[Vacatures] DPG Media zoekt een Head of Product NU.nl
20-06-2022 08:19:00 | Door: Pie Kamau | hits: 1619 | Tags:

DPG Media is per direct op zoek naar een:

Head of Product NU.nl

NU.nl is het grootste digitale nieuwsmerk van Nederland. Het is onze missie om nieuws voor iedereen toegankelijk te maken, omdat we geloven dat dit essentieel is voor een goed functionerende samenleving. We zetten nadrukkelijk in op interactie met onze bezoekers en zoeken continu naar nieuwe manieren om de toekomst van nieuws vorm te geven, ons product verder te verbeteren en loyaliteit te versterken.

Als Head of Product ben je eindverantwoordelijk voor de groei en het succes van de NU.nl-producten, waaronder de apps en de (mobiele) website. Je inspireert en leidt het multidisciplinaire productteam en stelt je team in staat optimaal te presteren door gebruikersgericht en productgedreven denken te stimuleren, zowel binnen NU.nl als in de bredere organisatie van DPG Media, waar NU.nl deel van uitmaakt. Je weet hoe je een sterke productstrategie neerzet én realiseert en je schakelt moeiteloos tussen development, hoofdredactie, sales en andere afdelingen binnen DPG Media om gezamenlijk tot het beste resultaat te komen.

We zoeken een ervaren productleider die samen met de IT Area Manager leiding geeft aan de vijf verschillende productteams. Samen zetten jullie de beste digitale producten in de markt, die de meeste waarde leveren voor onze consumenten en DPG Media.

Verantwoordelijkheden Head of Product

 • Je bent, samen met jouw teams, verantwoordelijk voor de vertaling van de DPG-strategie naar een prikkelende productvisie en -strategie en weet hoe je gezamenlijk tot resultaten komt om die strategie te realiseren.
 • Je bent gefocust op het signaleren van consumentenbehoeften die waarde genereren en kent als geen ander de complexiteit van afwegingen van de organisatiebelangen, consumentenbehoeften en het borgen van de juiste technische keuzes om zo tot snelle kwalitatieve product releases te komen.
 • Je staat aan de basis van een impactgedreven organisatie die continu leert en bijstuurt. Je bent verantwoordelijk voor het meetbaar en inzichtelijk maken van doelstellingen, voortgang en successen met behulp van OKR’s en KPI’s, het valideren van aannames en hypotheses rond al onze belangrijke productontwikkelingen en je deelt resultaten actief met de rest van de organisatie.
 • Je zorgt ervoor dat de area beslissingen neemt op basis van data en dat de gebruikersbehoefte centraal staat. Je stimuleert dat in kleine experimenten (A/B testen, data analyse, user research) de hoogste waarde wordt onderzocht. Je weet daarbij het beste te halen uit het multidisciplinaire productteam, bestaande uit product owners, CRO-specialisten, analisten, UX-researcher en UX-designers, die allemaal het doel hebben om NU.nl elke dag een beetje beter te maken.
 • Je speelveld is divers en je kunt op alle lagen van de organisatie communiceren. Je bent niet alleen een sterke sparringpartner voor de hoofdredactie, maar ook voor marketing- en salesdirecteuren. Je zorgt dat alle belangen worden meegenomen in de productvisie en roadmap en je weet hen mee te nemen in de richting die de meeste waarde levert voor DPG Media en de consument.
 • Als leidinggevende weet jij het beste uit je team te halen. Je creëert een fijne en inspirerende werkomgeving waarbij de mensen in je team eigenaarschap kunnen nemen en je definieert een helder groeipad zodat talent optimaal wordt ontwikkeld en gecoacht.
 • Je vormt in nauwe samenwerking een tandem met de IT Area Manager, die leiding geeft aan de developers. Samen zorgen jullie voor een sterke basis waarop de vijf productteams kunnen excelleren en voor continue verbetering van de way of working.
 • Jij slaat bruggen naar de business en andere areas en samen met de andere Heads of Product zorg je ervoor dat learnings worden uitgewisseld en afhankelijkheden goed gemanaged worden met als doel: het beste resultaat voor onze gebruikers.

 

Wie ben jij?

 • Je bent een strategisch denker en hebt meer dan 5 jaar ervaring in het leiden van high performing productteams van consumentenproducten en een bewezen track record van behaald succes.
 • Je hebt affiniteit met media, een sterke visie op de rol van digitale producten in de toekomst van nieuws en ruime ervaring met app en webontwikkeling.
 • Je bent een echte leider die eigenaarschap neemt, de verschillende belangen als geen ander snapt en deze weet te verenigen met de consumentenbehoefte en niet schrikt van technische uitdagingen.
 • Je bent een sterke communicator en neemt op een natuurlijke wijze de hele organisatie mee in de juiste richting.
 • Je hebt herhaaldelijk laten zien dat je een sterk zakelijk inzicht hebt en verbanden kunt leggen die anderen niet zien.
 • Je bent customer obsessed en hebt aantoonbare ervaring als aanjager van impactgedreven productontwikkeling op basis van kwantitatieve en kwalitatieve data.
 • Je bent resultaatgedreven en op een natuurlijke wijze bezig om iedere dag jezelf, het team, het proces en het product beter te maken.
 • Je bent standvastig waar nodig, maar ook nieuwsgierig en onderzoekend.
 • Je hebt een hoge mate van empathie voor de doelen, uitdagingen en belangen van andere afdelingen.
 • Kwaliteit staat voorop en je bent gewend om kort-cyclisch veel waarde te leveren.
 • Nederlands en Engels zijn talen die jij uitstekend beheerst.

 

Wat wij je bieden:

Met acht miljoen maandelijkse en drie miljoen dagelijkse bezoekers is NU.nl het grootste digitale nieuwsmerk van Nederland. Het NU.nl-team is ambitieus en getalenteerd en altijd met elkaar bezig om na te denken hoe het beter kan. We proberen liever dan dat we vergaderen en kennis en successen worden nadrukkelijk gedeeld. De sfeer is open en informeel.

NU.nl is onderdeel van DPG Media, een toonaangevend mediabedrijf met meer dan 90 sterke nieuwsmerken, magazines, televisieprogramma’s, radiostations en online services zoals Qmusic, het Algemeen Dagblad, Tweakers, Libelle, VTM, De Volkskrant, Independer en meer. We bereiken maandelijks ruim negentig procent van de Nederlanders en acht op de tien Vlamingen. 

Bij DPG Media is iedereen welkom. Voel je vrij om bij ons ondernemer, leerling en teamspeler te zijn - en vooral om jezelf te zijn. Dus solliciteer, wat je achtergrond ook is. Er staan ruim 5.500 slimme collega’s te popelen om je op te nemen in een team, of dat nou een projectteam, een pubquizteam of een sportteam is. Het wordt een avontuur waarin geen week op elkaar lijkt en waarbij je dagelijks geprikkeld wordt om een stap verder te gaan. Je bent eigenaar van je eigen traject, maximaal ondersteund door ons.

Wij bieden jou

 • Een uitstekend salaris afhankelijk van kennis en werkervaring;
 • Een lease-auto of mobiliteitsvergoeding; standplaats van deze functie is Hoofddorp, met andere DPG-kantoren in Amsterdam, Rotterdam en Antwerpen;
 • Een uitdagende functie o.b.v. 36 uur, waar jij veel ruimte krijgt om te bouwen en waarde toe te voegen voor DPG Media;
 • 8 procent vakantiegeld en 4 procent persoonlijk budget, wat naar eigen inzicht kan worden besteed;
 • Jaarlijkse winstdeling o.b.v. de prestaties van DPG Media;
 • Ruimte voor ontwikkeling d.m.v. trainingen, cursussen en andere opleidingsmogelijkheden.

 

Word jij onze nieuwe collega?

Wil je direct solliciteren? Solliciteer hier. Wil je meer te weten komen over deze positie? Neem dan contact op met Mark van Dommelen via Whatsapp of bel naar het tel: 06 83 80 00 59 of stuur een mail naar mark.van.dommelen@dpgmedia.nl.

www.dpgmedia.nl
www.dpgmediagroup.com

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie