[Vacatures] DPG Media zoekt een Entertainmentredacteur NU.nl
28-03-2022 10:20:00 | Door: Pie Kamau | hits: 2205 | Tags:

DPG Media is per direct op zoek naar een:

Entertainmentredacteur NU.nl

Weet jij alles over de Oscars, draai jij je hand niet om voor interviews met de grootste sterren op aarde en geniet je van schrijven? Vind je het daarnaast interessant na te denken over wat onze lezer zoekt en echt moet weten op het gebied van Entertainmentnieuws? Dan zoeken wij jou!

De rol

In deze rol maak je met je entertainmentcollega's nieuws en achtergrondverhalen voor de katernen Media en Cultuur en Achterklap. Hiervoor doe je zelf interviews, weet je je weg te vinden op sociale media en schrijf je snel mee tijdens het kijken van programma's als RTL Boulevard en HLF8. Tevens spreek je bekende Nederlanders en internationale artiesten en maak je daar nieuwsberichten van, maar je schrijft ook relevante verhalen die het nieuws uitleggen, profielen en andere stukken over bekende mensen of trends in de entertainmentwereld. Je houdt ervan creatief bezig te zijn en bedenkt samen met je collega's wat wij echt nog missen. We werken met een wisselend rooster en verdelen onze werktijd over thuiswerken en de redactie in Hoofddorp. Je vindt het daarbij geen probleem om soms om 6.00 uur te beginnen en staat open voor het werken op feestdagen.

Dit moet je weten over NU.nl

NU.nl is met zeven miljoen maandelijkse gebruikers de grootste nieuwssite van Nederland. We zijn altijd in beweging en de ontwikkelingen gaan lekker snel. Je krijgt dus genoeg kansen om jezelf te ontwikkelen en samen met andere collega's bij te dragen aan nieuwe projecten.

We werken op een open vloer waar veel contact tussen diverse redacties is en samenwerken wordt gestimuleerd. De sfeer is informeel.

Wat maakt jou de perfecte kandidaat

  • Je bent op de hoogte van het laatste entertainmentnieuws en hebt affiniteit met de filmwereld. We zoeken iemand die zicht heeft op wat er nu speelt in Hollywood, maar ook weet welke film- en seriemakers er in Nederland toe doen. 
  • Daarnaast hou je de dagelijkse nieuwsstroom bij, dus enige interesse in bijvoorbeeld de Kardashians, de Meilandjes of uitzendingen bij de NPO is zeker welkom. 
  • Je kunt foutloos Nederlands schrijven en spreekt goed Engels. Je hebt ervaring met het schrijven van nieuwsberichten en een constante deadline schrikt jou niet af.


Nu.nl is onderdeel van DPG Media. Als hét grootste mediabedrijf van Nederland staan we open voor alle talent in de maatschappij. Wij roepen kandidaten met een diverse achtergrond in de breedste zin van het woord dan ook op om te solliciteren op deze functie. Juist door de verschillen tussen collega’s ontstaan verrassende inzichten en innovatieve oplossingen. En dat past dan weer heel erg goed bij ons als organisatie. We zijn benieuwd wie jij bent en welke kwaliteiten en ervaring jij meebrengt.

Wij bieden

  • Een uitdagende rol in een hecht team van Entertainmentliefhebbers. Een plek waar je ideeën worden gewaardeerd en je de ruimte krijgt ze ook direct uit te voeren. Bij NU.nl kan heel veel.
  • De functie wordt ingedeeld op basis van de CAO Dagbladjournalistiek en is voor 38 uur per week.
  • Laptop, telefoon en reiskostenvergoeding krijg je van ons.
  • Flexibele werktijden en opties om af te wisselen tussen kantoor en thuiswerken.

 

Nog meer redenen om bij DPG Media te willen werken

Bij DPG Media werken we voor meer dan 90 sterke nieuwsmerken, magazines, televisieprogramma’s, radiostations en online services zoals Qmusic, NU.nl, Tweakers, Libelle, VTM en meer. We bereiken maandelijks ruim 90 procent van de Nederlanders en 8 op de 10 Vlamingen.

We bieden je een professionele werkomgeving waarin we vrijheid enorm belangrijk vinden. We geven je alle ruimte om aan je toekomst te werken door het aanbieden van workshops en trainingen. Voel je vrij om bij ons ondernemer, leerling en teamspeler te zijn, en vooral om jezelf te zijn. Bij DPG Media is iedereen welkom. Dus solliciteer, wat je achtergrond ook is. Er staan ruim 5.500 slimme collega’s te popelen om je op te nemen in een team, of dat nou een projectteam, een pubquizteam of een sportteam is.

Solliciteren, en dan?

Heb je direct zin om aan de slag te gaan als Entertaimentredacteur? Solliciteer hier dan uiterlijk zondag 10 april 2022 met je cv en een motivatie. Zit je bij de eerste selectie, dan zullen we telefonisch contact met je opnemen om een afspraak in te plannen. Nog vragen? Neem dan contact op met onze recruiter Robin via 06-11274870 of stuur een appje.

www.nu.nl
www.dpgmedia.nl
www.dpgmediagroup.com

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie