[Vacatures] DPG Media zoekt een Online Redacteur Tilburg
23-05-2022 10:40:00 | Door: Pie Kamau | hits: 1446 | Tags:

DPG Media is per direct op zoek naar een:

Online Redacteur Tilburg 

Als online redacteur op de samenwerkingsredactie van BN DeStem, Brabants Dagblad en Eindhovens Dagblad ben jij de luchtverkeersleider van alle digitale uitingen van deze drie titels.

Je functie

Je bent journalist in hart en nieren, weet altijd alles als eerste, bent in staat om snel op het laatste nieuws in te springen en hierover te berichten. Je krijgt daarnaast dagelijks tientallen verhalen en berichten binnen en bent in staat daarmee een website en app te maken die voortdurend actueel, relevant en aantrekkelijk is. Je weet onderwerpen op hun journalistieke waarde te schatten maar weet ook wat het publiek graag leest en je spitst nieuwsselectie, koppen en teasers daarop toe. Je snapt de kracht van beeld, wat mensen trekt en wat niet.

Komt er een prikkelend verhaal binnen of is er nieuws, dan weet je precies hoe je daarmee op site, app en sociale media het meeste bereik genereert. Ook snap je hoe je onderwerpen interessant houdt en hoe je publiek blijft boeien.

Wat ga je doen

Voor bndestem.nl, bd.nl en ed.nl ga je nieuwsartikelen maken. Je selecteert het nieuws en positioneert het voor website en app. Daarnaast ga je verhalen pushen en delen op social media. En deze werkzaamheden voer je ook uit:

 • Communiceren met verslaggevers in het veld.
 • Meten en analyseren welke verhalen aanslaan bij het publiek en hierop acteren.
 • Je maakt deel uit van een ambitieuze omgeving die je nog verder gaat opstuwen.

 

Over de drie Brabantse titels

BN DeStem, Brabants Dagblad en Eindhovens Dagblad werken al geruime tijd actief samen. De laatste jaren is die samenwerking in een stroomversnelling gekomen met een gezamenlijke sportredactie, onderzoeksredactie en sinds 2018 een gezamenlijke online redactie. Het totale online bereik op dagelijkse basis is zo’n 900.000 unieke bezoekers. Het totale aantal lezers op print in Brabant is dagelijks 718.000 lezers.

Wat jou de perfecte online redacteur maakt voor deze redactie

Voor deze functie zoeken wij kandidaten met een opgewekt karakter die energie krijgen van nieuws en spannende verhalen. Je bent kritisch en opbouwend en durft je te roeren op een redactie. Ook kun je goed tegen werken onder tijdsdruk en spanning. Verder:

 • Heb je er geen moeite mee om vaak in avonden en weekenden te werken.
 • Herken je journalistieke kansen en ethische dilemma’s.
 • Én sta je open voor nieuwe trends in de journalistiek.

 

Als hét grootste mediabedrijf van Nederland staat DPG Media open voor alle talent in de maatschappij. Wij roepen kandidaten met een diverse achtergrond in de breedste zin van het woord dan ook op om te solliciteren op deze functie. Juist door de verschillen tussen collega’s ontstaan verrassende inzichten en innovatieve oplossingen. En dat past dan weer heel erg goed bij ons als organisatie. We zijn benieuwd wie jij bent en welke kwaliteiten en ervaring jij meebrengt.

Wat je van ons krijgt

Wij vinden het belangrijk dat jij je op je plek voelt en je ontwikkelt. Zo kun je deelnemen aan workshops, trainingen of lezingen van de Academy of de Campus, of meedoen aan activiteiten als pubquizzen of borrels.

Verder bieden we je:

 • Een functie op een bruisende redactie.
 • Een multimediaal platform waar jij je bijdrage aan kunt leveren.
 • Een dienstverband van 5 dagen per week met standplaats Tilburg
 • Een salaris conform de CAO voor journalisten, passend bij jouw ervaring.
 • Keuzebudget van 12 procent (waarvan 8 procent vakantiegeld) en een jaarlijkse winstdeling.

 

Nog meer redenen om bij DPG Media te willen werken

Bij DPG Media werken we voor meer dan 90 sterke nieuwsmerken, magazines, televisieprogramma’s, radiostations en online services zoals Qmusic, NU.nl, Tweakers, Libelle, VTM en meer. We bereiken maandelijks ruim 90 procent van de Nederlanders en 8 op de 10 Vlamingen.

We bieden je een professionele werkomgeving waarin we vrijheid enorm belangrijk vinden. We geven je alle ruimte om aan je toekomst te werken door het aanbieden van workshops en trainingen. Voel je vrij om bij ons ondernemer, leerling en teamspeler te zijn, en vooral om jezelf te zijn. Bij DPG Media is iedereen welkom. Dus solliciteer, wat je achtergrond ook is. Er staan ruim 5.500 slimme collega’s te popelen om je op te nemen in een team, of dat nou een projectteam, een pubquizteam of een sportteam is.

Interesse?

Direct solliciteren? Reageer dan uiterlijk 29 mei. Je hoort dan zo snel mogelijk van ons. Wil je meer weten over de vacature? Neem dan contact op met Carin Beenen, Chef Online, via carin.beenen@dpgmedia.nl of 06-34952904 of solliciteer hier.

www.dpgmedia.nl
www.dpgmediagroup.com

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie