[Vacatures] DPG Media zoekt een Nieuwschef / Plaatsvervangend Hoofdredacteur PZC
04-04-2022 09:29:00 | Door: Pie Kamau | hits: 1900 | Tags:

DPG Media is per direct op zoek naar een:

Nieuwschef / Plaatsvervangend Hoofdredacteur PZC

Op de redactie van de Provinciale Zeeuwse Courant in Vlissingen is plaats voor een Nieuwschef/plaatsvervangend Hoofdredacteur. Als spin in het web draag je in belangrijke mate bij aan het succes van het belangrijkste nieuwsmedium in Zeeland. Je vervangt de Hoofdredacteur bij zijn afwezigheid.

Wat ga je doen?

Als Nieuwschef zorg je dat de redactie elke dag aansprekende producties maakt. Je bent de spil in het dagelijks redactieproces, bepaalt uiteindelijk de keuzes en begeleidt de belangrijkste verhalen. Je werkt daarbij nauw samen met de Hoofdredacteur en collega-chefs. Je geeft rechtstreeks leiding aan de algemeen verslaggevers en overlegt dagelijks met freelancers, fotografen en columnisten. In journalistiek opzicht leg je de lat hoog, maar creëer je ook een werkomgeving waarin iedereen zich prettig en optimaal gestimuleerd voelt. Daarnaast geef je richting en maak je keuzes op basis van een uitstekend gevoel voor onderscheidende (nieuws)verhalen. Je werkt steeds in verschillende snelheden. Verder:

  • Laat je je ondersteunen door verfijnde lezersdata en analyses die je op basis van die data maakt.
  • Ben je scherp op het nieuws van de dag en de uitwerking/presentatie daarvan.
  • Plan je producties die een langere adem vergen van verslaggevers zoals onderzoeksverhalen, interviews en reconstructies en bewaak je de voortgang daarvan.

 

Wie jij bent

Je hebt de drang om het beste in onze journalisten naar boven te brengen en schrikt niet van meetbare doelstellingen als het gaat om journalistieke kwaliteit en (online) bereik. Daarnaast heb je ruime journalistieke ervaring, een scherpe neus voor nieuws en een goed gevoel voor verschillende journalistieke genres en verhaalvormen, waaronder ook video en podcasts. Verder:

  • Kun je buiten gebaande paden denken, bent vernieuwend en hebt concrete ideeën over hoe wij (nieuwe) lezers kunnen enthousiasmeren voor onze journalistiek.
  • Ben je creatief en flexibel maar ook een ijzersterke planner en organisator.
  • Weet je mensen te verbinden en heb je oog en gevoel voor het groepsproces op de redactie.

 

De PZC is onderdeel van DPG Media. Als hét grootste mediabedrijf van Nederland staan we open voor alle talent in de maatschappij. Wij roepen kandidaten met een diverse achtergrond in de breedste zin van het woord dan ook op om te solliciteren op deze functie. Juist door de verschillen tussen collega’s ontstaan verrassende inzichten en innovatieve oplossingen. En dat past dan weer heel erg goed bij ons als organisatie. We zijn benieuwd wie jij bent en welke kwaliteiten en ervaring jij meebrengt.

Wat wij bieden

  • Een salaris conform de CAO voor journalisten, passend bij jouw ervaring.
  • Keuzebudget van 12 procent (waarvan 8 procent vakantiegeld).
  • Winstdeling o.b.v. de prestaties van DPG Media.
  • Ontwikkelingsmogelijkheden d.m.v. opleidingen en trainingen.

 

Wie zijn wij?

PZC is het leidende nieuwsmedium in de zonnigste provincie van Nederland. Via onze app, site en krant bereiken wij dagelijks ruim 150.000 lezers met nieuws en verhalen uit Zeeland en de rest van de wereld.

Nog meer redenen om bij DPG Media te willen werken

Bij DPG Media werken we voor meer dan 90 sterke nieuwsmerken, magazines, televisieprogramma’s, radiostations en online services zoals Qmusic, NU.nl, Tweakers, Libelle, VTM en meer. We bereiken maandelijks ruim 90 procent van de Nederlanders en 8 op de 10 Vlamingen.

We bieden je een professionele werkomgeving waarin we vrijheid enorm belangrijk vinden. We geven je alle ruimte om aan je toekomst te werken door het aanbieden van workshops en trainingen. Voel je vrij om bij ons ondernemer, leerling en teamspeler te zijn, en vooral om jezelf te zijn. Bij DPG Media is iedereen welkom. Dus solliciteer, wat je achtergrond ook is. Er staan ruim 5.500 slimme collega’s te popelen om je op te nemen in een team, of dat nou een projectteam, een pubquizteam of een sportteam is.

Solliciteren en dan?

Heb je direct zin om aan de slag te gaan als Nieuwschef bij de PZC? Solliciteer hier. Je krijgt na de sluitingsdatum van de vacature altijd een reactie. Zit je bij de eerste selectie, dan nemen we contact met je op om een afspraak in te plannen. Voor meer informatie over deze vacature kun je contact opnemen met Ronald van Geenen, Hoofdredacteur PZC, via 06-25045517 of r.vangeenen@pzc.nl.

www.dpgmedia.nl
www.dpgmediagroup.com

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie