[Vacatures] DPG Media zoekt een Journalistiek vormgever/ Motion designer videoredactie ADR Nieuwsmedia
10-01-2022 10:00:00 | Door: Pie Kamau | hits: 2165 | Tags:

DPG Media is per direct op zoek naar een:

Journalistiek vormgever/ Motion designer videoredactie ADR Nieuwsmedia

Voor de (live-) videoproducties van het AD en al onze regiotitels zijn wij per direct op zoek naar een ervaren Journalistiek vormgever/ Motion designer. Word jij onze nieuwe collega?

Dagelijks komen ruim 3,5 miljoen lezers, kijkers en luisteraars in aanraking met het AD; op papier, online en via onze app. De kracht van het AD is de aantrekkelijke combinatie van het complete nieuws uit de eigen regio gecombineerd met landelijke en internationale nieuwsgaring.

De Rol

De videoredactie van het AD en de samenwerkende regiosites maken dagelijks meer dan 75 videoproducties. Als video- vormgever ben je verantwoordelijk voor alle animaties en visuele uitingen van deze producties. Je mag je tanden zetten in zowel onze nieuwsproducties (o.a. huisstijlen voor korte nieuwsvideo’s of explainers) als onze nieuwsseries (denk hierbij aan onze bekende series Panenka en Pitstop).

In deze dynamische functie zal jij meedenken over de journalistieke doorvertaling van het nieuws naar video (vormgeving) en dit ook uitvoeren. Samen met het redactieteam zorg jij voor het bewaken én door ontwikkelen van onze ADR video huisstijl. Tevens werk je dagelijks aan het ontwikkelen van series door het maken van logo’s, intro’s, bumpers, lowerthirds, tekstkaders, stills en content voor het VMS videosysteem. Overige taken zijn:

 • het bijhouden van de structuur in het VMS door Show, Kanaal en Playlist vormgeving te maken;
 • het ontwikkelen van templates in Essential Graphics zodat onze editors/verwerkers deze kunnen gebruiken in Première;
 • diverse doorvertalingen van de video vormgeving; denk hierbij aan korte presentaties, gifjes, extra vormgeving ter ondersteuning van de publicatie van de video’s.

 

Wat maakt jou de perfecte kandidaat?

Jij bent een communicatief sterke professional met een open persoonlijkheid die het team weet te inspireren door kennis en vernieuwing. Je bent creatief, werkt gestructureerd, maar houdt ook van verandering en nieuwe dingen proberen. In deze baan moet je kunnen omgaan deadlines en in bezit zijn van een flexibele mindset. Verder:

 • neem je passende ervaring mee op gebied van videoproducties;
 • ben je een echte teamplayer, maar ben je af en toe ook een beetje eigenwijs;
 • ben je niet in bezit van een 9 tot 5 mentaliteit;
 • bezit je een HBO werk- en denkniveau;
 • ben je fulltime beschikbaar (38 uur per week).

 

Het AD is onderdeel van DPG Media en als hét grootste mediabedrijf van Nederland staat we open voor alle talent in de maatschappij. Wij roepen kandidaten met een diverse achtergrond in de breedste zin van het woord dan ook op om te solliciteren op deze functie. Juist door de verschillen tussen collega’s ontstaan verrassende inzichten en innovatieve oplossingen. En dat past dan weer heel erg goed bij ons als organisatie. We zijn benieuwd wie jij bent en welke kwaliteiten en ervaring jij meebrengt.

Wij bieden jou

 • Een prima salaris afhankelijk van leeftijd en ervaring;
 • Keuzebudget van 12 procent (waarvan 8 procent vakantiegeld);
 • Jaarlijkse winstregeling (o.b.v. resultaat van de organisatie);
 • Reiskostenvergoeding;
 • Standplaats: Rotterdam.

 

Nog meer redenen om bij DPG Media te willen werken

Bij DPG Media werken we voor meer dan 90 sterke nieuwsmerken, magazines, televisieprogramma's, radiostations en online services zoals Qmusic, NU.nl, Tweakers, Libelle, VTM en meer. We bereiken maandelijks ruim 90 procent van de Nederlanders en 8 op de 10 Vlamingen. We bieden je een professionele werkomgeving waarin we vrijheid enorm belangrijk vinden. We geven je alle ruimte om aan je toekomst te werken door het aanbieden van workshops en trainingen. Voel je vrij om bij ons ondernemer, leerling en teamspeler te zijn, en vooral om jezelf te zijn. Bij DPG Media is iedereen welkom. Dus solliciteer, wat je achtergrond ook is. Er staan ruim 5.500 slimme collega's te popelen om je op te nemen in een team, of dat nou een projectteam, een pubquizteam of een sportteam is.

Solliciteren, en dan?

Heb je direct zin om aan de slag te gaan als Journalistiek vormgever/ Motion designer op de videoredactie ADR Nieuwsmedia? Solliciteer dan uiterlijk maandag 17 januari 2022. Je krijgt binnen twee weken na ontvangst van je sollicitatie altijd een reactie. Zit je bij de eerste selectie, dan zullen we telefonisch contact met je opnemen om een afspraak in te plannen. Eerst nog wat meer weten? Neem contact op met Bouke van der Veer (Chef Video bij ADR Nieuwsmedia) via b.veer@ad.nl of solliciteer hier.

www .dpgmedia.nl
www.dpgmediagroup.com

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie