[Vacatures] DPG Media zoekt een Online Accountmanager (Online Advertising Specialist)
01-11-2021 10:06:00 | Door: Pie Kamau | hits: 5795 | Tags:

DPG Media is per direct op zoek naar een:

Online Accountmanager (Online Advertising Specialist) 

Sta jij bekend als de wandelende kennisbank van het digitale medialandschap? Heb je commercieel inzicht en de communicatieve skills om deze kennis goed over te brengen naar zowel collega’s als klanten? Dan komen wij graag in contact met je, want bij DPG Media zijn wij op zoek naar Online Accountmanager!

Wat ga je doen

Als Online Accountmanager ben je verantwoordelijk voor digitale omzet maximalisatie door middel van sales ondersteuning, training en coaching van de aan jou toegewezen Accountmanagers. Anders gezegd, met jouw expertise help jij Accountmanagers bij het oplossen van digitale vraagstukken en adviseer je klanten over het optimaal inzetten van digitale media binnen hun gehele middelen mix.

Zowel intern als extern (op klantafspraak) is jouw kennis een belangrijke factor voor het kwalitatief bedienen van de markt. Verder houd jij je bezig met:

 • het opbouwen, uitbouwen en proactief bewerken van (potentiële) accounts teneinde de online advertentiebestedingen te maximaliseren;
 • het signaleren van kennisbehoefte bij de aan jou gekoppelde Accountmanagers;
 • de inhoud van trainingen en opleidingen van de account teams om de digitale kennis te vergroten.

 

Wie zijn wij

Het team bestaat uit 8 Digital Advertising Specialisten en 2 Print Specialisten. Je komt in een gemotiveerd en gedreven team terecht met ervaren specialisten vanuit publisher-, tech- en media bureauzijde. Hierdoor brengt ieder teamlid andere ervaring met zich mee waardoor we blijven leren van elkaar. Onderling sparren, bespreken waar je tegenaan loopt en het vieren van successen zijn zaken waar waarde aan wordt gehecht. Daarnaast werk je nauw samen met product development, demand management en overige specialisten, maar bovenal met de aan jou gekoppelde accountmanagers.

Wie ben jij

Als Online Accountmanager ben jij in staat om strategisch naar digitale vraagstukken te kijken en kan jij termen als CPM, CPC, CPL, CTR, VTR wel dromen en weet je precies wanneer je deze toepast. Je ziet het als een uitdaging om jouw kennis over te dragen aan collega’s en beschikt over de nodige coachingskills om dit goed te kunnen doen. Je kent alle mediumtypen in het medialandschap, display- en mobile advertising en beschikt over de basiskennis van branded content en data oplossingen. Daarnaast heb jij:

 • hbo werk- en denkniveau;
 • minimaal 4 jaar met digital advertising ervaring;
 • een bewezen track record in het bouwen van relaties met klanten;

 

Als hét grootste mediabedrijf van Nederland staan we open voor alle talent in de maatschappij. Wij roepen kandidaten met een diverse achtergrond in de breedste zin van het woord dan ook op om te solliciteren op deze functie. Juist door de verschillen tussen collega’s ontstaan verrassende inzichten en innovatieve oplossingen. En dat past dan weer heel erg goed bij ons als organisatie. We zijn benieuwd wie jij bent en welke kwaliteiten en ervaring jij meebrengt.

Wij bieden

 • een uitstekend salaris, passend bij jouw kennis en ervaring;
 • een 36-urige werkweek;
 • jaarlijkse winstdeling o.b.v. de prestaties van DPG Media;
 • 8 procent vakantiegeld en 4 procent persoonlijk budget;
 • ontwikkelingsmogelijkheden d.m.v. opleidingen en trainingen.

 

Nog meer redenen om bij DPG Media te willen werken

Bij DPG Media werken we voor meer dan 90 sterke nieuwsmerken, magazines, televisieprogramma’s, radiostations en online services zoals Qmusic, NU.nl, Tweakers, Libelle, VTM en meer. We bereiken maandelijks ruim 90 procent van de Nederlanders en 8 op de 10 Vlamingen.

We bieden je een professionele werkomgeving waarin we vrijheid enorm belangrijk vinden. We geven je alle ruimte om aan je toekomst te werken door het aanbieden van workshops en trainingen. Voel je vrij om bij ons ondernemer, leerling en teamspeler te zijn, en vooral om jezelf te zijn. Bij DPG Media is iedereen welkom. Dus solliciteer, wat je achtergrond ook is. Er staan ruim 5.500 slimme collega’s te popelen om je op te nemen in een team, of dat nou een projectteam, een pubquizteam of een sportteam is.

Word jij onze nieuwe collega?

Solliciteer dan voor 12 november. Je krijgt binnen twee weken na ontvangst van je sollicitatie altijd een reactie. Zit je bij de eerste selectie, dan zullen we telefonisch contact met je opnemen om een afspraak in te plannen. Eerst nog wat meer weten? Valery beantwoordt graag je vragen. Stuur een mail naar valery.joosten@dpgmedia.nl. Solliciteer hier.

www .dpgmedia.nl
www.dpgmediagroup.com

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie