[Vacatures] DPG Media zoekt een Product Lead eCommerce
04-10-2021 08:38:00 | Door: Pie Kamau | hits: 3957 | Tags:

DPG Media is per direct op zoek naar een:

Product Lead eCommerce

Als Product Lead zet jij de lijnen uit voor het platform waarop bijna 40 webshops van onze mooie Nederlandse en Belgische merken op draaien. Bouw jij met ons mee?

Wat ga je doen

In deze functie ben je verantwoordelijk voor de algehele platformontwikkeling binnen onze afdeling eCommerce. Je geeft hierbij leiding aan een team van een product owner en content managers. Samen met de product owner geef je sturing aan een extern team van developers, en hiernaast stuur je een extern bureau aan met een multidisciplinair team van o.a. CRO & UX- specialisten voor het optimaliseren van de klantreis.

In alles wat je doet stel je de klant voorop. Je bent dan ook als geen ander in staat om de wensen en behoeften van onze gebruikers te doorgronden en door te vertalen in een platformstrategie en de roadmap. Ook begrijp je dat het platform een centrale rol in onze operatie heeft, waarbij stakeholder management (zowel naar directe collega’s, de rest van ons bedrijf als externe belanghebbenden) van groot belang is. Hiervoor heb je veel contact met je eigen team, maar ook met andere collega’s binnen de afdeling (bv. product managers, brand managers, digitaal specialisten) en binnen DPG (denk aan IT of Legal). Verder:

 • Weet je goed hoe je jouw visie aan stakeholders over moet dragen.
 • Bepaal je samen met het MT hoe de roadmap eruit gaat zien, zowel voor de korte als lange termijn.
 • Ben je sterk betrokken bij alle customer facing processen en het optimaliseren hiervan.
 • Weet je samen met de Product Owner de vraagstukken vanuit de organisatie op waarde te schatten en op de juiste wijze te prioriteren.
 • Ben je in de lead om het CRO proces te organiseren en het ritme hiervan af te stemmen op de development sprints.
 • Geef je onze content managers handvatten en sturing bij het creëren van content die bijdraagt aan een optimale gebruikerservaring op ons platform.

 

Functie eisen

 • Je hebt minimaal 5 jaar ervaring in een soortgelijke functie, bij voorkeur in een eCommerce- omgeving.
 • Je hebt ervaring met platformontwikkeling, CRO en UX- optimalisatie.
 • Je hebt kennis van en ervaring met validatieprocessen en uiteenlopende onderzoeksmethoden zoals A/B testen en usability onderzoeken.
 • Je hebt een sterk analytisch en experimenteel gedreven aanpak.
 • Je staat elke dag op met een grote drive om de customer journey te verbeteren.
 • Je hebt een grote passie voor tech en innovatie.
 • Je bent communicatief sterk en weet jouw visie uit te dragen richting management, stakeholders en de mensen in je eigen team.

 

Als hét grootste mediabedrijf van Nederland staan we open voor alle talent in de maatschappij. Wij roepen kandidaten met een diverse achtergrond in de breedste zin van het woord dan ook op om te solliciteren op deze functie. Juist door de verschillen tussen collega’s ontstaan verrassende inzichten en innovatieve oplossingen. En dat past dan weer heel erg goed bij ons als organisatie. We zijn benieuwd wie jij bent en welke kwaliteiten en ervaring jij meebrengt.

Wie zijn wij

De afdeling eCommerce is binnen DPG Media dé plek waar alle eCommerce- activiteiten plaats vinden. Zowel voor ons eigen merk LeuksteTickets.nl, als ook de nieuwsmerken zoals AD en Nu.nl, magazinetitels als Libelle en Veronica Superguide alsook de winkel van Donald Duck.

Hierbij willen we Nederland informeren, inspireren en activeren met voordeel: thuis en erop uit. Met de afdeling zijn we verantwoordelijk voor het creëren van aanbod, het beheer, de branding en het uitvoeren van campagnes van onze 32 Nederlandse webshops.

De afdeling eCommerce bestaat uit ca. 30 ondernemende collega’s met ieder hun eigen specialisme. Het team Product valt in het team Traffic & Optimalisatie, dat bestaat uit 10 collega’s (met daaromheen verschillende freelancers en bureaus) die zorg dragen voor de gehele digitale funnel en het platform voor alle eCommerce- activiteiten.

Wij bieden jou

 • Salaris, passend bij jouw ervaring en een interessant bonussysteem.
 • 8 procent vakantiegeld en 4 procent persoonlijk budget.
 • 36-urige werkweek.
 • Volop opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden.
 • Jaarlijkse winstdeling o.b.v. de prestaties van DPG Media.Nog meer redenen om bij DPG Media te willen werken

Bij DPG Media werken we voor meer dan 90 sterke nieuwsmerken, magazines, televisieprogramma’s, radiostations en online services zoals Qmusic, NU.nl, Tweakers, Libelle, VTM en meer. We bereiken maandelijks ruim 90 procent van de Nederlanders en 8 op de 10 Vlamingen.

We bieden je een professionele werkomgeving waarin we vrijheid enorm belangrijk vinden. We geven je alle ruimte om aan je toekomst te werken door het aanbieden van workshops en trainingen. Voel je vrij om bij ons ondernemer, leerling en teamspeler te zijn, en vooral om jezelf te zijn. Bij DPG Media is iedereen welkom. Dus solliciteer, wat je achtergrond ook is. Er staan ruim 5.500 slimme collega’s te popelen om je op te nemen in een team, of dat nou een projectteam, een pubquizteam of een sportteam is.

Solliciteren, en dan?

Heb je direct zin om aan de slag te gaan als product lead? Solliciteer dan uiterlijk 18 oktober met je CV en een korte motivatie. Je krijgt binnen twee weken na ontvangst van je sollicitatie altijd een reactie. Zit je bij de eerste selectie, dan zullen we telefonisch contact met je opnemen om een afspraak in te plannen. Eerst nog wat meer weten? Jacomine beantwoordt graag je vragen. Stuur een mail naar jacomine.devisser@dpgmedia.nl of een appje kan ook 0629441316. Solliciteer hier.

www .dpgmedia.nl
www.dpgmediagroup.com

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie