[Vacatures] DPG Media zoekt een Freelance redacteuren Topics
20-06-2022 08:41:00 | Door: Pie Kamau | hits: 1719 | Tags:

DPG Media is per direct op zoek naar een:

Freelance redacteuren Topics

Topics Nederland, het digitale platform met de artikelen uit alle kranten van DPG Media, zoekt nieuwsjunks met een hart voor digitaal. We zijn op zoek naar een aantal freelance redacteuren die ons team komen versterken.

Over Topics

Topics is een online platform van DPG Media waarmee krantenabonnees op één plek eenvoudig alles kunnen lezen over de onderwerpen die hen het meest interesseren. In een gepersonaliseerd nieuwsoverzicht zien gebruikers artikelen uit alle DPG-kranten over de onderwerpen die ze volgen.

Topics is toegankelijk voor abonnees van het AD, de Volkskrant, Trouw, Het Parool; regiokranten de Gelderlander, de Stentor, Tubantia, PZC, BN DeStem, Brabants Dagblad, Eindhovens Dagblad; en de Belgische kranten Het Laatste Nieuws en De Morgen.

De functie

Als Topics-redacteur ben je verantwoordelijk voor het actueel en overzichtelijk houden van Topics.nl. Dit doe je door kranten te lezen en de beste artikelen aan onderwerpen te koppelen. Ook werk je mee aan de dagelijkse nieuwsbrief en onderhoud je de sociale mediakanalen.

De kranten verschijnen zes dagen in de week, bij Topics werken we ook van maandag tot en met zaterdag, en soms een korte zondagsdienst. Je werkt in wisselende diensten en meestal ± 3 dagen in de week. We werken op woensdagen en donderdagen op de redactie in het INIT-gebouw in Amsterdam, op de overige dagen (inclusief zaterdagen) werken we vanuit huis.

Belangrijk om te weten: van de freelance redacteuren wordt bovendien verwacht 2-3 zaterdagen per maand beschikbaar te zijn.

Eisen

  • Minimaal HBO werk- en denkniveau, journalistiek geschoold of met journalistieke ervaring.
  • Aantoonbare affiniteit met internetjournalistiek en sociale media.
  • Veelzijdige journalist met gevoel voor tekst, taal en beeld. Basiskennis van Photoshop is een must.
  • Kennis en inzicht in de formule van online, de krant(en) en de doelgroepen.
  • Basiskennis van cms'en en de gangbare tools die worden gebruikt bij internetjournalistiek, zoals Google Analytics.


Plaats in de organisatie

De Topics-redactie staat onder leiding van de chef. De dagelijkse werkzaamheden worden geleid door de redactiecoördinator. Bij Topics kiezen we de beste artikelen en bieden we onze lezers verschillende perspectieven vanuit alle hoeken van de samenleving aan. Om dit zo goed mogelijk te kunnen doen, juichen we het vooral toe dat redacteuren met diverse culturele achtergronden reageren op de vacature.

Interesse?

Stuur dan je cv en korte motivatie zo snel mogelijk naar vacature@topics.nl o.v.v. freelance functie Topics. Daar kun je ook terecht voor vragen die je wellicht hebt over de functie of solliciteer hier.

www.dpgmedia.nl
www.dpgmediagroup.com

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie