[Vacatures] DPG Media zoekt een Junior Online Redacteur Margriet
14-12-2021 09:36:00 | Door: Pie Kamau | hits: 1789 | Tags:

DPG Media is per direct op zoek naar een:

Junior Online Redacteur Margriet

Ben jij enthousiast en creatief, maar kun je óók gestructureerd werken en produceer je de ene na de andere spectaculaire tekst óf video? Dan ben jij onze nieuwe collega!

Wat ga je doen als Junior Online Redacteur?

Je bedenkt, zoekt, selecteert, verzamelt en produceert de mooiste content voor de online kanalen van Margriet. Je weet precies met welk beeld of welke tekst je onze lezers kunt bereiken. Het internet heeft geen geheimen voor je, je snapt SEO en Google Analytics en zet deze in om de best mogelijke content te maken. Bovendien ben je allergisch voor spelfouten en grammaticale onjuistheden. Je vindt het leuk om over de meest uiteenlopende onderwerpen te schrijven, uiteraard passend bij de 50+ doelgroep van Margriet. Denk aan pijlers als gezondheid en astrologie, maar ook mooie human interest verhalen en handige lifehacks. Naast het schrijven van artikelen, heb je ook de nodige skills in huis om mooie video’s te schieten en editen. Je bent ondernemend, leert snel en wilt je graag blijven ontwikkelen. Deze kans krijg je bij ons.

Over ons

Margriet is hét Nederlandse magazine merk voor de 50+ vrouw van nu. Margriet geeft vrouwen informatie, herkenning en verdieping. We maken alles bespreekbaar en doen dat op een vertrouwde manier, zoals een goede vriendin. Het gaat altijd over eerlijke emoties en ons mooie merk is er voor iedereen. Margriet.nl bereikt maandelijks 1,5 miljoen unieke bezoekers en is in 2020 uitgeroepen tot Populairste Lifestyle Website van Nederland. Margriet is onderdeel van het grootste mediabedrijf van Nederland: DPG Media.

Als Online Redacteur kom jij terecht in het team van Margriet.nl, dit team bestaat uit 12 personen. Hiervan 4 (inclusief jij) vast, namelijk de Online Manager, Online Producer en de Gezondheidsredacteur. Daarnaast werken we met stagiaires en freelancers.

Wat je van ons krijgt

 • Een gezellig en ambitieus team met een enorme passie voor het creëren van mooie content.
 • Flexibiliteit om thuis en op kantoor werken af te wisselen.
 • Ruime opleidingsmogelijkheden via MyAcademy.
 • Een salaris passend bij ervaring en kennis.
 • Een 36-urige werkweek.
 • Je ontvangt 8 procent vakantiegeld en 4 procent persoonlijk budget.
 • Volop opleidings-en ontwikkelingsmogelijkheden.

 

Als hét grootste mediabedrijf van Nederland staan we open voor alle talent in de maatschappij. Wij roepen kandidaten met een diverse achtergrond in de breedste zin van het woord dan ook op om te solliciteren op deze functie. Juist door de verschillen tussen collega’s ontstaan verrassende inzichten en innovatieve oplossingen. En dat past dan weer heel erg goed bij ons als organisatie. We zijn benieuwd wie jij bent en welke kwaliteiten en ervaring jij meebrengt.

Je vinkt deze lijst met gemak af:

 • Je hebt een hbo of wo opleiding journalistiek of andere media-opleiding afgerond.
 • Je hebt aantoonbare ervaring met het creëren van content: nieuwsartikelen produceren, een mooi interview afnemen of een diepgaand achtergrondverhaal aanleveren. Of het nou om geschreven content of een video gaat, jij draait er je hand niet voor om.
 • Je hebt ca. 2 jaar ervaring als redacteur bij een online platform en/of tijdschrift.
 • Je weet alles over social media en je snapt wat wel en niet werkt.
 • Je bent meester in het verzinnen van aansprekende koppen en intro’s.
 • Je kunt snel werken en van deadlines raak jij allang niet meer in paniek.
 • Je kent het belang van een alt-tag, linkbuilding en het kiezen van het juiste keyword. Oftewel: met je SEO-kennis zit het wel goed.

 

Nog meer redenen om bij DPG Media te willen werken

Bij DPG Media werken we voor meer dan 90 sterke nieuwsmerken, magazines, televisieprogramma’s, radiostations en online services zoals Qmusic, NU.nl, Tweakers, Libelle, VTM en meer. We bereiken maandelijks ruim 90 procent van de Nederlanders en 8 op de 10 Vlamingen.

We bieden je een professionele werkomgeving waarin we vrijheid enorm belangrijk vinden. We geven je alle ruimte om aan je toekomst te werken door het aanbieden van workshops en trainingen. Voel je vrij om bij ons ondernemer, leerling en teamspeler te zijn, en vooral om jezelf te zijn. Bij DPG Media is iedereen welkom. Dus solliciteer, wat je achtergrond ook is. Er staan ruim 5.500 slimme collega’s te popelen om je op te nemen in een team, of dat nou een projectteam, een pubquizteam of een sportteam is.

Solliciteren, en dan?

Heb je direct zin om aan de slag te gaan als Online Redacteur Margriet? Solliciteer dan uiterlijk 2 januari. Je krijgt binnen twee weken na ontvangst van je sollicitatie altijd een reactie. Zit je bij de eerste selectie, dan zullen we telefonisch contact met je opnemen om een afspraak in te plannen. Eerst nog wat meer weten? Roxanne beantwoordt graag je vragen. Stuur een mail naar roxanne.rinkes@dpgmedia.nl of solliciteer hier.

www .dpgmedia.nl
www.dpgmediagroup.com

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie