[Vacatures] DPG Media zoekt een Interactieredacteur NU.nl
03-05-2022 10:27:00 | Door: Pie Kamau | hits: 1718 | Tags:

DPG Media is per direct op zoek naar een:

Interactieredacteur NU.nl

Wil jij samenwerken met alle redacties van NU.nl? Geniet je van het directe contact met onze lezers? Word je warm van het in goede banen leiden van een discussie? Én weet je uit een reactie een geweldig verhaalidee te halen waar onze journalisten mee aan de slag kunnen? Dan is de functie fulltime interactieredacteur bij NU.nl wellicht iets voor jou.

Wat houdt de functie in?

Jij bent, samen met andere redacteuren, verantwoordelijk voor het modereren van lezersreacties op ons reactieplatform NUjij. Dat gaat verder dan alleen goed- of afkeuren.

NUjij is de plek waar we in contact staan met onze lezers en dus onze afwegingen en werkwijze kunnen uitleggen. Bovendien stellen lezers vaak goede vragen die tot een verbetering of uitbreiding van artikelen kunnen leiden en zijn in de reactie legio ideeën te vinden waar NU.nl nieuws uit kan halen. Die ideeën zul jij uit reacties moeten gaan halen.

Daarnaast verwerk je tips, foto’s en video’s die we buiten de openbare reacties om ontvangen via onze site en apps. Je zorgt ervoor dat de tips en beelden bij de juiste collega’s terechtkomen en verrijkt op deze manier de artikelen op NU.nl. Kleine aanpassingen en toevoegingen voer je ook zelf uit.

Ook denk je mee over nieuwe manieren waarop we de interactie kunnen zoeken met onze bezoekers en over manieren waarop we hen bij onze nieuwsverslaggeving kunnen betrekken.

Wie zoeken we?

We zoeken een stressbestendige collega die snel en foutloos kan werken, graag initiatief neemt en een brede ontwikkeling en interesse heeft. Ook kandidaten met minder ervaring in de journalistiek nodigen we uit te reageren.

NU.nl is onderdeel van DPG Media en als hét grootste mediabedrijf van Nederland staan we open voor al het talent in de maatschappij. Wij roepen kandidaten met een diverse achtergrond in de breedste zin van het woord er dan ook toe op te solliciteren op deze functie. Juist door de verschillen tussen collega’s ontstaan verrassende inzichten en innovatieve oplossingen. En dat past dan weer heel erg goed bij ons als organisatie. We zijn benieuwd wie jij bent en welke kwaliteiten en ervaring jij meebrengt.

Hoe zit de redactie in elkaar?

De fulltime interactieredacteur valt onder de coördinator interactie. Er werken nog drie fulltime redacteuren op de interactieredactie en we hebben diverse parttime redacteuren.

Wat bieden wij?

  • NU.nl biedt een uitdagende, veelzijdige baan op een ambitieuze, hardwerkende en gezellige redactie.
  • Een leerzame plek bij de grootste nieuwssite van Nederland.
  • Een marktconform salaris (schaal 4 van de cao Dagbladjournalistiek).
  • Maximaal twee diensten per week mag je vanuit huis werken, de rest van de tijd werk je op kantoor in hoofddorp.
  • Je werkt één dag per week in het weekend.
  • Veel ruimte voor eigen inbreng en initiatief.
  • De mogelijkheid om door te groeien.

 

Nog meer redenen om bij DPG Media te willen werken

Bij DPG Media werken we voor meer dan 90 sterke nieuwsmerken, magazines, televisieprogramma’s, radiostations en online services zoals Qmusic, NU.nl, Tweakers, Libelle, VTM en meer. We bereiken maandelijks ruim 90 procent van de Nederlanders en 8 op de 10 Vlamingen.

We bieden je een professionele werkomgeving waarin we vrijheid enorm belangrijk vinden. We geven je alle ruimte om aan je toekomst te werken door het aanbieden van workshops en trainingen. Voel je vrij om bij ons ondernemer, leerling en teamspeler te zijn, en vooral om jezelf te zijn. Bij DPG Media is iedereen welkom. Dus solliciteer, wat je achtergrond ook is. Er staan ruim 5.500 slimme collega’s te popelen om je op te nemen in een team, of dat nou een projectteam, een pubquizteam of een sportteam is.

Interesse?

De startdatum is zo spoedig mogelijk, dus wil jij heel graag binnenkort aan de slag als onze nieuwe interactieredacteur? Solliciteer hier dan vóór maandag 2 mei met je cv en motivatiebrief t.a.v. Colin Hoek. Heb je eerst nog vragen? Stuur dan een mail naar Colin (colin@nu.nl) onder vermelding van ‘Vacature interactie’.

www.nu.nl
www.dpgmedia.nl
www.dpgmediagroup.com

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie