[Vacatures] DPG Media zoekt een Redacteur Marketing
30-11-2021 08:25:00 | Door: Pie Kamau | hits: 2430 | Tags:

DPG Media is per direct op zoek naar een:

Redacteur Marketing

Heb je een scherp oog voor detail en deins je niet terug voor strakke deadlines? Ben jij in staat om foutloos en in hoog tempo prachtige Direct mail concepten samen te stellen op basis van input van specialisten als vormgevers, tekstschrijvers, contentproducers en CRO managers? Zo ja, lees dan snel verder om meer te weten over onze vacature van Redacteur Marketing!

Functieomschrijving

Je maakt onderdeel uit van Circulation. Deze afdeling is verantwoordelijk de abonnementenverkoop- en behoud van alle magazine- en krantenmerken van DPG Media. De afdeling is opgedeeld in teams gespecialiseerd in hun eigen aandachtsgebied. En deze teams werken op hun beurt in elkaars verlengde om zoveel mogelijk consumenten een abonnement op één van onze merken aan te bieden.

In de rol van Marketingredacteur hoor je bij het specialistische team dat zich bezighoudt met het meest creatieve en inhoudelijke contactmoment dat we kennen: Direct mail. Dit is misschien wel het belangrijkste kanaal in alle customer journeys, omdat alleen in Direct mail het redactionele product inhoudelijke en visueel gepresenteerd kan worden. Bijvoorbeeld journalistieke content als columns, recepten, achtergrondartikelen. Of prachtige fotoreportages of funelementen zoals cartoons puzzels, etc. 

Dit doe je voor maar liefst 11 kranten en ruim 30 magazines en dus daarmee ben je verantwoordelijk voor een zeer groot portfolio aan verschillende Direct mails. Jij zorgt ervoor dat deze allemaal foutloos en inhoudelijk interessant bij de klant op de mat vallen. Natuurlijk in een strakke vormgeving die helemaal in lijn is met de huisstijl van elk merk. En door de juiste samenwerking met al de specialisten weet je dit ook nog eens voor elkaar te krijgen binnen de gestelde deadlines.

Jouw takenpakket

 • Op basis van concepten en input van de specialisten om jou heen, ben jij verantwoordelijk voor het samenstellen van alle direct mail binnen Circulation. Dit doe je in nauwe samenwerking met onze content-specialisten, externe en interne vormgevers, CRO-specialisten, DM-leveranciers en customer journey-managers;
 • Je neemt het initiatief de al bestaande Direct-mails continu up to date te houden, te vernieuwen en te optimaliseren;
 • Je stuurt externe leveranciers (drukkerijen, PostNL, DTP-bureaus) aan voor de juiste en tijdige productie van DM’s.

 

De afdeling

Afdeling Circulation bestaat uit mensen die zich onderscheiden doordat ze ondernemend en ambitieus zijn. Je bevindt je in een omgeving met flexibele collega’s voor wie hard werken en successen vieren absolute voorwaarden zijn. Teamspirit en eigen initiatief staan hoog in het vaandel, wat resulteert in een goede sfeer op een dynamische afdeling. Het is daarom belangrijk dat je over het DNA beschikt dat past binnen deze omgeving.

Wat jou de perfecte aanwinst maakt

Je kunt wel tegen een stootje en je draait je hand er niet voor om, in nauwe samenwerking met uiteenlopende collega’s, voor tientallen merken tegelijkertijd en in hoog tempo te werken. Verder neem je mee:

 • minstens 2 jaar aantoonbare ervaring met projectmanagement, marketingcommunicatie en/of redactioneel werk;
 • een scherp oog voor detail, die ene fout waar iedereen overheen kijkt weet jij er moeiteloos uit te halen;
 • plezier in secuur werken;
 • uitstekende communicatieve vaardigheden in woord en geschrift;
 • uitstekend in het alert en tevreden houden van iedereen waar je mee samenwerkt.

 

Als hét grootste mediabedrijf van Nederland staat we open voor alle talent in de maatschappij. Wij roepen kandidaten met een diverse achtergrond in de breedste zin van het woord dan ook op om te solliciteren op deze functie. Juist door de verschillen tussen collega’s ontstaan verrassende inzichten en innovatieve oplossingen. En dat past dan weer heel erg goed bij ons als organisatie. We zijn benieuwd wie jij bent en welke kwaliteiten en ervaring jij meebrengt.

Wij bieden jou

 • een verantwoordelijke, creatieve en dynamische functie voor 20 tot 36 uur per week;
 • een goed salaris, afgestemd op je ervaring;
 • keuzebudget van 12 procent (waarvan 8 procent vakantiegeld);
 • winstdeling o.b.v. de prestaties van DPG Media.

 

Nog meer redenen om bij DPG Media te willen werken

Bij DPG Media werken we voor meer dan 90 sterke nieuwsmerken, magazines, televisieprogramma’s, radiostations en online services zoals Qmusic, NU.nl, Tweakers, Libelle, VTM en meer. We bereiken maandelijks ruim 90 procent van de Nederlanders en 8 op de 10 Vlamingen.

We bieden je een professionele werkomgeving waarin we vrijheid enorm belangrijk vinden. We geven je alle ruimte om aan je toekomst te werken door het aanbieden van workshops en trainingen. Voel je vrij om bij ons ondernemer, leerling en teamspeler te zijn, en vooral om jezelf te zijn. Bij DPG Media is iedereen welkom. Dus solliciteer, wat je achtergrond ook is. Er staan ruim 5.500 slimme collega’s te popelen om je op te nemen in een team, of dat nou een projectteam, een pubquizteam of een sportteam is.

Solliciteren, en dan?

Heb je direct zin om aan de slag te gaan als Marketingredacteur bij DPG Media? Solliciteer dan uiterlijk maandag 6 december 2021. Je krijgt binnen twee weken na ontvangst van je sollicitatie altijd een reactie. Zit je bij de eerste selectie, dan zullen we telefonisch contact met je opnemen om een afspraak in te plannen. Eerst nog wat meer weten? Onze recruiter Robin beantwoordt graag je vragen. Stuur een mail naar robin.pichler@dpgmedia.nl of een appje kan ook via 06-11274870 of solliciteer hier.

www .dpgmedia.nl
www.dpgmediagroup.com

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie