[Vacatures] DPG Media zoekt een Redacteur ZO-katern ADR
06-12-2021 11:35:40 | Door: Pie Kamau | hits: 1349 | Tags:

DPG Media is per direct op zoek naar een:

Redacteur ZO-katern ADR

Weet jij een flinke bak inspiratie en ideeën te halen uit het dagelijks leven? Ben je nieuwsgierig naar de antwoorden en weet je dit om te zetten naar boeiende artikelen vol tips en praktische inzichten voor de lezers van onze kranten? Dan past de vacature van redacteur van het ZO-katern van het AD en 7 regionale kranten (BN DeStem, Brabants Dagblad, Eindhovens Dagblad, de Gelderlander, PZC, de Stentor en Tubantia) wellicht bij jou. De ZO-redactie maakt per week 15 pagina’s over ‘eerste hulp bij alledaagse kwesties’. In het wekelijks katern op zaterdag van 7 pagina’s en een dagelijkse spread doordeweeks schrijven we over huis, tuin en keuken, en ook over techniek, psychologie, geld, opvoeding, auto, gezondheid en consumententests. Alle artikelen vinden ook online een groot publiek. ZO is er om het leven makkelijker te maken.

Bij de redactie van ZO is per 1 januari 2022 een vacature voor redacteur. Wat ga je doen? Samen met een coördinerend redacteur, redacteur eindredactie, vormgever, beeldredacteur en je chef maak je elke week een sterke mix van artikelen die passen bij dat moment. Je zoekt bij elk verhaalidee de juiste (freelance) auteur en begeleidt die naar het artikel dat je voor ogen hebt. Je bent sterk in het redigeren van artikelen en als kers op de taart maak je een briljante kop en intro om de lezer het verhaal in te trekken.

Gevraagd:

  • Je journalistieke radar voor goede onderwerpen staat altijd aan en je hebt affiniteit met de ZO-thema’s. En je hebt interesse voor producttesten, van sushi tot soundbar.
  • Je bent scherp op topkwaliteit van artikelen (het moet allemaal wel kloppen natuurlijk). Je houdt van orde en overzicht, bent nauwkeurig, probleemoplossend en flexibel.
  • Je bent een optimistische teamspeler. Ervaring met het aansturen van freelancers is een pre.

 

Wie zijn wij

ZO hoort bij ADR Nieuwsmedia, onderdeel van DPG Media. De redactie van ZO zit op de redactie van het AD, hartje Rotterdam, naast CS. We werken met een combinatie van thuiswerken en werken op de redactie. ADR is onderdeel van DPG Media en als hét grootste mediabedrijf van Nederland staat we open voor alle talent in de maatschappij. Wij roepen kandidaten met een diverse achtergrond in de breedste zin van het woord dan ook op om te solliciteren op deze functie. Juist door de verschillen tussen collega’s ontstaan verrassende inzichten en innovatieve oplossingen. En dat past dan weer heel erg goed bij ons als organisatie. We zijn benieuwd wie jij bent en welke kwaliteiten en ervaring jij meebrengt.

Wij bieden jou:

  • Een afwisselende functie waarin je aan de slag bent voor een grote doelgroep.
  • Een parttime baan met een minimum van 4 dagen (30,4 uur), fulltime is bespreekbaar.
  • Een salaris conform de CAO voor journalisten, passend bij jouw ervaring.
  • Keuzebudget van 12 procent (waarvan 8 procent vakantiegeld).
  • Jaarlijkse winstregeling (o.b.v. resultaat van de organisatie).
  • Ontwikkelingsmogelijkheden d.m.v. opleidingen, trainingen en certificaten via Mijn Campus.
  • Laptop en telefoon van de zaak.

 

Nog meer redenen om bij DPG Media te willen werken

Bij DPG Media werken we voor meer dan 90 sterke nieuwsmerken, magazines, televisieprogramma’s, radiostations en online services zoals Qmusic, NU.nl, Tweakers, Libelle, VTM en meer. We bereiken maandelijks ruim 90 procent van de Nederlanders en 8 op de 10 Vlamingen.

We bieden je een professionele werkomgeving waarin we vrijheid enorm belangrijk vinden. We geven je alle ruimte om aan je toekomst te werken door het aanbieden van workshops en trainingen. Voel je vrij om bij ons ondernemer, leerling en teamspeler te zijn, en vooral om jezelf te zijn. Bij DPG Media is iedereen welkom. Dus solliciteer, wat je achtergrond ook is. Er staan ruim 5.500 slimme collega’s te popelen om je op te nemen in een team, of dat nou een projectteam, een pubquizteam of een sportteam is.

Solliciteren, en dan?

Heb je direct zin om aan de slag te gaan als redacteur ZO bij het AD? Solliciteer dan uiterlijk 10 december. Je krijgt na de sluitingsdatum van de vacature altijd een reactie. Zit je bij de eerste selectie, dan zullen we telefonisch contact met je opnemen om een afspraak in te plannen. Eerst nog wat meer weten? Sara van Gorp, chef ZO en Mezza, beantwoordt graag je vragen via sara.van.gorp@dpgmedia.nl of solliciteer hier.

www .dpgmedia.nl
www.dpgmediagroup.com

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie