[Vacatures] DPG Media zoekt een Nieuwsredacteur NU.nl
20-12-2021 09:18:00 | Door: Pie Kamau | hits: 1139 | Tags:

DPG Media is per direct op zoek naar een:

Nieuwsredacteur NU.nl

NU.nl zoekt op korte termijn een gedreven nieuwsredacteur! Kom jij ons team versterken?

Wat ga je doen

Je bent een ervaren nieuwsredacteur die weet hoe je nieuws maakt, een relevant netwerk meebrengt en met een positieve instelling anderen weet te enthousiasmeren. Je volgt het nieuws actief, zit vol energie en bent initiatiefrijk. Je bent in staat om voor een breed publiek te schrijven; neutraal, snel, bondig en laagdrempelig.

Je komt elke dag met nieuwe ideeën die nieuws opleveren. Met jouw nieuws weet je constant impact te maken. Samen met jouw collega-nieuwsredacteuren ben je bovendien verantwoordelijk voor de nieuwsstroom, kan je razendsnel publiceren, nieuwskeuzes maken en artikelen van duiding voorzien.

Je werkt op onze Algemeen-redactie met een chef, meerdere samenstellers, een aantal vaste redacteuren en diverse freelancers. De functie is een bureaufunctie. De telefoon is jouw wapen.

We werken in een wisselend rooster, met diensten tussen 6.00 en 23.00 uur, doordeweeks en in het weekend. We werken nu weer even thuis, maar het moet voor jou logistiek geen probleem zijn om op de genoemde tijdstippen in Hoofddorp te zijn. Ook heb je geen moeite met werken tijdens feestdagen.

Dit moet je weten over NU.nl

NU.nl is met acht miljoen maandelijkse gebruikers de grootste nieuwssite van Nederland. We zijn altijd in beweging en de ontwikkelingen gaan lekker snel. Je krijgt dus genoeg kansen om jezelf te ontwikkelen en samen met andere collega's bij te dragen aan nieuwe projecten. Er is veel contact tussen diverse redacties en samenwerken wordt gestimuleerd. De sfeer is informeel. Iedereen wordt aangemoedigd zich uit te spreken en mee te denken.

Wat maakt jou de perfecte kandidaat

Wij zoeken iemand die...

 • communicatief sterk en een teamspeler is;
 • snel en foutloos werkt;
 • stressbestendig, flexibel, zelfstandig en gedreven is;
 • in staat is dagelijks met ideeën rondom nieuws en follow-ups te komen.


En je hebt...

 • minimaal hbo-denk- en werkniveau met journalistieke ervaring;
 • ervaring als nieuwsredacteur bij een vergelijkbare titel;
 • interesse in grote recente (binnenlandse) nieuwsontwikkelingen;
 • aantoonbare affiniteit met nieuws in brede zin.


Wat bieden wij

 • een uitdagende baan op de leukste redactie van Nederland;
 • een leerzame plek bij de grootste nieuwssite van Nederland;
 • veel ruimte voor eigen inbreng en initiatief;
 • de mogelijkheid om door te groeien;
 • een marktconform salaris.

 

Nog meer redenen om bij DPG Media te willen werken

Bij DPG Media werken we voor meer dan 90 sterke nieuwsmerken, magazines, televisieprogramma’s, radiostations en online services zoals Qmusic, NU.nl, Tweakers, Libelle, VTM en meer. We bereiken maandelijks ruim 90 procent van de Nederlanders en 8 op de 10 Vlamingen.

We bieden je een professionele werkomgeving waarin we vrijheid enorm belangrijk vinden. We geven je alle ruimte om aan je toekomst te werken door het aanbieden van workshops en trainingen. Voel je vrij om bij ons ondernemer, leerling en teamspeler te zijn, en vooral om jezelf te zijn. Bij DPG Media is iedereen welkom. Dus solliciteer, wat je achtergrond ook is. Er staan ruim 5.500 slimme collega’s te popelen om je op te nemen in een team, of dat nou een projectteam, een pubquizteam of een sportteam is.

Solliciteren, en dan?

Heb je direct zin om aan de slag te gaan als Nieuwsredacteur? Solliciteer dan uiterlijk 3 januari 2022 via deze pagina met je cv en een motivatie. Je krijgt uiterlijk 30 januari 2022 een reactie terug. Zit je bij de eerste selectie, dan zullen we telefonisch contact met je opnemen om een afspraak in te plannen. Solliciteer hier.

www .dpgmedia.nl
www.dpgmediagroup.com

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie