[Vacatures] DPG Media zoekt een Commercieel Eindredacteur - DPG Brand Studio
04-04-2022 09:59:00 | Door: Pie Kamau | hits: 2172 | Tags:

DPG Media is per direct op zoek naar een:

Commercieel Eindredacteur - DPG Brand Studio

Ben jij iemand met een goed gevoel voor storytelling? Beschik je over een breed netwerk van journalisten, redacteuren en freelance tekstschrijvers? En houd je van het creëren van content, waarbij je af en toe ook zelf de pen oppakt? Dan ben jij de Commercieel Eindredacteur die wij zoeken voor DPG Brand Studio.

DPG Brand Studio maakt creatief content-maatwerk voor adverteerders. De Commercieel Eindredacteur werkt voor DPG Brand Studio (rapporteert aan de Creative Lead) en heeft als hoofddoel de kwaliteit van geschreven verhalen op een hoog niveau te brengen/houden.

Jouw functie

De Commercieel Eindredacteur is betrokken bij de totstandkoming van nieuwe teksten, zoekt creatief naar invalshoeken voor verhalen en zorgt ervoor dat de content geproduceerd wordt en dat deze van de beste kwaliteit is. Daarnaast schrijft de Eindredacteur met enige regelmaat ook zelf branded content en is deze inhoudelijk eindverantwoordelijk voor de geschreven artikelen van freelancers die in opdracht van DPG Brand Studio werken. De Commercieel Eindredacteur heeft een belangrijke rol op het gebied van geloofwaardigheid t.a.v. de kwaliteitsclaim die DPG Brand Studio wil maken.

Wat de Commercieel Eindredacteur verder doet:

  • Bouwt voortdurend aan een relevant netwerk van freelance tekstschrijvers waarbij het doel is de kwaliteit van het opgeleverde werk zo hoog mogelijk te laten zijn, binnen de gegeven kaders van tijd en kosten.
  • Is sparring partner voor de creatieven van DPG Brand Studio.
  • Werkt goed samen met de commercieel redacteuren van interne redacties (denk aan Margriet, Flair, VT Wonen).
  • Creëert de outline van een artikel bij de aansturing/briefing van de commerciële redacties, ten behoeve van branded content in de magazines van DPG Media.

 

NB: Voor deze functie maken we een verdeling tussen 30 procent zelf schrijven en 70 procent eindredactie op teksten van derden.

DPG Brand Studio is onderdeel van DPG Media. Als hét grootste mediabedrijf van Nederland staan we open voor alle talent in de maatschappij. Wij roepen kandidaten met een diverse achtergrond in de breedste zin van het woord dan ook op om te solliciteren op deze functie. Juist door de verschillen tussen collega’s ontstaan verrassende inzichten en innovatieve oplossingen. En dat past dan weer heel erg goed bij ons als organisatie. We zijn benieuwd wie jij bent en welke kwaliteiten en ervaring jij meebrengt.

Over ons

DPG Brand Studio maakt multimediaal creatief maatwerk voor externe merken/adverteerders. We produceren artikelen, magazines, video’s en podcasts die we verspreiden in een of meerdere van de 56 titels van DPG Media en via de owned en paid kanalen van onze adverteerders. Gebaseerd op research en gedragsdata leveren wij overtuigende (content)creatie, met maximale contextuele relevantie.

Wat wij jou bieden

  • Een leuke baan in een zeer divers en creatief team.
  • Salaris, passend bij jouw ervaring.
  • Een 32/36-urige werkweek.
  • Keuzebudget van 12 procent (waarvan 8 procent vakantiegeld).
  • Winstdeling o.b.v. de prestaties van DPG Media.
  • Ontwikkelingsmogelijkheden d.m.v. opleidingen en trainingen.

 

Nog meer redenen om bij DPG Media te willen werken

Bij DPG Media werken we voor sterke nieuwsmerken, magazines, televisieprogramma’s, radiostations en online services zoals Volkskrant, Qmusic, NU.nl, Tweakers, Libelle, VTM en nog veel meer. We bereiken maandelijks ruim 90 procent van de Nederlanders en 8 op de 10 Vlamingen.

We bieden je een professionele werkomgeving waarin we vrijheid enorm belangrijk vinden. We geven je alle ruimte om aan je toekomst te werken door het aanbieden van workshops en trainingen. Voel je vrij om bij ons ondernemer, leerling en teamspeler te zijn, en vooral om jezelf te zijn. Bij DPG Media is iedereen welkom. Wij zijn een inclusief bedrijf, dus solliciteer wat je achtergrond ook is. 

Solliciteren, en dan?

Heb je direct zin om aan de slag te gaan? Solliciteer hier uiterlijk 17 april. Je krijgt binnen twee weken na ontvangst van je sollicitatie een reactie. Zit je bij de eerste selectie, dan zullen we telefonisch contact met je opnemen om een afspraak in te plannen. Eerst nog wat meer weten? Jacomine beantwoordt graag je vragen. Stuur een mail naar jacomine.devisser@dpgmedia.nl of een appje kan ook 06-29441316.

www.dpgmedia.nl
www.dpgmediagroup.com

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie