[Vacatures] DPG Media zoekt een Reviewredacteur audio- en beeldweergevers Tweakers
14-02-2022 08:03:00 | Door: Pie Kamau | hits: 2114 | Tags:

DPG Media is per direct op zoek naar een:

Reviewredacteur audio- en beeldweergevers Tweakers

Weet jij alles van audio- en videoproducten? Heb je een kritisch oor én bijt jij je graag vast in de technologie van noise cancelling hoofdtelefoons, soundbars en streaming-speakers? Heb je daarnaast ook een voorliefde voor televisies en projectoren en wekken termen als frequentierespons, harmonische vervorming, Delta E, contrastratio en kleurruimte meteen jouw interesse? Dan komen we graag met je in contact, want we zijn op zoek naar een redacteur voor het reviewteam van Tweakers.

Wat ga je doen?

Als reviewredacteur met een focus op audio- en videoproducten, is het jouw taak om deze markten op de voet te volgen, trends te duiden en producten te recenseren. Samen met ons testlab keer je de nieuwste producten binnenstebuiten en kom je er alles over te weten, om onze lezers zo op de hoogte te houden en het beste advies te geven. Dit doe je in de vorm van previews, reviews, achtergronden, round-ups en Best Buy Guides.

We zoeken iemand met een kritisch gehoor die in staat is een beschrijvend oordeel te vellen over de geluidsweergave van de nieuwste headsets, oordoppen, conneced speakers en soundbars. Daarnaast duik je graag in de technologie van moderne audio-apparatuur, gids je onze bezoekers door het woud aan mogelijkheden en technische standaarden en werk je samen met ons testlab om audioproducten door te meten op het gebied van frequentiekarakteristiek, vervorming en noise reduction. Je vervult bovendien een centrale rol bij de verdere ontwikkeling van onze testprocedures van audioproducten.

Secundair houd je je bezig met het recenseren van televisies en projectoren. Een scherp oog is daarvoor natuurlijk vereist, maar daarnaast verdiep je je ook graag in de manier waarop televisies werken. Je kunt precies uitleggen wat het verschil is tussen LCD, WOLED en RGB OLED, staat te popelen om de kleurnauwkeurigheid van nieuwe televisies door te meten en je zoekt graag uit hoe de beeldverwerking van verschillende fabrikanten zich tot elkaar verhoudt.

Onze ideale kandidaat is iemand die:

 • Een passie heeft voor technologie in brede zin;
 • in het bijzonder geïnteresseerd is in alles wat met technische ontwikkelingen op het gebied van audio- en videoapparatuur te maken heeft;
 • audioproducten subjectief kan beoordelen én daarnaast graag objectief verifieerbare testdata verzamelt en die duidt voor onze bezoekers;
 • een passie heeft voor audio en zich daarbij vooral graag richt op het beoordelen van producten die voor een breed publiek aantrekkelijk zijn;
 • de markt voor televisies met interesse volgt. Weet welke ontwikkelingen er spelen en zich wil verdiepen in aspecten als kleurruimte, kleurtemperatuur, Delta E, gamma, contrastratio, hdr, vrr en input lag en deze gaat duiden voor onze bezoekers;
 • affiniteit heeft met de doelgroep van Tweakers;
 • snel kan schrijven, maar dan wel foutloos en accuraat;
 • idealiter ervaring heeft met (product)fotografie en fotobewerking.

 

Journalistieke ervaring is een sterk voordeel, maar niet noodzakelijk.

Over ons

Je werkplek is Tweakers HQ aan de Jacob Bontiusplaats in Amsterdam. De sfeer bij Tweakers is los, maar ook gedreven. We proberen onze bezoekers het ultieme techplatform te bieden dat ze verdienen en houden elkaar daarom scherp. Tussen de bedrijven door is er genoeg tijd voor ontspanning, met bijvoorbeeld gaming en het bespelen van de nieuwste producten die zijn binnengekomen. Tweakers is onderdeel van DPG Media, uitgever van onder andere de Volkskrant, Trouw, AD en Het Parool.

Als het grootste mediabedrijf van Nederland staan we open voor alle talent in de maatschappij. Wij roepen kandidaten met diverse achtergronden in de breedste zin van het woord dan ook op om te solliciteren op deze functie. Juist door de verschillen tussen collega’s ontstaan verrassende inzichten en innovatieve oplossingen, en dat past dan weer goed bij ons als organisatie. We zijn benieuwd wie jij bent, en welke kwaliteiten en ervaring jij meebrengt.

Wat bieden wij?

 • Een 36-urige werkweek;
 • een salaris passend bij kennis en ervaring;
 • een keuzebudget van 12 procent (waarvan 8 procentpunt vakantiegeld);
 • een jaarlijkse winstdeling;
 • flexibiliteit om deels thuis en deels vanaf de redactie te werken;
 • de mogelijkheid om je verder te ontwikkelen via de interne Academy van DPG.

 

Nog meer redenen om bij DPG Media te willen werken

Bij DPG Media werken we voor meer dan 90 sterke nieuwsmerken, tijdschriften, televisieprogramma's, radiostations en online services zoals Qmusic, NU.nl, Tweakers, Libelle, VTM en meer. We bereikten maandelijks ruim 90 procent van de Nederlanders en 8 op de 10 Vlamingen.

We bieden je een professionele waarin we vrijheid enorm belangrijk vinden. We geven je alle ruimte om aan je toekomst te werken door het aanbieden van workshops en trainingen. Voel je vrij om bij ons ondernemer, leerling en teamspeler te zijn, en vooral om jezelf te zijn. Bij DPG Media is iedereen welkom. Dus solliciteer, wat je achtergrond ook is. Er staan ​​ruim 5.500 slanke collega's te popelen om je op te nemen in een team, of dat nou een projectteam, een pubquizteam of een sportteam is.

Solliciteren, en dan?

Heb je direct zin om aan de slag te gaan als reviewredacteur bij Tweakers? Reageer dan uiterlijk 20 februari 2022 met jouw CV en motivatie.  Je krijgt na de sluitingsdatum van de vacature altijd een reactie. Zit je bij de eerste selectie, dan zullen we telefonisch contact met je opnemen om een gesprek in te plannen. Eerst nog wat meer weten? Stuur dan een mailtje naar Eric van Ballegoie (eric@tweakers.net) of solliciteer hier.

www.dpgmedia.nl
www.dpgmediagroup.com

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie