[Vacatures] DPG Media zoekt een Factchecker NU.nl
25-10-2021 09:11:00 | Door: Pie Kamau | hits: 5769 | Tags:

DPG Media is per direct op zoek naar een:

Fulltime Factchecker NU.nl

Wat ga je doen?

In deze uitdagende tijden is het nóg belangrijker geworden dat onze bezoekers juiste informatie krijgen. Jij speelt daar een belangrijke rol in. Je controleert dagelijks beweringen op juistheid. Je richt je voornamelijk op beweringen die rondgaan op bijvoorbeeld Facebook, Twitter en WhatsApp. Je raadpleegt de juiste bronnen en belt regelmatig met experts. Je leest hier meer over wat je gaat doen.

Wie zoeken wij?

Je vindt het belangrijk dat iedereen betrouwbare informatie krijgt en wil voorkomen dat nepnieuws in Nederland een kans krijgt. Je volgt het nieuws actief, zit vol energie, pakt zonder twijfel de telefoon en bent onderzoekend ingesteld. Bovendien ben je goed in staat veel informatie in een goed en aantrekkelijk opgebouwd bericht te verwerken. We zoeken iemand die een paar jaar in de journalistiek heeft gewerkt en een journalistieke opleiding op minimaal hbo-niveau heeft afgerond. Ervaring met factchecken, statistiek of wetenschapsjournalistiek is een pré.

NU.nl is onderdeel van DPG Media en als hét grootste mediabedrijf van Nederland staat we open voor alle talent in de maatschappij. Wij roepen kandidaten met een diverse achtergrond in de breedste zin van het woord dan ook op om te solliciteren op deze functie. Juist door de verschillen tussen collega’s ontstaan verrassende inzichten en innovatieve oplossingen. En dat past dan weer heel erg goed bij ons als organisatie. We zijn benieuwd wie jij bent en welke kwaliteiten en ervaring jij meebrengt.

Wat bieden wij?

Een uitdagende baan waarin je door contact met collega's van andere redacties veel kunt leren en anderen op hun beurt ook van jou. De functie valt in schaal 5 van de cao DJ en is voor 40 uur per week. Een laptop en reiskostenvergoeding krijg je van ons. We werken op dit moment de helft van de tijd vanuit huis vanwege de coronamaatregelen; onze redactie vind je in Hoofddorp in een kantoorpand pal naast het station. We zoeken iemand per 1 december 2021 of 1 januari 2022.

Dit moet je weten over NU.nl

NU.nl is met acht miljoen maandelijkse gebruikers de grootste nieuwssite van Nederland. We zijn altijd in beweging en de ontwikkelingen gaan lekker snel. Je krijgt dus genoeg kansen om jezelf te ontwikkelen en samen met andere collega's bij te dragen aan nieuwe projecten. De sfeer is informeel. Iedereen wordt aangemoedigd zich uit te spreken en mee te denken.

Nog meer redenen om bij DPG Media te willen werken

Bij DPG Media werken we voor meer dan 90 sterke nieuwsmerken, magazines, televisieprogramma’s, radiostations en online services zoals Qmusic, NU.nl, Tweakers, Libelle, VTM en meer. We bereiken maandelijks ruim 90 procent van de Nederlanders en 8 op de 10 Vlamingen.

We bieden je een professionele werkomgeving waarin we vrijheid enorm belangrijk vinden. We geven je alle ruimte om aan je toekomst te werken door het aanbieden van workshops en trainingen. Voel je vrij om bij ons ondernemer, leerling en teamspeler te zijn, en vooral om jezelf te zijn. Bij DPG Media is iedereen welkom. Dus solliciteer, wat je achtergrond ook is. Er staan ruim 5.500 slimme collega’s te popelen om je op te nemen in een team, of dat nou een projectteam, een pubquizteam of een sportteam is.

Interesse?

Ben je geïnteresseerd in deze functie? Reageer dan uiterlijk 15 november  2021 met je CV en een korte motivatie. Nog vragen? Mail die dan naar chef redactie Lindsay Mossink via lindsay@nu.nl, met als onderwerp 'vacature factchecker'. Solliciteer hier.

www .dpgmedia.nl
www.dpgmediagroup.com

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie