[Vacatures] DPG Media zoekt een Content Manager entertainment
17-01-2022 09:01:00 | Door: Pie Kamau | hits: 2807 | Tags:

DPG Media is per direct op zoek naar een:

Content Manager entertainment

DPG Entertainment is per direct op zoek naar een hands on Content Manager! Een collega met een heldere visie op hoe wij onze entertainment video’s zouden moeten programmeren, lanceren en analyseren en die dat ook gaat doen. Ga jij onze vernieuwde video categorie op het grootste online nieuwsplatform van Nederland groot maken?

Wat ga je doen

Als Content Manager werk je op het snijvlak van content, distributie en IT, op het grootste online nieuwsplatform van Nederland. Je denkt als een marketeer: jij krijgt de video’s, distribueert ze via al onze platformen, analyseert de resultaten, optimaliseert het distributieplan, geeft aan wat er technisch beter kan in de UI, maar geeft ook aan bij de Commissioning Editors wat er beter moet aan de video’s (o.b.v. de data). Jij bent het aanspreekpunt voor de distributie van onze video’s (en af en toe ook voor onze podcasts en games). Je zorgt ervoor dat onze content op de best mogelijke manier op de platforms wordt gedeeld om een zo groot mogelijk publiek te bereiken. Hiervoor gebruik je primair onze eigen platformen (bv. test welke titel en thumb het beste werkt), social media en SEO. Samen met marketing bedenk je acties en campagnes om onze producten onder de aandacht te brengen.

Je beheert content managementsystemen en optimaliseert het bereik van onze producten onder andere door continu te testen wat het beste werkt om kijkers te krijgen en vast te houden. Samen met je directe collega’s zorg je ervoor dat onze websites up-to-date zijn en onze producten op de best mogelijke manier worden gepresenteerd. Verder houd jij je ook bezig met:

 • het beheren en optimaliseren van verschillende digitale marketing kanalen;.
 • het analyseren en rapporteren van resultaten. Je duikt de cijfers in om te meten welke onderdelen van de website (en van onze content) goed of juist minder goed werken om deze informatie gebundeld terug te geven aan de IT afdeling en onze commissioning editors en zo in de toekomst beter te laten aansluiten op de behoefte van onze bezoekers.
 • de digitale klantbeleving samen met jouw collega’s naar een hoger plan tillen.
 

Wie zijn wij

DPG Media heeft een enorm aantal merken in haar portfolio zoals AD, Nu.nl, Q-music en Donald Duck. Steeds meer van deze merken hebben ook een serieus online platform waarvoor ze gebruik maken van video en audio content, maar ook puzzels en games spelen een steeds grotere rol. Vanuit de afdeling DPG Entertainment realiseren en distribueren wij die content. Een jong en creatief team met veel ambitie om de nieuwsmedia van morgen mee vorm te geven, in het centrum van Amsterdam. Mede dankzij jouw inzet, kennis en kunde gaat deze tak een nog groter publiek bereiken. We starten daarmee op het AD(regio) platform en breiden van daar verder uit. Deze rol focust zich op video maar onze content managers werken in een team dus zijn er niet vies van om elkaar te helpen.

Wat jou de perfecte kandidaat maakt

Met aantoonbare kennis in het vermarkten van media assets weet jij precies wat ervoor nodig is om de aandacht van de kijker te krijgen en vast te houden. Je bent online minded, analytisch, oplossingsgericht en communicatief sterk. Daarnaast neem je ook het volgende mee:

 • een afgeronde wo-opleiding (of voldoende relevante ervaring ter compensatie);
 • minimaal 3 jaar ervaring in een functie binnen media, marketing of communicatie;
 • een ‘getting things done’ mentaliteit;
 • ervaring met CMS systemen een pré;
 • je schrijft foutloos Nederlands.

 

Als hét grootste mediabedrijf van Nederland staan we open voor alle talent in de maatschappij. Wij roepen kandidaten met een diverse achtergrond in de breedste zin van het woord dan ook op om te solliciteren op deze functie. Juist door de verschillen tussen collega’s ontstaan verrassende inzichten en innovatieve oplossingen. En dat past dan weer heel erg goed bij ons als organisatie. We zijn benieuwd wie jij bent en welke kwaliteiten en ervaring jij meebrengt.

Wij bieden

 • salaris, passend bij jouw ervaring:
 • flexibel werken (locatie- en tijdonafhankelijk binnen kader);
 • 36-urige werkweek;
 • laptop en telefoon van de zaak;
 • keuzebudget van 12 procent (waarvan 8 procent vakantiegeld).
 • jaarlijkse winstregeling (o.b.v. resultaat van de organisatie);
 • ontwikkelingsmogelijkheden d.m.v. opleidingen en trainingen.

 

Nog meer redenen om bij DPG Media te willen werken

Bij DPG Media werken we voor meer dan 90 sterke nieuwsmerken, magazines, televisieprogramma’s, radiostations en online services zoals Qmusic, NU.nl, Tweakers, Libelle, VTM en meer. We bereiken maandelijks ruim 90 procent van de Nederlanders en 8 op de 10 Vlamingen.

We bieden je een professionele werkomgeving waarin we vrijheid enorm belangrijk vinden. We geven je alle ruimte om aan je toekomst te werken door het aanbieden van workshops en trainingen. Voel je vrij om bij ons ondernemer, leerling en teamspeler te zijn, en vooral om jezelf te zijn. Bij DPG Media is iedereen welkom. Dus solliciteer, wat je achtergrond ook is. Er staan ruim 5.500 slimme collega’s te popelen om je op te nemen in een team, of dat nou een projectteam, een pubquizteam of een sportteam is.

Solliciteren, en dan?

Heb je direct zin om aan de slag te gaan? Solliciteer dan uiterlijk 31 januari. Je krijgt binnen twee weken na ontvangst van je sollicitatie altijd een reactie. Zit je bij de eerste selectie, dan zullen we telefonisch contact met je opnemen om een afspraak in te plannen. Eerst nog wat meer weten? Roxanne beantwoordt graag je vragen. Stuur een mail naar roxanne.rinkes@dpgmedia.nl of solliciteer hier.

www .dpgmedia.nl
www.dpgmediagroup.com

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie