[Vacatures] DPG Media zoekt een Senior Accountmanager DPG Technology
16-05-2022 09:40:00 | Door: Pie Kamau | hits: 1689 | Tags:

DPG Media is per direct op zoek naar een:

Senior Accountmanager DPG Technology

Heb jij ervaring in digital advertising en wil je klanten adviseren over strategische samenwerkingen? Heb je affiniteit met tech en wil je aan de slag voor één van de grootste websites van Nederland? Dan kan dit een mooie functie voor jou zijn!

Wat ga je doen

Als Senior Accountmanager ben je verantwoordelijk voor het beheer van een groep partners van DPG Technology met een focus op mobile, telecom, automotive en IT Pro. Hierbij richt je je op het ontwikkelen, onderhouden en uitbouwen van relaties met directe adverteerders, affiliate netwerken en media-, pr-, en communicatiebureaus door heel Nederland. Jij bent de adviseur richting jouw klanten over lange termijn strategische samenwerkingen, merkcampagnes, merk-concepten en sales campagnes. Hierbij worden creatieve concepten en strategische samenwerkingen steeds belangrijker! Kortom, in deze functie:

 • Bepaal je de sales strategie voor jouw klanten, mediabureaus en andere marktpartijen, ofwel de gehele DMU.
 • Bouw en onderhoud je relaties met zowel huidige als nieuwe klanten. De nadruk ligt op huidige partners.
 • Analyseer je de Pricewatch samenwerkingen, signaleert kansen voor partners en DPG Technology (data informed werken is niet nieuw voor je).
 • Onderhandel je over commerciële afspraken. Hierbij zorg je voor maximaal rendement voor zowel onze partners als voor DPG Technology.

 

Wie zijn wij

Voor het team van DPG Special Interest Media - Technology (divisie binnen DPG Media) zijn wij op zoek naar een Senior Accountmanager. Bij elkaar hebben de titels van DPG Technology rond de 100 miljoen pageviews en 5 miljoen unieke bezoekers per maand. En Tweakers is volgens onderzoek van VINEX/NOBO zelfs de 5e nieuwssite van Nederland. Op onze platformen kan je terecht voor het laatste technologie nieuws en het vergelijken van consumenten elektronica en games, op basis van expert- en gebruikersreviews, verder is er een levendige community.

Je komt terecht in een dynamisch, gedreven en ervaren team van totaal 24 sales collega's, werkend vanuit verschillende domeinen en posities. Het account team bestaat uit 7 collega’s, waarvan 1 werkzaam in België. Een mooi voorbeeld van hoe wij samenwerken is ons duo systeem. Hierbij werken er twee accountmanagers per branche(s) samen. Je bent samen verantwoordelijk voor een klantenpakket door heel Nederland. Met jouw commerciële ervaring kan je een mooie leerschool bieden aan je collega, om zo optimaal mogelijk de markt te bedienen.

Wij bieden jou

 • Salaris passend bij jouw ervaring, met daarnaast een mooie en realistische bonusstructuur.
 • Een 36 urige werkweek.
 • Persoonlijke keuzebudget van 12 procent (waarvan 8 procent vakantiegeld).
 • Een laptop, telefoon en auto van de zaak.
 • Ontwikkelingsmogelijkheden d.m.v. opleidingen, trainingen en certificaten.

 

Functie eisen

 • Hbo- of wo werk- en denkniveau met minimaal 5 jaar commerciële ervaring binnen media, sales en/of marketing.
 • Aantoonbaar goede resultaten geboekt in het uitbouwen van relaties en het realiseren en vergroten van de omzet.
 • Je hebt affiniteiten met technologie en ervaring met mobile, telecom, automotive of IT Pro is een pré.
 • Ervaring met de verdienmodellen; Concepts (branded content), Events, Display, Programmatic, Data en Mobile.
 • Je bent een innovatief persoon die voortdurend kansen ziet voor nieuwe producten en markten en deze met zijn/haar klanten of relaties onderzoekt.
 • Je bent gestructureerd en werkt planmatig aan het uitbouwen van je klantenpakket.
 
Als hét grootste mediabedrijf van Nederland staan we open voor alle talent in de maatschappij. Wij roepen kandidaten met een diverse achtergrond in de breedste zin van het woord dan ook op om te solliciteren op deze functie. Juist door de verschillen tussen collega’s ontstaan verrassende inzichten en innovatieve oplossingen. En dat past dan weer heel erg goed bij ons als organisatie. We zijn benieuwd wie jij bent en welke kwaliteiten en ervaring jij meebrengt.
 
Nog meer redenen om bij DPG Media te willen werken
 
Bij DPG Media werken we voor meer dan 90 sterke nieuwsmerken, magazines, televisieprogramma’s, radiostations en online services zoals Qmusic, NU.nl, Tweakers, Libelle, VTM en meer. We bereiken maandelijks ruim 90 procent van de Nederlanders en 8 op de 10 Vlamingen.
 
We bieden je een professionele werkomgeving waarin we vrijheid enorm belangrijk vinden. We geven je alle ruimte om aan je toekomst te werken door het aanbieden van workshops en trainingen. Voel je vrij om bij ons ondernemer, leerling en teamspeler te zijn, en vooral om jezelf te zijn. Bij DPG Media is iedereen welkom. Dus solliciteer, wat je achtergrond ook is. Er staan ruim 5.500 slimme collega’s te popelen om je op te nemen in een team, of dat nou een projectteam, een pubquizteam of een sportteam is.
 
Word jij onze nieuwe collega?
 
Solliciteer dan direct! Heb jij eerst nog vragen? Vragen via valery.joosten@dpgmedia.nl of Solliciteer hier.