[Vacatures] DPG Media zoekt een Digitale Campagne Manager
24-03-2022 11:41:00 | Door: Pie Kamau | hits: 1601 | Tags:

DPG Media is per direct op zoek naar een:

Digitale Campagne Manager

400 high traffic websites, landelijke dekkend bereik en veel in te zetten tools. Als je weet wat je doet, is het campagne managen bij DPG media net een feestje. We hebben Display Advertising, Video Advertising, Branded Content en zelfs print allemaal in-house en we zijn opzoek naar een Digitale Campagne manager om deze tools slim in te zetten.

Wat je gaat doen

De Campagne Manager die we zoeken heeft zijn strepen binnen het display kanaal al verdiend. Programmatic, direct, open- & closed marketplace, yielding, pacing en contextual display zijn bekende termen voor jou. Als de display specialist houd jij je bezig met het opzetten, beheren en optimaliseren van campagnes. Daarnaast heb je een adviserende rol voor onze sales afdeling en adverteerders. Je bent analytisch sterk, werkt data gedreven en weet het overzicht te bewaren gedurende meerdere directe campagnes die draaien. Deze kwaliteiten gebruik je om niet alleen goede forecasts en voorstellen op te maken, maar ook al draaiende campagnes te optimaliseren. Je werkt voor bekende adverteerders en mediabureaus en jij begrijpt als geen ander naar welke informatie een klant zoekt. Met jouw communicatieve skills weet jij als adviespartners jouw collega’s en klanten met gemak te overtuigen. Je neemt initiatief in het uitrollen van campagnes, krijgt energie van werken in een dynamische omgeving en ben jij met jouw enthousiasme een echte aanwinst voor ons team. Oftewel:

 • Je bent verantwoordelijk voor de forecasting, uitrol en management van directe campagnes (pacing en yield).
 • Je adviseert sales collega’s over de meest effectieve manier om campagnes in te zetten.
 • Je bent bedreven in het maken van forecasts en houdt goed overzicht in alle beschikbare inventory.
 • Je werkt aan projecten om de digitale advertising omzet van onze titels te optimaliseren.
 • Je verliest andere advertising kanalen niet uit het oog en bent altijd op zoek naar verdere mogelijkheden voor onze klanten.
 • Je werkt samen met interne (operationele) teams om de campagnes zo soepel mogelijk te laten verlopen.

 

Wie zijn wij

Voor het Performance team van DPG Media - Special Interest Media (SIM) zijn wij opzoek naar een Digitale Campagne Manager. Binnen SIM richten we ons op verschillende niche titels; AutoWeek, Tweakers, Ouders van nu, Kek mama en vtwonen. Als Marktleider in elk domein ben je zowel als adverteerder of lezer bij ons aan het goede adres!

Wij bieden

 • Salaris, passend bij jouw ervaring.
 • 8 procent vakantiegeld en 4 procent persoonlijk budget.
 • 36-urige werkweek, dat betekent dat je 1 x in de 2 weken een dag vrij bent.
 • Volop opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden.
 • Jaarlijkse winstdeling o.b.v. de prestaties van DPG Media.

 

Functie eisen

Jij bent data gedreven & proactief. Jij neemt initiatief bij het uitrollen van campagnes en je begrijpt welke klant op welk moment naar welke informatie op zoek is. Als adviespartner voor zowel externe klant als interne collega ben jij behulpzaam. Bij DPG media draait het om de Persoon, maar deze kwalificaties zullen je helpen met je functie;

 • Je hebt aantoonbare ervaring met online Ad Management systemen zoals: (DV360, P161, Adform, Xandr, google Ad manager).
 • Minimaal 2 jaar ervaring op het gebied van digital advertising.
 • Ben je enthousiast over de technische uitdagingen die digital advertising biedt.
 • Ben je een specialist, vraagbaak, inspirator en drijvende kracht m.b.t. het toepassen van nieuwe ontwikkelingen in de markt.
 • Hebt een uitstekende beheersing van de Nederlandse taal.

 

Als hét grootste mediabedrijf van Nederland staan we open voor alle talent in de maatschappij. Wij roepen kandidaten met een diverse achtergrond in de breedste zin van het woord dan ook op om te solliciteren op deze functie. Juist door de verschillen tussen collega’s ontstaan verrassende inzichten en innovatieve oplossingen. En dat past dan weer heel erg goed bij ons als organisatie. We zijn benieuwd wie jij bent en welke kwaliteiten en ervaring jij meebrengt.

Solliciteren, en dan?

Heb je direct zin om aan de slag te gaan als Digitale Campagne Manager? Solliciteer hier! Je krijgt binnen twee weken na ontvangst van je sollicitatie altijd een reactie. Zit je bij de eerste selectie, dan zullen we telefonisch contact met je opnemen om een afspraak in te plannen. Eerst nog wat meer weten? Roxanne beantwoordt graag je vragen. Stuur een mail naar roxanne.rinkes@dpgmedia.nl.

www.dpgmedia.nl
www.dpgmediagroup.com

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie