[Vacatures] DPG Media zoekt een Media Planner
06-12-2021 11:46:00 | Door: Pie Kamau | hits: 3495 | Tags:

DPG Media is per direct op zoek naar een:

Media Planner

Kan jij werken terwijl miljoenen mensen met je meekijken? Bij DPG Media werk je voor merken die samen maandelijks ruim 90 procent van de Nederlanders bereiken. 

Binnen het mediateam zijn we per direct op zoek naar een Media Planner. Het mediateam is verantwoordelijk voor de mediastrategie en het mediabeleid voor alle merken van DPG Media. Jaarlijks worden meer dan 100 campagnes ontwikkeld, van advies tot executie en van eigen media tot betaalde inzet. Dus ben jij op zoek naar een leuke uitdaging in het mediavak en heb je een voorliefde voor print? Dan zoeken wij jou!

Wat ga je doen

Met een uitgebreid portfolio van kranten en magazines is print voor DPG Media een belangrijke pijler. Binnen elke titel is er ruimte voor campagnes van de eigen merken, de eigen media. De mediawaarde en de mogelijkheden binnen deze eigen media zijn eindeloos. Om optimaal gebruik te maken van deze eigen media zijn we binnen het mediateam op zoek naar een Media Planner.

Als Media Planner ben je verantwoordelijk voor het opstellen van print campagnes voor alle merken van DPG Media, van de Volkskrant tot Independer en van Libelle tot Donald Duck en sta je in nauw contact met de indelers van de kranten en magazines. Op basis van een briefing maak jij een optimaal printplan passend binnen de totale crossmedia strategie, uiteraard onderbouwd met data over bereik en merkfit vanuit beschikbare tools. In je advies neem je naast eigen media ook printbarters en eventueel betaalde printmedia mee. Jij zorgt er uiteraard ook voor dat het juiste materiaal (tijdig) wordt aangeleverd. Daarnaast ben je sparringpartner van de media managers en ondersteun je hen bij de dagelijkse werkzaamheden. Verder ben jij verantwoordelijk voor:

 • het bewaken van mediabudgetten van de verschillende merken.
 • dagelijks contact onderhouden met de indelers van de redactie over beschikbare ruimte in onze eigen print media.
 • Het aanvragen van advertentieruimte bij onze barter partijen.
 • Het bijhouden van de totale planning, intern en extern.
 • En, bouw en onderhoud jij goede werkrelaties met je collega’s van verschillende afdelingen.

 

Wie zijn wij

Met meer dan 90 sterke nieuwsmerken, magazines, televisieprogramma’s, radiostations en online services zijn wij de meest toonaangevende en de grootste mediagroep van Nederland en België. We zijn een ambitieuze werkgever met oog voor kwaliteit.

Je komt terecht in het Brand & Digital team dat bestaat uit ca. 45 ondernemende collega’s met ieder hun eigen specialisme: campagnemanagers, e-mailmarketeers, UX-designers en meer. Samen zijn wij binnen DPG Media verantwoordelijk voor alle commerciële doelstellingen op de digitale platformen, apps en sites van de nieuws- en magazinemerken. Binnen dit team zijn twee Media Managers actief waar jij bij komt! In tegenstelling tot de rest van het Brand & Digital team werken de Media Managers voor alle merken van DPG Media.

In het Brand & Digital team hebben we veel contact met elkaar, we openen de maandag centraal en organiseren regelmatig (digitale) teamactiviteiten.

Wat je van ons krijgt

 • Een waanzinnig leuke baan.
 • Een salaris passend bij ervaring en kennis.
 • Een 36-urige werkweek.
 • Je ontvangt 8 procent vakantiegeld en 4 procent persoonlijk budget.
 • Volop opleidings-en ontwikkelingsmogelijkheden.

 

Als hét grootste mediabedrijf van Nederland staan we open voor alle talent in de maatschappij. Wij roepen kandidaten met een diverse achtergrond in de breedste zin van het woord dan ook op om te solliciteren op deze functie. Juist door de verschillen tussen collega’s ontstaan verrassende inzichten en innovatieve oplossingen. En dat past dan weer heel erg goed bij ons als organisatie. We zijn benieuwd wie jij bent en welke kwaliteiten en ervaring jij meebrengt.

Wat maakt jou de perfecte kandidaat

 • Hebt een commerciële instelling en een afgeronde Hbo-opleiding.
 • Beschikt over 2-3 jaar werkervaring binnen de media.
 • Hebt overzicht, werkt gestructureerd, kunt goed plannen en organiseren en haalt deadlines.
 • Bij voorkeur ben je bekend met mediaplanning tools (GFK Probe NOM) en Excel heeft geen geheimen meer voor jou.
 • Bent accuraat, gedreven, stressbestendig, servicegericht, doortastend en toont initiatief.
 • Jij voelt je als een vis in het water in een centrale rol waarbij je veel (telefonisch) contact hebt met collega’s binnen het hele bedrijf.
 • Hebt vanzelfsprekend affiniteit met de nieuws- en magazines merken van DPG Media.

 

Nog meer redenen om bij DPG Media te willen werken

Bij DPG Media werken we voor meer dan 90 sterke nieuwsmerken, magazines, televisieprogramma’s, radiostations en online services zoals Qmusic, NU.nl, Tweakers, Libelle, VTM en meer. We bereiken maandelijks ruim 90 procent van de Nederlanders en 8 op de 10 Vlamingen.

We bieden je een professionele werkomgeving waarin we vrijheid enorm belangrijk vinden. We geven je alle ruimte om aan je toekomst te werken door het aanbieden van workshops en trainingen. Voel je vrij om bij ons ondernemer, leerling en teamspeler te zijn, en vooral om jezelf te zijn. Bij DPG Media is iedereen welkom. Dus solliciteer, wat je achtergrond ook is. Er staan ruim 5.500 slimme collega’s te popelen om je op te nemen in een team, of dat nou een projectteam, een pubquizteam of een sportteam is.

Solliciteren, en dan?

Heb je direct zin om aan de slag te gaan als Media Planner? Solliciteer dan snel. Je krijgt binnen twee weken na ontvangst van je sollicitatie altijd een reactie. Zit je bij de eerste selectie, dan zullen we telefonisch contact met je opnemen om een afspraak in te plannen. Eerst nog wat meer weten? Roxanne beantwoordt graag je vragen. Stuur een mail naar roxanne.rinkes@dpgmedia.nl of solliciteer hier.

www .dpgmedia.nl
www.dpgmediagroup.com

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie