[Vacatures] DPG Media zoekt een Online producer Margriet
16-08-2021 09:10:10 | Door: Pie Kamau | hits: 5962 | Tags:

DPG Media is per direct op zoek naar een:

Online producer Margriet

Ben jij een contentjunkie pur sang, maar gaat je hart ook sneller kloppen van data én heb je een groot organiserend vermogen (lees: ben jij degene die altijd alles regelt en maakt dat je intens gelukkig)? Dan ben jij onze nieuwe collega!

Wat ga je doen?

In deze functie ondersteun je de online manager en help je de hoofdredacteur & online manager met de (uitrol en het uitdragen van de) online strategie. Binnen het online team ben jij de spin in het web. Je zorgt voor strakke planningen en roosters, je bewaakt de merkidentiteit en weet feilloos de perfecte contentselectie te maken voor onze 50+ doelgroep op basis van data. Van last-minute veranderingen en deadlines raak jij allang niet meer in paniek, je durft keuzes te maken en kan die goed ook uitleggen aan je collega’s. Verder:

 • Analyseer je de online resultaten en zet je de uitkomsten in voor de optimalisatie van de website.
 • Stuur je een team van freelancers aan en haal je er energie uit om met hen te sparren of om ze nieuwe dingen te leren.
 • Zit je bomvol goede ideeën in tekst en beeld en weet die te vertalen naar originele content van hoge kwaliteit en houd hierbij altijd rekening met SEO. Jij controleert koppen, intro’s en aanjaagteksten vóór en nadat deze online zijn gegaan, niets ontgaat je.

 

Wie zijn wij?

Margriet is onderdeel van DPG Media en hét Nederlandse magazinemerk voor de 50+ vrouw van nu. Margriet geeft vrouwen informatie, herkenning en verdieping. We maken alles bespreekbaar en doen dat op een vertrouwde manier, zoals een goede vriendin. Het gaat altijd over eerlijke emoties en ons mooie merk is er voor iedereen. Margriet.nl bereikt maandelijks 1,5 miljoen unieke bezoekers en is in 2020 uitgeroepen tot Populairste Lifestyle Website van Nederland.

Wij bieden jou

 • Salaris, passend bij jouw ervaring.
 • Keuzebudget van 12 procent (waarvan 8 procent vakantiegeld).
 • Een 36-urige werkweek.
 • Ontwikkelingsmogelijkheden d.m.v. opleidingen en trainingen.
 • Jaarlijkse winstregeling (o.b.v. resultaat van de organisatie).
 • Een gezellig en ambitieus team met een enorme passie voor het creëren van mooie content.
 • Flexibiliteit om thuis en op kantoor werken af te wisselen.

 

Wat maakt jou de ideale kandidaat maakt

Als Online Producer ben je een meester in het verzinnen van aansprekende koppen en intro’s. Je kunt je goed verplaatsen in de doelgroep van Margriet en hebt die altijd in je achterhoofd. Je bent allergisch voor spelfouten en grammaticale onjuistheden, deze spot jij in een tekst. Je hebt sterke organisatorische vaardigheden en hebt al eerder met een grote groep freelancers gewerkt. Hierdoor durf je feedback te geven, maar weet je dit op een opbouwende manier te brengen. Verder heb je:

 • Een afgeronde hbo- of wo opleiding in media of journalistiek.
 • Aantoonbare ervaring met het creëren en controleren van sterke online content.
 • Drie tot vijf jaar ervaring als coördinator of producer bij een online platform en/of tijdschrift.
 • Altijd je oren en ogen open voor unieke verhalen en vind je het een uitdaging om interviewkandidaten te zoeken en benaderen.

 

Als hét grootste mediabedrijf van Nederland staan we open voor alle talent in de maatschappij. Wij roepen kandidaten met een diverse achtergrond in de breedste zin van het woord dan ook op om te solliciteren op deze functie. Juist door de verschillen tussen collega’s ontstaan verrassende inzichten en innovatieve oplossingen. En dat past dan weer heel erg goed bij ons als organisatie. We zijn benieuwd wie jij bent en welke kwaliteiten en ervaring je meebrengt.

Nog meer redenen om bij DPG Media te willen werken

Bij DPG Media werken we voor meer dan 90 sterke nieuwsmerken, magazines, televisieprogramma’s, radiostations en online services zoals Qmusic, NU.nl, Tweakers, Libelle, VTM en meer. We bereiken maandelijks ruim 90 procent van de Nederlanders en 8 op de 10 Vlamingen.

We bieden je een professionele werkomgeving waarin we vrijheid enorm belangrijk vinden. We geven je alle ruimte om aan je toekomst te werken door het aanbieden van workshops en trainingen. Voel je vrij om bij ons ondernemer, leerling en teamspeler te zijn, en vooral om jezelf te zijn. Bij DPG Media is iedereen welkom. Dus solliciteer, wat je achtergrond ook is. Er staan ruim 5.500 slimme collega’s te popelen om je op te nemen in een team, of dat nou een projectteam, een pubquizteam of een sportteam is.

Solliciteren

Zou jij het liefst vandaag nog starten als Online Producer bij Margriet? Solliciteer dan uiterlijk 29 augustus! Je krijgt na de sluitingsdatum van de vacature altijd een reactie. Zit je bij de eerste selectie, dan zullen we contact met je opnemen om een afspraak in te plannen. Heb je nog vragen voordat je een verpletterende motivatie kunt schrijven? Online manager Loesja de Bruin beantwoordt je vragen graag: loesja.de.bruin@dpgmedia.nl. Solliciteer hier.