[Vacatures] DPG Media zoekt een Online Project Manager
24-01-2022 09:15:00 | Door: Pie Kamau | hits: 1653 | Tags:

DPG Media is per direct op zoek naar een:

Online Project Manager

Ben jij gestructureerde Online Project Manager, die goed is in het opzetten en waarborgen van campagnes? Die zich niet van de wijs laat brengen door de waan van de dag, maar de grote lijnen kan blijven zien? En die goed digitaal onderlegd is om de meest uiteenlopende projecten op te pakken? Dan zijn we op zoek naar jou!

Wat ga je doen

De Brand & Digital marketingafdeling is verantwoordelijk voor het digitale bereik van alle nieuws- en entertainment merken van DPG Media. Het is ons doel om met sterke merken, intuïtief goed werkende producten en platformen en een slimme distributiestrategie onze digitale merken zo hard mogelijk te laten groeien. Dit doen we samen met online marketeers die het gewend zijn om te werken met digitale KPI's en gespecialiseerd zijn in campagnes, creatie, content en techniek.

Als Projectmanager ben jij verantwoordelijk voor het opzetten van uiteenlopende projecten en campagnes. Je creëert en behoudt overzicht in een dynamische omgeving. Geen dag is hetzelfde en jij als Project Manager weet daar wel raad mee. Een dag zou er bijvoorbeeld als volgt uit kunnen zien:

 • Je start je dag met de cijfers van een campagne die live staat. Je controleert of het goed loopt en of er verbeterpunten zijn. Vervolgens schakel je met online specialisten over optimalisaties. Je informeert de stakeholders over de resultaten en beantwoordt eventuele vragen.
 • Het volgende project moet alweer opgestart worden. Met de Brand Manager overleg je over de briefing die de volgende dag naar het creatieve team moet: ‘Zijn de doelstellingen duidelijk? Wat is er bekend over het huidige bezoekersgedrag en welke brand assets moeten er zeker meegenomen worden?’ De uitkomsten verwerk je in een heldere briefing.
 • Tot slot staat er nog een meeting met je team op de agenda, waarin alle Brand Managers en Project Managers delen wat er die week speelt. Samen kijken jullie naar een campagne die bijna live gaat en waar een andere Project Manager nog vragen over stelt. Samen vinden jullie daar de antwoorden op.

 

De rol:

 • ATL campagnes (incl eigen media inzet), zoals introductie- en activatiecampagnes opzetten, begeleiden en evalueren (bv een introductie van een nieuwe app of een campagne rondom een product feature als GoalAlert).
 • Projecten opzetten en begeleiden die als doel hebben bezoekers vaker en langer in het product te krijgen / houden.
 • Verschillende disciplines (online specialisten) aansturen. Een strakke planning bijhouden en zorgen dat iedereen op tijd aanlevert.

 

Wie zijn wij

Als Project Manager kom jij terecht in het Brand & Digital team wat bestaat uit 80 ondernemende collega’s met ieder hun eigen specialisme; van Uxer, E-mail Marketeer tot Campagnemanager. De Brand & Digital marketingafdeling van DPG Media is verantwoordelijk voor het digitale bereik, engagement en inlogs op al onze nieuws- en magazinemerken. Onze marketing vindt plaats over de as van content en voornamelijk op onze eigen platformen. We werken dan ook nauw samen met IT en redacties. Naast nieuwsmerken als AD, Nu.nl en Volkskrant ga je ook aan de slag voor oa Libelle, Margriet, Donald Duck. Er is geen dag hetzelfde!

Wat je van ons krijgt

 • Een waanzinnig leuke baan.
 • Een salaris passend bij ervaring en kennis.
 • Een 36-urige werkweek.
 • Je ontvangt 8 procent vakantiegeld en 4 procent persoonlijk budget.
 • Volop opleidings-en ontwikkelingsmogelijkheden.

 

Als hét grootste mediabedrijf van Nederland staan we open voor alle talent in de maatschappij. Wij roepen kandidaten met een diverse achtergrond in de breedste zin van het woord dan ook op om te solliciteren op deze functie. Juist door de verschillen tussen collega’s ontstaan verrassende inzichten en innovatieve oplossingen. En dat past dan weer heel erg goed bij ons als organisatie. We zijn benieuwd wie jij bent en welke kwaliteiten en ervaring jij meebrengt.

Wat maakt jou de perfecte kandidaat

 • Je hebt ca. 3 - 5 jaar ervaring als Projectmanager.
 • Je hebt goede kennis van digitale media en advertising.
 • Je bent in staat in multidisciplinaire teams projecten op te starten en verder te brengen.
 • Je bent gestructureerd en resultaatgericht; iedere campagne moet perfect uitgevoerd worden volgens de doelstellingen.
 • Je bent een goede gesprekspartner voor redacties, marketing en bureaus.

 

Nog meer redenen om bij DPG Media te willen werken

Bij DPG Media werken we voor meer dan 90 sterke nieuwsmerken, magazines, televisieprogramma’s, radiostations en online services zoals Qmusic, NU.nl, Tweakers, Libelle, VTM en meer. We bereiken maandelijks ruim 90 procent van de Nederlanders en 8 op de 10 Vlamingen.

We bieden je een professionele werkomgeving waarin we vrijheid enorm belangrijk vinden. We geven je alle ruimte om aan je toekomst te werken door het aanbieden van workshops en trainingen. Voel je vrij om bij ons ondernemer, leerling en teamspeler te zijn, en vooral om jezelf te zijn. Bij DPG Media is iedereen welkom. Dus solliciteer, wat je achtergrond ook is. Er staan ruim 5.500 slimme collega’s te popelen om je op te nemen in een team, of dat nou een projectteam, een pubquizteam of een sportteam is.

Solliciteren, en dan?

Heb je direct zin om aan de slag te gaan als Online Projectmanager? Solliciteer hier. Je krijgt binnen twee weken na ontvangst van je sollicitatie altijd een reactie. Zit je bij de eerste selectie, dan zullen we telefonisch contact met je opnemen om een afspraak in te plannen. Eerst nog wat meer weten? Roxanne beantwoordt graag je vragen. Stuur een mail naar roxanne.rinkes@dpgmedia.nl

www .dpgmedia.nl
www.dpgmediagroup.com

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie