[Vacatures] DPG Media zoekt een Commissioning editor video originals
17-01-2022 08:54:00 | Door: Pie Kamau | hits: 1927 | Tags:

DPG Media is per direct op zoek naar een:

Commissioning editor video originals

Ga jij onze vernieuwde categorie original video’s op het grootste online nieuwsplatform van Nederland een geheel eigen signatuur meegeven en ze zo relevant mogelijk maken voor onze kijker? Binnen de afdeling Entertainment Video zijn we per direct op zoek naar een gedreven commissioning editor met online video ervaring om deze nieuwe rol vorm te geven!

Wat ga je doen

Als Commissioning Editer ben jij de opdrachtgever voor onze nieuwe “original” video content. Deze content is short/midform, gericht op wat wij noemen “scroll-momenten”. Logischerwijs liggen de onderwerpen van de video’s altijd in het verlengde van het nieuws (daarom komen onze bezoekers tenslotte naar onze platformen). Ze zijn tijdloos van karakter en vallen binnen de categorie human interest en/of infotainment.

Hoe je dat doet?

 • Je ontwikkelt een heldere visie op welke video’s werken voor onze doelgroep onder andere door het volgen van (internationale) online-video trends en succescases.
 • Je zorgt dat lopende en toekomstige programma’s voldoen aan jouw briefing.
 • Je begeleidt onze interne makers en het creatieve team (wellicht op termijn externe producenten), organiseert brainstorms en koppelt terug.
 • Je beoordeelt programmavoorstellen en maakt hier (in overleg met de makers) een echte DPG original signatuur van.
 • Je geeft de makers inhoudelijke feedback op scripts en montages.
 • Je onderhoudt intensief contact met onze redacties, marketing-, sales- en PR collega’s, zodat ook zij enthousiast zijn en hun output aansluit op de inhoud van het programma.

 

Wie zijn wij

De jonge afdeling DPG Entertainment creëert en sourced entertainment content (video, audio, puzzels en games) voor alle DPG titels. De ambitie van het video team hierbinnen, is om DPG Media breed, video naar een heel nieuw level te tillen. Daarin ben jij verantwoordelijk voor de content keuzes en de (interne) PR daarvan. Het team bestaat verder uit een contentmanager voor de distributie, het programmeren en het analyseren van de data van de programma’s (zie andere vacature), een redacteur (zie andere vacature), een aantal makers/presentatoren en een groot productieteam.

Er heerst een informele en prettige no-nonsense sfeer waar de ambitie vanaf spat dus waarbij je wel tegen een stootje moet kunnen. Gelukkig wordt een flinke dosis humor niet geschuwd dus dat maakt iedere dag weer mooi en uitdagend! Nieuwsgierigheid zit ons allen in het bloed. We zijn open en uitgesproken naar elkaar en durven te knokken voor wat we willen bereiken.

Wat jou de perfecte kandidaat maakt

Essentieel is dat je als een goede marketeer begrijpt wat voor content de doelgroep wilt. Je hebt een heldere visie op welke video’s werken, waarom dat zo is, en hoe je die in de markt moet zetten. Je begrijpt hoe een videoproductie werkt en schroomt niet om vanuit jouw visie inhoudelijke feedback te geven op plannen, presentatoren en montages. Daarnaast heb je er lol in om de plannen de organisatie door te trekken en iedereen enthousiast te maken. Je mag daar in best eigenwijs zijn, tot de data je tegendeel bewijzen.

Je bent in staat om met verschillende (externe) partijen constructief samen te werken en hen te enthousiasmeren. Pionieren met video binnen een nieuwsomgeving lijkt je fantastisch en je gaat altijd op zoek naar hoe we de content nog dwingender en grootser kunnen maken. Verder neem je het volgende mee: 

 • Een afgeronde WO opleiding, met ten minste 3 jaar ervaring met het sourcen en/of maken van videocontent, bv. als eindredacteur, content manager, channel-, zender- of brandmanager.
 • Ervaring met het maken van video voor on demand platformen is een pré.
 • Een proactieve mindset: je hebt een heldere mening en komt met uitvoerbare voorstellen.
 • Je kan goed omgaan met deadlines, hectiek en targets, werkt gestructureerd en blijft onder grote druk positief met een focus op de output.
 • Je bent een self-starter die gemakkelijk switcht van focus op de grote lijnen naar details.
 • Je bent communicatief, flexibel, spontaan en kunt goed omgaan met (en geeft gemakkelijk) feedback/-forward. Je begrijpt dat ondanks dat video voelt als jouw verantwoordelijkheid, je de samenwerking binnen een team nodig hebt om er een succes van te maken.
 • Je bent flexibel in je werktijden (ook weekenden en ‘s avonds hoort er soms bij).

 

Als hét grootste mediabedrijf van Nederland staan we open voor alle talent in de maatschappij. Wij roepen kandidaten met een diverse achtergrond in de breedste zin van het woord dan ook op om te solliciteren op deze functie. Juist door de verschillen tussen collega’s ontstaan verrassende inzichten en innovatieve oplossingen. En dat past dan weer heel erg goed bij ons als organisatie. We zijn benieuwd wie jij bent en welke kwaliteiten en ervaring jij meebrengt.

Wat je van ons krijgt

 • salaris, passend bij jouw ervaring;
 • flexibel werken (locatie- en tijdonafhankelijk binnen kader);
 • 36-urige werkweek;
 • een auto, laptop en telefoon van de zaak;
 • keuzebudget van 12 procent (waarvan 8 procent vakantiegeld).
 • jaarlijkse winstregeling (o.b.v. resultaat van de organisatie);
 • ontwikkelingsmogelijkheden d.m.v. opleidingen en trainingen.

 

Nog meer redenen om bij DPG Media te willen werken

Bij DPG Media werken we voor meer dan 90 sterke nieuwsmerken, magazines, televisieprogramma’s, radiostations en online services zoals Qmusic, NU.nl, Tweakers, Libelle, VTM en meer. We bereiken maandelijks ruim 90% van de Nederlanders en 8 op de 10 Vlamingen.

We bieden je een professionele werkomgeving waarin we vrijheid enorm belangrijk vinden. We geven je alle ruimte om aan je toekomst te werken door het aanbieden van workshops en trainingen. Voel je vrij om bij ons ondernemer, leerling en teamspeler te zijn, en vooral om jezelf te zijn. Bij DPG Media is iedereen welkom. Dus solliciteer, wat je achtergrond ook is. Er staan ruim 5.500 slimme collega’s te popelen om je op te nemen in een team, of dat nou een projectteam, een pubquizteam of een sportteam is.

Solliciteren, en dan?

Heb je direct zin om aan de slag te gaan? Solliciteer dan uiterlijk 31 januari. Je krijgt binnen twee weken na ontvangst van je sollicitatie altijd een reactie. Zit je bij de eerste selectie, dan zullen we telefonisch contact met je opnemen om een afspraak in te plannen. Eerst nog wat meer weten? Valéry beantwoordt graag je vragen. Stuur een mail naar valery.joosten@dpgmedia.nl of solliciteer hier.

www .dpgmedia.nl
www.dpgmediagroup.com

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie