[Vacatures] DPG Media zoekt een Hoofdredacteur De Twentsche Courant Tubantia
11-04-2022 08:49:00 | Door: Pie Kamau | hits: 2229 | Tags:

DPG Media is per direct op zoek naar een:

Hoofdredacteur De Twentsche Courant Tubantia

Wil jij aan het roer staan van hét nieuwsmerk van Twente en de Achterhoek? Dan is dit een mooie kans voor jou, want voor De Twentsche Courant Tubantia zijn wij op zoek naar een hoofdredacteur!

Wat ga je doen

Onze ideale kandidaat is iemand die de lezers van De Twentsche Courant Tubantia (ver)bindt en collega’s inspireert en motiveert. De hoofdredacteur geeft met creativiteit en positieve energie vorm aan de toekomst van hét nieuwsmerk in Twente en de Achterhoek.

Wie zijn wij

De Twentsche Courant Tubantia is hét nieuwsmerk van Twente en de Achterhoek. ‘Hart voor de regio. Oog voor de wereld’ is het motto onder het logo. Op de voorpagina van de krant en in het eerste katern begint Tubantia altijd met het nieuws uit de eigen regio. Het tweede katern heet Nederland & de wereld. Ook online staat de regio centraal.

De site en app van Tubantia worden dagelijks gemiddeld door 300.000 mensen bezocht. Ruim 80.000 mensen hebben een abonnement. Meestal is dat een papieren krant, steeds vaker een digitaal abonnement. Op de redactie van de Twentsche Courant Tubantia is plaats voor een hoofdredacteur. De hoofdredacteur van Tubantia is verantwoordelijk voor een redactie van 75 redacteuren, die werken vanuit kantoren in Enschede, Almelo en Hengelo. Tubantia werkt nauw samen met het AD en de regionale titels van DPG Media, zoals De Gelderlander, Eindhovens Dagblad, PZC en de Stentor. Groot regionaal nieuws bereikt op die manier al snel miljoenen mensen.

De ideale kandidaat

 • heeft ruime ervaring of aantoonbare affiniteit met regionale journalistiek;
 • is het gezicht van Tubantia en beschikt over een relevant netwerk;
 • is woonachtig in de regio of is bereid daarheen te verhuizen;
 • heeft bij het maken van krant en website hart voor de regio en oog voor de wereld;
 • is een betrokken journalistiek leider bij alle onderdelen en edities van Tubantia (online en papieren krant);
 • heeft een duidelijke en inspirerende visie op de koers en rol van Tubantia;
 • is een digitaal vernieuwer die de krant koestert;
 • is toegankelijk en voor iedereen benaderbaar.

 

Wat wij bieden

 • een salaris conform de CAO voor journalisten, passend bij jouw ervaring;
 • keuzebudget van 12 procent (waarvan 8 procent vakantiegeld);
 • een 36-urige werkweek;
 • winstdeling o.b.v. de prestaties van DPG Media;
 • ontwikkelingsmogelijkheden d.m.v. opleidingen en trainingen.

 

De Twentsche Courant Tubantia is onderdeel van DPG Media. Als hét grootste mediabedrijf van Nederland staan we open voor alle talent in de maatschappij. Wij roepen kandidaten met een diverse achtergrond in de breedste zin van het woord dan ook op om te solliciteren op deze functie. Juist door de verschillen tussen collega’s ontstaan verrassende inzichten en innovatieve oplossingen. En dat past dan weer heel erg goed bij ons als organisatie. We zijn benieuwd wie jij bent en welke kwaliteiten en ervaring jij meebrengt.

Nog meer redenen om bij DPG Media te willen werken

Bij DPG Media werken we voor meer dan 90 sterke nieuwsmerken, magazines, televisieprogramma’s, radiostations en online services zoals Qmusic, NU.nl, Tweakers, Libelle, VTM en meer. We bereiken maandelijks ruim 90 procent van de Nederlanders en 8 op de 10 Vlamingen.

We bieden je een professionele werkomgeving waarin we vrijheid enorm belangrijk vinden. We geven je alle ruimte om aan je toekomst te werken door het aanbieden van workshops en trainingen. Voel je vrij om bij ons ondernemer, leerling en teamspeler te zijn, en vooral om jezelf te zijn. Bij DPG Media is iedereen welkom. Dus solliciteer, wat je achtergrond ook is. Er staan ruim 5.500 slimme collega’s te popelen om je op te nemen in een team, of dat nou een projectteam, een pubquizteam of een sportteam is.

Solliciteren, en dan?

Sollicitaties kunnen tot en met 17 april 2022 worden gericht aan directeur HR Melanie van Hemert (melanie.van.hemert@dpgmedia.nl). Voor meer informatie over de functie: Erik van Gruijthuijsen (erik.van.gruijthuijsen@dpgmedia.nl), directeur/uitgever van DPG Media, het bedrijf waartoe Tubantia behoort of solliciteer hier.

www.dpgmedia.nl
www.dpgmediagroup.com

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie