[Vacatures] DPG Media zoekt een Productmanager Retail
23-12-2021 11:36:00 | Door: Pie Kamau | hits: 2445 | Tags:

DPG Media is per direct op zoek naar een:

Productmanager Retail

Als wij Donald Duck of vtwonen zeggen, heb jij dan al volop ideeën voor nieuwe productproposities? En heb jij ook nog een passie voor retail? Dan is dit jouw kans om te komen werken voor de mooiste mediamerken van Nederland!

Wat ga je doen

In deze veelzijdige functie werk je samen met redacties aan het totale magazine portfolio (bv: Donald DuckLibelle vtwonen). Je vertaalt uitkomsten van onderzoek, analyse en gezond ondernemerschap naar een optimale commerciële jaarplanning. Daarbij heb je specifieke aandacht voor het uitbouwen en introduceren van diverse line extensions. Jij bent altijd op zoek naar nieuwe kansen, deze kunnen vanuit het portfolio zelf zijn maar ook vanuit de markt. Jij bent verantwoordelijk voor de lifecycle: welke content zetten we waar weg en hoe? Opgesomd zullen jouw kerntaken bestaan uit:

  • Je maakt de commerciële jaarplanning en levert een bijdrage aan de forecast en het budget;
  • Je ontwikkelt nieuwe omzet drivers door productontwikkeling en nieuwe productproposities;
  • Je bent vanuit afdeling retail de stakeholder naar o.a. redacties en Disney HQ.

 

Wie zijn wij

Met meer dan 90 sterke nieuwsmerken, magazines, televisieprogramma’s, radiostations en online services is DPG Media de meest toonaangevende en de grootste mediagroep van Nederland en België. We zijn een ambitieuze werkgever met oog voor kwaliteit.

Je komt terecht in het retail team dat bestaat uit 8 ondernemende collega’s met ieder hun eigen specialisme, zoals channel managers, campagne managers en retail marketeers. Samen zijn wij binnen DPG Media verantwoordelijk voor alle retailactiviteiten in Nederland. Deze afdeling is omzetverantwoordelijk voor drie productgroepen: dagbladen, tijdschriften en Pockets/strips aangevuld met een aantal overige omzetstromen uit bv. leestafels.

Binnen het retail team bieden we je een professionele werkomgeving waarin we ondernemerschap, samenwerken en vrijheid enorm belangrijk vinden. We openen de maandag centraal en organiseren regelmatig (digitale) team activiteiten. We geven je alle ruimte om aan je toekomst te werken door het aanbieden van workshops en trainingen. Voel je vrij om bij ons ondernemer, teamspeler en vooral jezelf te zijn.

Wat je van ons krijgt

  • Een waanzinnig leuke baan;
  • Een salaris passend bij ervaring en kennis;
  • Een 36-urige werkweek;
  • Je ontvangt 8 procent vakantiegeld en 4 procent persoonlijk budget;
  • Volop opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden.

 

Wat maakt jou de perfecte kandidaat

We zijn op zoek naar een enthousiaste en ondernemende Productmanager Retail met HBO+ niveau en ca. 5+ jaar ervaring in een vergelijkbare rol. Je weet een langetermijnvisie door te vertalen naar concrete plannen en nieuwe projecten. Je hebt voldoende stevigheid om op verschillende niveaus een impactvolle gesprekspartner te zijn, zowel in- als extern. Je bent conceptueel/analytisch sterk en werkt resultaatgericht. Je creëert effectieve samenwerkingen en realiseert daardoor draagvlak op alle niveaus om onze doelstellingen te bereiken. Uiteraard ben jij op de hoogte van alle mogelijkheden in Excel en blijf jij je je graag hierin ontwikkelen.

Solliciteren, en dan?

Heb je direct zin om aan de slag te gaan als Productmanager Retail? Solliciteer dan uiterlijk 15 januari. Je krijgt binnen twee weken na ontvangst van je sollicitatie altijd een reactie. Zit je bij de eerste selectie, dan zullen we telefonisch contact met je opnemen om een afspraak in te plannen. Eerst nog wat meer weten? Roxanne beantwoordt graag je vragen. Stuur een mail naar roxanne.rinkes@dpgmedia.nl of solliciteer hier.

www .dpgmedia.nl
www.dpgmediagroup.com

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie