[Vacatures] DPG Media zoekt een Online Samensteller AD Utrechts Nieuwsblad & AD Amersfoortse Courant
31-01-2022 09:40:00 | Door: Pie Kamau | hits: 2194 | Tags:

DPG Media is per direct op zoek naar een:

Online Samensteller AD Utrechts Nieuwsblad & AD Amersfoortse Courant

AD Utrechts Nieuwsblad heeft plek voor een online samensteller/redacteur. Zit jij bovenop het nieuws? En weet je als geen ander hoe je onze (premium)verhalen zo goed mogelijk kan presenteren en hoe je een zo groot mogelijk publiek bereikt? Dan ben jij onze nieuwe Online Samensteller/redacteur bij AD Utrechts Nieuwsblad & AD Amersfoortse Courant.

Wat ga je doen?

Als Online Samensteller houd je doorlopend de pagina’s Utrecht en Amersfoort op AD.nl bij. Je weegt continu verhalen tegen elkaar af en laat je daarbij leiden door een grote hoeveelheid data én jouw gut feeling. Je houdt in de gaten wat er speelt in de regio, zet de verhalen van de redactie op een aantrekkelijke manier online en ‘verkoopt’ ze aan de lezer via social media, pushberichten en in nieuwsbrieven. Je denkt goed na over hóe we een verhaal online moeten brengen en op welk moment we dat het beste kunnen doen.

 • het nieuws selecteren en positioneren voor website en app;
 • verhalen pushen en delen op social media;
 • ervoor zorgen dat de beste verhalen uit Utrecht en Amersfoort een plek krijgen op de homepage van ad.nl
 • communiceren met verslaggevers in het veld;
 • meten en analyseren welke verhalen aanslaan bij het publiek en hier naar handelen;
 • incidenteel nieuwsberichten maken;
 • deel uitmaken van een ambitieuze omgeving en deze nog verder opstuwen met jouw ideeën voor innovatie en vernieuwing

 

Wat maakt jou de perfecte kandidaat?

Je bent een aanpakker. Je bent een kei in het verzinnen van spannende koppen en intro’s en je hebt gevoel voor goed beeld bij een verhaal. Je krijgt een kick van data, schrikt niet van bereiksdoelstellingen en zorgt ervoor dat de beste verhalen van AD Utrechts Nieuwsblad en AD Amersfoortse Courant een plek krijgen op de homepage van AD.nl, de grootste nieuwssite van het land. Met andere woorden: je doet er álles aan om te zorgen dat onze (premium) verhalen door zoveel mogelijk mensen worden gelezen. Verder:

 • heb je een journalistieke opleiding op minimaal HBO-niveau;
 • heb je aantoonbare ervaring met het werken voor een (nieuws)website en heb je affiniteit met de regio’s Utrecht en Amersfoort;
 • heb je een uitstekend gevoel voor het verhaal van de dag: waar hebben we het op straat of bij de koffieautomaat over vandaag?
 • beheers je de Nederlandse taal perfect en heb je een voorliefde voor data. Op basis van je data kun je conclusies trekken en mogelijke acties bedenken om zaken te verbeteren;
 • ben je goed in het vinden van online publiek via alle mogelijke kanalen;
 • ben je inzetbaar op onregelmatige tijden, ook in het weekeinde.

 

Als hét grootste mediabedrijf van Nederland staat we open voor alle talent in de maatschappij. Wij roepen kandidaten met een diverse achtergrond in de breedste zin van het woord dan ook op om te solliciteren op deze functie. Juist door de verschillen tussen collega’s ontstaan verrassende inzichten en innovatieve oplossingen. En dat past dan weer heel erg goed bij ons als organisatie. We zijn benieuwd wie jij bent en welke kwaliteiten en ervaring jij meebrengt

Wat wij bieden

AD Utrechts Nieuwsblad en AD Amersfoortse Courant zijn samen dé nieuwsmedia in de regio Utrecht. De redactie is 24/7 online actief. Wij zitten bovenop het nieuws, brengen achtergronden en analyse, maar schrijven ook veel human interestverhalen.

Vanaf de redactie In hartje Utrecht kom je terecht in een team van ervaren, enthousiaste redacteuren en verslaggevers. De Utrechtse regioredactie van het AD - de grootste nieuwssite van Nederland - is dé plek om jezelf te ontwikkelen als journalist. Niet alleen omdat je de kans krijgt veel te doen, maar ook omdat we onderdeel zijn van DPG Media die met de eigen Campus volop cursussen biedt. Het optimaal inzetten van Instagram of TikTok voor je verhalen, infographics of animaties maken, nieuwsbrieven perfectioneren: het cursusaanbod is breed en er zijn steeds weer nieuwe dingen te leren.

Nog meer redenen om bij DPG Media te willen werken

Bij DPG Media werken we voor meer dan 90 sterke nieuwsmerken, magazines, televisieprogramma’s, radiostations en online services zoals Qmusic, NU.nl, Tweakers, Libelle, VTM en meer. We bereiken maandelijks ruim 90 procent van de Nederlanders en 8 op de 10 Vlamingen.

We bieden je een professionele werkomgeving waarin we vrijheid enorm belangrijk vinden. We geven je alle ruimte om aan je toekomst te werken door het aanbieden van workshops en trainingen. Voel je vrij om bij ons ondernemer, leerling en teamspeler te zijn, en vooral om jezelf te zijn. Bij DPG Media is iedereen welkom. Dus solliciteer, wat je achtergrond ook is. Er staan ruim 5.500 slimme collega’s te popelen om je op te nemen in een team, of dat nou een projectteam, een pubquizteam of een sportteam is.

Solliciteren, en dan?

Heb je direct zin om aan de slag te gaan als verslaggever? Solliciteer hier dan uiterlijk zondag 6 februari 2022 met je cv en een motivatie. Eerst meer weten? Stuur dan een mail naar Marije van ‘t Hoog, chef van het AD Utrechts Nieuwsblad via marije.van.t.hoog@ad.nl.

www.ad.nl
www.dpgmedia.nl
www.dpgmediagroup.com

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie