[Vacatures] DPG Media zoekt een Online Channel Manager
25-04-2022 10:38:00 | Door: Pie Kamau | hits: 1647 | Tags:

DPG Media is per direct op zoek naar een:

Online Channel Manager

Run jij moeiteloos een aantal webshops en verdiep je jezelf dagelijk in de nieuwste trends op het gebied van online performance? Dan is dit jouw kans om te komen werken voor de mooiste mediamerken van Nederland!

Wat ga je doen?

Als Online Channel Manager ben je verantwoordelijk voor alle online sales op zowel onze owned media, affiliate netwerken en marketplaces. Werkzaam voor de categorie lezen, voornamelijk gaat dit om stips, magazines en boeken. Je bent omzet verantwoordelijk en op basis van de online sales strategie richt je jezelf op de ontwikkeling van jouw channels voor de langere termijn.  Je werkt dagelijks aan directe conversie, sales en analyseert hoe we het assortiment nog beter aan kunnen laten sluiten op wat de klant zoekt. Je verbetert klantreizen door aanpassingen door te voeren op DPG webshops en daarnaast werk je samen met verschillende specialisten uit diverse teams, denk hierbij aan campagne managers, UX designers, customer care center en online marketeers. Je analyseert, bedenkt, implementeert en realiseert.

Een aantal van jouw verantwoordelijkheden:

 • Bepalen en uitwerken van de online-sales strategie
 • Omzetverantwoordelijk voor alle online verkopen (budget/ sales)
 • Verantwoordelijk voor de online verkrijgbaarheid van het portfolio bij de diverse webshops en marketplaces
 • Optimaliseren van conversie vanuit DPG ‘owned media’ en magazines sites naar de diverse webshops
 • Verantwoordelijk voor digitale campagne management bij marketplaces (Bol.com)
 • Draagt zorg voor een juiste borging van het campagne management binnen de webshops
 • Initiëren, onderzoeken en testen op gebied van digitale marktontwikkelingen, usability en conversie optimalisatie
 • Optimalisaties initiëren van de customer journey
 • Uitbreiden van online afzetkanalen (affiliates/ marketplaces)

 

Functie eisen

We zijn op zoek naar een enthousiaste en ondernemende collega met HBO+ niveau en circa 4 jaar werkervaring in een online sales/ e-commerce rol. Je hebt voldoende stevigheid om op verschillende niveaus een impactvolle gesprekspartner te zijn, zowel in- als extern. Je bent analytisch sterk, accuraat, werkt resultaatgericht en durft out-of-the box te denken. Je bent een teamplayer met overtuigingskracht.

Als hét grootste mediabedrijf van Nederland staat we open voor alle talent in de maatschappij. Wij roepen kandidaten met een diverse achtergrond in de breedste zin van het woord dan ook op om te solliciteren op deze functie. Juist door de verschillen tussen collega’s ontstaan verrassende inzichten en innovatieve oplossingen. En dat past dan weer heel erg goed bij ons als organisatie. We zijn benieuwd wie jij bent en welke kwaliteiten en ervaring jij meebrengt.

Wie zijn wij?

Je komt terecht in het retail team dat bestaat uit 8 ondernemende collega’s met ieder hun eigen specialisme, zoals channel managers, campagne managers en retail marketeers. Samen zijn wij binnen DPG Media verantwoordelijk voor alle retail activiteiten in Nederland. Deze afdeling is omzetverantwoordelijk voor drie productgroepen: dagbladen, tijdschriften en pockets/ strips aangevuld met een aantal overige omzetstromen uit bijvoorbeeld leestafels.

Binnen het retail team bieden we je een professionele werkomgeving waarin we ondernemerschap, samenwerken en vrijheid enorm belangrijk vinden. We openen de maandag centraal en organiseren regelmatig (digitale) team activiteiten. We geven je alle ruimte om aan je toekomst te werken door het aanbieden van workshops en trainingen. Voel je vrij om bij ons ondernemer, teamspeler en vooral jezelf te zijn.

Wat je van ons krijgt

 • Een waanzinnig leuke baan;
 • Een salaris passend bij ervaring en kennis;
 • Een 36-urige werkweek;
 • Je ontvangt 8 procent vakantiegeld en 4 procent persoonlijk budget;
 • Volop opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden.

 

Nog meer redenen om bij DPG Media te willen werken

Bij DPG Media werken we voor meer dan 90 sterke nieuwsmerken, magazines, televisieprogramma’s, radiostations en online services zoals Qmusic, NU.nl, Tweakers, Libelle, VTM en meer. We bereiken maandelijks ruim 90 procent van de Nederlanders en 8 op de 10 Vlamingen.

We bieden je een professionele werkomgeving waarin we vrijheid enorm belangrijk vinden. We geven je alle ruimte om aan je toekomst te werken door het aanbieden van workshops en trainingen. Voel je vrij om bij ons ondernemer, leerling en teamspeler te zijn, en vooral om jezelf te zijn. Bij DPG Media is iedereen welkom. Dus solliciteer, wat je achtergrond ook is. Er staan ruim 5.500 slimme collega’s te popelen om je op te nemen in een team, of dat nou een projectteam, een pubquizteam of een sportteam is.

Solliciteren, en dan?

Heb je direct zin om aan de slag te gaan als Online Channel Manager? Solliciteer hier! Je krijgt binnen twee weken na ontvangst van je sollicitatie altijd een reactie. Zit je bij de eerste selectie, dan zullen we telefonisch contact met je opnemen om een afspraak in te plannen. Eerst nog wat meer weten? Jamie beantwoordt graag je vragen. Stuur een mail naar jamie.plug@dpgmedia.nl.

www.dpgmedia.nl
www.dpgmediagroup.com

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie