[Vacatures] DPG Media zoekt een Projectmanager Ouders van Nu en vtwonen
24-01-2022 08:37:00 | Door: Pie Kamau | hits: 2209 | Tags:

DPG Media is per direct op zoek naar een:

Projectmanager Ouders van Nu en vtwonen

Ben jij een echte interieurliefhebber of is jouw woning er zo één uit een magazine? En heb je daarnaast affiniteit met onderwerpen rondom gezin en opvoeding? Dan zijn wij opzoek naar jou!

Als Projectmanager kom je te werken bij het interne reclamebureau van DPG Media dat zich richt op de zogeheten Special Interest Media. Alle titels met een redactionele formule, een grote community en een prijsvergelijker vallen hieronder: Tweakers, Hardware Info, vtwonen, Ouders van Nu en AutoWeek. Oftewel het thuis voor techies, interior lovers, (aanstaande) ouders en petrolheads.

Voor welke specifieke titels?

Jij gaat voornamelijk werken voor de prachtige merken Ouders van Nu en vtwonen. Ouders van Nu is het meest deskundige multimediale platform (print & online) voor alle (aanstaande) ouders met vragen over gezin, opvoeding en ontwikkeling van kinderen, van buik tot brugklas. vtwonen is het woonplatform van Nederland en Vlaanderen. Hier vind je alle informatie en inspiratie voor huis & tuin, koop je de juiste (licentie) producten en diensten en lees en deel je ervaringen in de vtwonen community.

Wat doe ik precies?

Jouw primaire focus en verantwoordelijkheid is de uitvoering, coördinatie en organisatie van branded content campagnes, maatwerk concepten en commerciële samenwerkingen. De conceptmanager, waar jij nauw mee samenwerkt, heeft het concept en de bijbehorende campagne uitgedacht (jij wordt natuurlijk altijd gevraagd om input) en jouw collega’s van Sales hebben dit voorstel verkocht aan een adverteerder. Vanaf het moment dat een project verkocht is ben jij in de lead.

Vervolgens neem jij het project in productie en zorg je voor een, zoals wij dat noemen, excellente executie, waarbij je er alles aan doet om de verwachtingen van de adverteerder te overtreffen. Dat begint bij het schrijven van een projectplan (of PPM) en planning. Dit document is voor jou eigenlijk de bijbel van het project. Hierdoor heb je aan het begin van het project alle verschillende onderdelen al goed uitgedacht, heb je in je hoofd nagedacht over verschillende alternatieve scenario’s (want jij weet als geen ander dat een project zelden verloopt zoals jij het in gedachten had aan het begin) en heb je een realistische en haalbare planning voor je project opgesteld.

Tijdens de productie werk je nauw samen met verschillende stakeholders en ben je druk bezig om inhoudelijke content te creëren die past bij de (aanstaande) ouders en de interior lovers. Al deze content zet je zelf live met de online aanjagers (bijvoorbeeld banners of social posts).  Ook monitor jij de resultaten van de campagne en optimaliseer je daar waar nodig. Tussendoor houd jij je stakeholders goed op de hoogte van de voortgang en resultaten. Aan het einde van het project maak je een rapportage en plan je een eindevaluatiegesprek in met de adverteerder.

Ik hou van overzicht, mag ik bullets?

De Projectmanager die we zoeken:

 • Is een duizendpoot die gaat voor het maximale resultaat.
 • Weet een goede mix te vinden tussen klant- en community belang.
 • Communiceert helder en duidelijk over afspraken en deadlines.
 • Is makkelijk in de omgang en iedereen vindt het een feestje om met je samen te werken.
 • Is flexibel, laat zich niet uit het veld slaan en houdt het hoofd koel als het erom spant.
 • Heeft gevoel voor commercie.
 • Is de spin in het web en begrijpt als geen ander ‘vertrouwen is goed, controle is beter’.
 • Weet heel goed dat ‘nee’ zeggen soms ook een optie is en dat durf je ook.
 • Wordt enthousiast van dit soort toffe campagnes:
  vtwonen -  Interieurtalent gezocht met vtwonen.
  Ouders van Nu -  Moeders van morgenPhilips AventCeder’s.

 

Zijn er nog eisen?

Wij houden eigenlijk niet van harde eisen want het gaat vooral om wie je bent maar we worden wel blij van relevante ervaring zoals:

 • Een afgeronde HBO-opleiding richting marketing, communicatie en media met een aantal jaren werkervaring in een soortgelijke functie.
 • Aantoonbare ervaring, kennis en affiniteit met branded content.

 

Wat bieden jullie mij?

 • Uitdagende functie van 4 tot 5 dagen in de week.
 • Je krijgt de kans om te werken voor de grootste adverteerders.
 • Je komt in een hecht, jong en gedreven team terecht waarin men voor elkaar klaar staat, elkaar respecteert en stimuleert om te blijven ontwikkelen. Door de informele omgang met elkaar en onderlinge loyaliteit en vertrouwen wordt een fijne werksfeer gecreëerd. En dat vinden wij heel erg belangrijk!
 • Een goed salaris, afgestemd op je ervaring.
 • Keuzebudget van 12 procent (waarvan 8 procent vakantiegeld).
 • Winstdeling o.b.v. de prestaties van DPG Media.
 • Flexibiliteit om thuis of op kantoor (Amsterdam) te werken. We werken met de policy: ‘werken waar het werkt’.
 • Ruime opleidingsmogelijkheden via MyAcademy.

 

Nog meer redenen om bij DPG Media te willen werken

Bij DPG Media werken we voor meer dan 90 sterke nieuwsmerken, magazines, televisieprogramma’s, radiostations en online services zoals Qmusic, NU.nl, Tweakers, Libelle, VTM en meer. We bereiken maandelijks ruim 90 procent van de Nederlanders en 8 op de 10 Vlamingen.

We bieden je een professionele werkomgeving waarin we vrijheid enorm belangrijk vinden. We geven je alle ruimte om aan je toekomst te werken door het aanbieden van workshops en trainingen. Voel je vrij om bij ons ondernemer, leerling en teamspeler te zijn, en vooral om jezelf te zijn. Bij DPG Media is iedereen welkom. Dus solliciteer, wat je achtergrond ook is. Er staan ruim 5.500 slimme collega’s te popelen om je op te nemen in een team, of dat nou een projectteam, een pubquizteam of een sportteam is. Ontdek wat wij je te bieden hebben.

Waar kan mijn sollicitatie naartoe?

Ben je enthousiast geworden? Solliciteren hier. Wil je meer weten over de functie? Dan kun je contact opnemen met roxanne.rinkes@dpgmedia.nl.

www .dpgmedia.nl
www.dpgmediagroup.com

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie