te nemen in een team, of dat nou een projectteam, een pubquizteam of een sportteam is.

Solliciteren, en dan?

Heb jij heel veel zin om vanaf augustus aan de slag te gaan als chef audio/video? Solliciteer hier dan uiterlijk donderdag 30 juni met je cv en een motivatie. Je krijgt binnen twee weken na ontvangst van je sollicitatie een reactie. Zit je bij de eerste selectie, dan zullen we telefonisch contact met je opnemen om een afspraak in te plannen. Eerst nog wat meer weten? Hoofdredacteur Gert-Jaap Hoekman beantwoordt graag je vragen. Stuur een mail naar gert-jaap@nu.nl.

www.dpgmedia.nl
www.dpgmediagroup.com

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie