[Vacatures] DPG Media zoekt een Hoofdredacteur Eindhovens Dagblad
19-04-2022 09:18:32 | Door: Pie Kamau | hits: 923 | Tags:

DPG Media is per direct op zoek naar een:

Hoofdredacteur Eindhovens Dagblad

Ben jij maatschappelijk betrokken, altijd op de hoogte van het nieuws én een bevlogen inspirator en verbinder? Dan is de redactie van het Eindhovens Dagblad, hét nieuwsmerk van Zuidoost-Brabant, op zoek naar jou!

Wat ga je doen

Onze ideale kandidaat is iemand die inspireert, motiveert en verbindt. De hoofdredacteur geeft met creativiteit en positieve energie vorm aan de toekomst van het Eindhovens Dagblad.

Wie zijn wij

Het Eindhovens Dagblad is hét nieuwsmerk van Zuidoost-Brabant. Een regio waarin zowel hightechbedrijven als boeren gedijen en die door hard werken en innovatiedrang uitgroeide tot een economisch centrum van Nederland. Eindhoven is de spil van ons gebied, dat ook bekend staat om de Peel, de Kempen, Helmondse humor, carnaval en PSV.

In zijn 110-jarige bestaan wist het ED nog nooit zoveel mensen te bereiken als nu. Dagelijks lezen dik 250.000 mensen de artikelen op ed.nl. Ruim 76.000 mensen hebben een abonnement, steeds vaker digitaal. De redactie bestaat uit 75 journalisten.

Het Eindhovens Dagblad werkt intensief samen met het Brabants Dagblad en BN DeStem, maar ook met de andere regionale kranten van DPG Media en het AD. Groot regionaal nieuws bereikt zo een miljoenenpubliek.

De ideale kandidaat

  • heeft ruime ervaring of aantoonbare affiniteit met regionale journalistiek;
  • staat voor de identiteit van het ED en behartigt de belangen van de titel op alle fronten;
  • is een digitaal vernieuwer en koestert de waarde van de papieren krant;
  • omarmt de samenwerking met de twee andere Brabantse titels;
  • heeft een duidelijke journalistieke visie op de koers van het ED;
  • is sociaal en communicatief sterk en voor iedereen benaderbaar;
  • heeft hart voor de regio en ziet waarin Zuidoost-Brabant zich onderscheidt.

 

Het Eindhovens Dagblad is onderdeel van DPG Media. Als hét grootste mediabedrijf van Nederland staan we open voor alle talent in de maatschappij. Wij roepen kandidaten met een diverse achtergrond in de breedste zin van het woord dan ook op om te solliciteren op deze functie. Juist door de verschillen tussen collega’s ontstaan verrassende inzichten en innovatieve oplossingen. En dat past dan weer heel erg goed bij ons als organisatie. We zijn benieuwd wie jij bent en welke kwaliteiten en ervaring jij meebrengt.

Nog meer redenen om bij DPG Media te willen werken

Bij DPG Media werken we voor meer dan 90 sterke nieuwsmerken, magazines, televisieprogramma’s, radiostations en online services zoals Qmusic, NU.nl, Tweakers, Libelle, VTM en meer. We bereiken maandelijks ruim 90 procent van de Nederlanders en 8 op de 10 Vlamingen.

We bieden je een professionele werkomgeving waarin we vrijheid enorm belangrijk vinden. We geven je alle ruimte om aan je toekomst te werken door het aanbieden van workshops en trainingen. Voel je vrij om bij ons ondernemer, leerling en teamspeler te zijn, en vooral om jezelf te zijn. Bij DPG Media is iedereen welkom. Dus solliciteer, wat je achtergrond ook is. Er staan ruim 5.500 slimme collega’s te popelen om je op te nemen in een team, of dat nou een projectteam, een pubquizteam of een sportteam is.

Solliciteren, en dan?

Sollicitaties kunnen tot en met 24 april 2022 worden gericht aan directeur HR Melanie van Hemert (melanie.van.hemert@dpgmedia.nl). Voor meer informatie over de functie: Erik van Gruijthuijsen (erik.van.gruijthuijsen@dpgmedia.nl), directeur/uitgever van DPG Media, het bedrijf waartoe Eindhovens Dagblad behoort.  Solliciteer hier.

www.dpgmedia.nl
www.dpgmediagroup.com

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie