[Vacatures] DPG Media zoekt een Coördinator digitale strategie AD
14-12-2021 09:50:00 | Door: Pie Kamau | hits: 2163 | Tags:

DPG Media is per direct op zoek naar een:

Coördinator digitale strategie AD

Bij AD.nl zoeken we per direct een coördinator in ons digitale team. Heb je affiniteit met journalistiek, digitale strategie en data en wil jij verantwoordelijk worden voor de groei van de site en de app van AD.nl? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Je functie

Als coördinator kom je te werken in het digitale team van AD.nl. Binnen dit team ben je contactpersoon voor collega’s en ben je aanspreekpunt voor afdelingen zoals andere redacties, marketing, IT en het news analytics team. Je denkt mee over hoe we zoveel mogelijk mensen kunnen bereiken en hoe we kunnen bijdragen aan onze doelstellingen om het aantal inlogs te behalen en digitale abonnementen af te sluiten.

Op AD.nl verschijnen iedere dag honderden artikelen, tientallen video’s en enkele podcasts. In jouw rol zorg je ervoor dat het team deze op het juiste moment, op de juiste plekken en via de juiste kanalen aanbiedt. Dit doe je door mee te denken over de strategie en deze in de praktijk uit te voeren. Hierbij speelt data en social media monitoring een belangrijke rol. Jij neemt de hele redactie mee in de groei van onze site en neemt het redactionele en commerciële belang in ogenschouw. Verder:

 • Ben je het aanspreekpunt voor het team digitaal-uit en zorgt dat het team werkt volgens de digitale koers van het merk.
 • Zit je bovenop het nieuws en herken je het nieuws in het digitale maaiveld.
 • Weet je hoe je ons enorme online aanbod op de beste manier online distribueert.
 • Heb je affiniteit met data en kunt deze vertalen naar de redactievloer.
 • Monitor je wat de belangrijkste berichten zijn op onze regionale sites en op sociale media.

 

Wat maakt jou de perfecte kandidaat

Je hebt gevoel voor de toon en identiteit van het AD en je bent een expert op het gebied van online media. Je bent een positief ingestelde collega die duidelijk en toegankelijk communiceert en goed kan samenwerken met collega’s in het team en andere afdelingen binnen DPG Media. Verder neem je mee:

 • Een hbo/wo Bachelor (of soortgelijke opleiding) afgerond bij voorkeur in de richting journalistiek of communicatie.
 • Uitstekende beheersing van de Nederlandse taal, zowel in schrift als woord.
 • Minimaal drie jaar ervaring met digitale strategie.
 • Je realiseert je dat het 24/7 kanaal AD.nl van betekenis is voor jouw werktijden.

 

Wie zijn wij?

Dagelijks komen ruim 3,5 miljoen lezers, kijkers en luisteraars in aanraking met het AD; op papier, online en via onze app. De kracht van het AD is de aantrekkelijke combinatie van het complete nieuws uit de eigen regio gecombineerd met landelijke en internationale nieuwsgaring. Het AD is onderdeel van DPG Media en als hét grootste mediabedrijf van Nederland staat we open voor alle talent in de maatschappij. Wij roepen kandidaten met een diverse achtergrond in de breedste zin van het woord dan ook op om te solliciteren op deze functie. Juist door de verschillen tussen collega’s ontstaan verrassende inzichten en innovatieve oplossingen. En dat past dan weer heel erg goed bij ons als organisatie. We zijn benieuwd wie jij bent en welke kwaliteiten en ervaring jij meebrengt.

Wij bieden jou

 • Een gezellige, creatieve en innovatieve werkomgeving in een energiek en enthousiast team!
 • Een goed salaris, afgestemd op je ervaring.
 • Keuzebudget van 12 procent (waarvan 8 procent vakantiegeld).
 • Winstdeling o.b.v. de prestaties van DPG Media.
 • Flexibiliteit om thuis of op kantoor te werken.
 • Ruime opleidingsmogelijkheden via MyAcademy.

 

Nog meer redenen om bij DPG Media te willen werken

Bij DPG Media werken we voor meer dan 90 sterke nieuwsmerken, magazines, televisieprogramma’s, radiostations en online services zoals Qmusic, NU.nl, Tweakers, Libelle, VTM en meer. We bereiken maandelijks ruim 90 procent van de Nederlanders en 8 op de 10 Vlamingen.

We bieden je een professionele werkomgeving waarin we vrijheid enorm belangrijk vinden. We geven je alle ruimte om aan je toekomst te werken door het aanbieden van workshops en trainingen. Voel je vrij om bij ons ondernemer, leerling en teamspeler te zijn, en vooral om jezelf te zijn. Bij DPG Media is iedereen welkom. Dus solliciteer, wat je achtergrond ook is. Er staan ruim 5.500 slimme collega’s te popelen om je op te nemen in een team, of dat nou een projectteam, een pubquizteam of een sportteam is.

Solliciteren, en dan?

Heb je direct zin om aan de slag te gaan als Coördinator van het team digitale strategie? Solliciteer dan uiterlijk maandag 22 december. Je krijgt na de sluitingsdatum van de vacature altijd een reactie. Zit je bij de eerste selectie, dan zullen we telefonisch contact met je opnemen om een afspraak in te plannen. Eerst nog wat meer weten? Stuur dan een mail naar Jaap van Zessen via j.vanzessen@ad.nl of solliciteer hier.

www .dpgmedia.nl
www.dpgmediagroup.com

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie